Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ιατρικά λάθη έχουν αφαιρέσει 5.000 ζωές


Απίστευτο αλλά αληθινό. 5.777 άτομα που έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο χρόνο μετά ή κατά τη διάρκεια επέμβασης, ο θάνατός τους οφείλεται σε ιατρικά λάθη ή παραλείψεις.
Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ήταν 78 χρόνια στις γυναίκες και 74 στους άντρες, οι περισσότεροι δε είχαν προβλήματα υγείας.
Οι πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου υπήρξαν

«Έχτισαν» απάτη εις βάρος οικοδόμων


  Ανάστατοι είναι εκατοντάδες οικοδόμοι στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης από την απάτη πολλών χιλιάδων ευρώ, που στήθηκε σε βάρος τους από συγκεκριμένους εργολάβους.
Οι τελευταίοι, σύμφωνα με καταγγελίες που ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης, εισέπρατταν τμηματικά από τους οικοδόμους πολλές χιλιάδες ευρώ για καταβολή εργοδοτικών εισφορών (ένσημα) προς το ΙΚΑ, χωρίς όμως ποτέ να τα αποδώσουν στον

 Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο Λ. Αυγενάκης


Την προσχώρησή του στο κίνημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του οποίου ηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ο, μέχρι πρότινος ανεξάρτητος, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο βουλευτής, μετά τη διαγραφή του, αφού πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στο νομό Ηρακλείου την οποία και ολοκλήρωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και αφού

Πτώση 63% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Νοέμβρη


Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) ανακοινώνει ότι τον περασμένο Νοέμβριο η αγορά αυτοκινήτου περιορίστηκε στις 6.771 ταξινομήσεις, κινήθηκε δηλαδή, λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα του μηνός, με ετήσιο ρυθμό της τάξης των 98.000 πωλήσεων, από 266.000 που κινούνταν κατά μέσο όρο τη περασμένη εξαετία.
Σε απόλυτους αριθμούς, η κάμψη των πωλήσεων

«Απαραίτητες» προσλήψεις μόνο στο Δημόσιο το 2011


Μειωμένες κατά 15% θα είναι σε σύγκριση με πέρυσι οι προσλήψεις συμβασιούχων στο σύνολο του Δημοσίου, που έχουν ήδη «ψαλιδιστεί» κατά 30% το 2010, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις προσωπικού το

Οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ήλιδας


Οι κύριοι Παπαδόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Μπούρας, Νικολόπουλος και Χριστοφόρου ορίστηκαν σήμερα από τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη αντιδήμαρχοι του νέου δήμου, ενώ έγινε και ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους.
Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρώην

Η Αμερικανική Βουλή αναγνωρίζει τη Μάχη του Μαραθώνα

Σημαντικό ψήφισμα για την Μάχη του Μαραθώνα ενέκρινε η Βουλή των Αντπροσώπων της Αμερικής η οποία στις 8 Δεκεμβρίου 2010 ενέκρινε με 359 ψήφους υπέρ και 44 κατά ότι:

1. H μάχη του Μαραθώνα το 490 π.X. θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μάχες της ανθρώπινης ιστορίας
2. Η μάχη του Μαραθώνα συνέβαλε στην ανάπτυξη του καινούριου τότε συστήματος διακυβέρνησης που ονομάστηκε