Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Το βούρτσισμα των δοντιών επηρεάζει τη γονιμότητα!

Αν μια γυναίκα προσπαθεί να γίνει μητέρα, επιστήμονες από την Αυστραλία υποστηρίζουν ότι με το βούρτσισμα των δοντιών, έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει.

Η στοματική υγεία, ευθύνεται για μια ομαλή κύηση, θεωρούν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αυστραλίας, στο Περθ. Μια φλεγμονή στα ούλα, που προκαλείται από βακτήρια που έχουν όλοι οι άνθρωποι, μολύνει τις περιοχές γύρω από τα δόντια και προκαλεί βλάβες μέχρι και στο κυκλοφοριακό σύστημα.
Στη μελέτη συμμετείχαν 3.500 γυναίκες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ρωτήθηκαν σχετικά με την υγιεινή των

Ξέρετε πόσο νερό χρειάζεστε;

Η καλή ενυδάτωση έχει ζωτική σημασία εάν είστε δραστήριοι όταν κάνει ζέστη. Πόσο νερό χρειάζεστε, όμως; Οι ειδικοί λένε πως υπάρχουν απλοί τρόποι για να το υπολογίσετε.

«Κάθε άτομο έχει ξεχωριστές ανάγκες σε ενυδάτωση, οι οποίες καθορίζονται σε σημαντικό βαθμό από την εφίδρωσή του», λέει ο δρ Μπρέντον ΜακΝτέρμοτ, επίκουρος καθηγητής Εφηρμοσμένης Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τένεσι. «Ευτυχώς, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να υπολογίσει κανείς τον βαθμό της εφίδρωσής του».
Ο δρ ΜακΝτέρμοτ συνιστά το εξής: ζυγιστείτε πριν από την όποια φυσική δραστηριότητα, φορώντας όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα. Στη συνέχεια, ασχοληθείτε επί μισή ώρα με την δραστηριότητα (είτε είναι για δουλειά, είτε για λόγους

Θα ζούμε έως τα 150!

Ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει έως τα 150 χρόνια έχει ήδη γεννηθεί, ενώ εκείνος που θα «χτυπήσει» αισίως τη χιλιετία πρόκειται να γεννηθεί μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, υποστηρίζει διάσημος βρετανός επιστήμονας.

Ο Όμπρι ντε Γκρέι, βιοϊατρικός γεροντολόγος και επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος SENS στην Καλιφόρνια, διατείνεται ότι σε λίγα μόνο χρόνια οι γιατροί θα έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για να «θεραπεύσουν» το γήρας, εξαλείφοντας όλες τις ασθένειες και επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής επ' αόριστον.
«Θα έλεγα ότι έχουμε 50-50 πιθανότητες να φτάσουμε τη γήρανση σε ένα αποφασιστικό όριο ιατρικού ελέγχου μέσα στα επόμενα 25