Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ανοίγει το Μουσείο Αυτοκινήτου


Και η Αθήνα πρόκειται να αποκτήσει το δικό της μουσείο αυτοκινήτου το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του αυτή την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011. Το μουσείο βρίσκεται στο καινούργιο εμπορικό κέντρο του ομίλου Χαραγκιώνη, «Athenian Capitol», επί των οδών
Γ' Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού και Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας.
Σε πρώτη φάση θα εκτεθούν στο μουσείο 110 αυτοκίνητα από τα συνολικά 294 που αριθμεί σήμερα η συλλογή. Το αρχαιότερο αυτοκίνητο της συλλογής που θα εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Ferrari 308 GTS του 1980.

Μεταξύ άλλων, στο μουσείο θα εκτίθεται η Mercedes 300 SL Gullwing του Πωλ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1).

Επίσης, η Cadillac Seville Gucci του 1979, με εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση ειδικά σχεδιασμένη από τον Οίκο Gucci, η Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή «στρίγγλα» με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του, καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π. χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.

Στις καθημερινές λειτουργίες του μουσείου περιλαμβάνεται και πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και προσομοιωτής F1 για τους μεγαλύτερους και τους επίδοξους οδηγούς αγώνων.

Στους χώρους του μουσείου υπάρχει επίσης ένα αμφιθέατρο 200 θέσεων, το οποίο θα λειτουργεί ως χώρος συνεδρίων, παρουσιάσεων και εκπαίδευσης, ενώ το βράδυ θα μετατρέπεται σε κινηματογραφική αίθουσα 3D.

Το μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 12: 00 - 20:00, Σάββατο 10: 00 - 20: 00 και Κυριακή 10: 00 - 18:00.

Η επίσημη τελετή εγκαινίων του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα, στην οποία θα λάβουν χώρα και τα αποκαλυπτήρια ενός μοναδικού αυτοκινήτου, σχεδιασμένου από την Acropole Design, τη σχεδιαστική ομάδα του Ομίλου Χαραγκιώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου