Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

«WSJ»: H Ελλάδα πρέπει απελευθερώσει των ιδιωτικό τομέα

 H νέα διάσωση δεν θα πετύχει αν η Ελλάδα δεν απελευθερώσει τον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα «WSJ».
Συγκεκριμένα, η «WSJ», ανέφερε ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι ένα σημείο εκκίνησης, καθώς το υπερμέγεθες κράτος της Ελλάδας ήταν αυτό που την έβαλε σε οικονομικά προβλήματα εξ

H Ελλάδα δείχνει την πρόκληση της ενοποίησης της Ευρώπης

 Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και όχι μόνο, δείχνουν την πρόκληση ενοποίησης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, επισήμανε χθες η «WSJ».
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα επισήμανε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν στα χέρια τους μία τεράστια ατζέντα από θέματα για τον Ιούνιο, που πρέπει να διευθετήσουν ώστε να

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευνάσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» περνάει και εντός Βουλής και δημιουργεί τους «αγανακτισμένους» βουλευτές. Κυρίως στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς οι βουλευτές πλέον «σηκώνουν» κεφάλι και λένε ότι θέλουν ενημέρωση για το τι πήγε στραβά τον πρώτο χρόνο, αλλά και αναλυτική συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2012-2015.

Συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ για νέο δάνειο διάσωσης



. Την ύπαρξη συμφωνίας για νέα διάσωση της Ελλάδας, υπό αυστηρούς όρους και με την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, επιβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά από συνάντηση 2,5 ωρών που είχε στο Λουξεμβούργο με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
«Αναμένω από το Eurogroup να αποφασίσει συμπληρωματική

Αυστηροί έλεγχοι σε λαχανικά


Δύο μέλη των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Γερμανία πιστεύεται ότι έχουν προσβληθεί από το επικίνδυνο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο ευθύνεται μέχρι τώρα για τον θάνατο 19 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.
 Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πραγματοποιεί ελέγχους σε λαχανικά από την Ισπανία και την

Tο 2014 η "έξυπνη πόλη" στην Ιαπωνία


Μια «έξυπνη πόλη» που θα ενσωματώνει «πράσινες» τεχνολογίες και η οποία θα είναι ενεργειακά αποδοτικότερη - συνεπώς και πιο οικονομική - για τους κατοίκους της, αναμένεται να έχει ανεγερθεί έως το 2014 στην Ιαπωνία.
 Στόχος του προγράμματος «Βιώσιμη Έξυπνη Πόλη Φουτζισάγουα» (SST), το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της

Κραδασμούς στη ΝΔ προκαλεί η σκληρή στάση του Σαμαρά

. Κραδασμοί σημειώνονται και στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς αρκετοί βουλευτές είναι της γνώμης ότι δεν χρησιμεύουν οι τόσο σκληροί αντιμνημονιακοί τόνοι που χρησιμοποιεί ο πρόεδρός τους, Αντώνης Σαμαράς. Και, μάλιστα, δεν πρέπει να αισθάνονται και πολύ άνετα, καθώς ούτε την περασμένη Δευτέρα που μίλησε ο κ. Σαμαράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του

Κρύβουν παγίδες οι ποδηλατόδρομοι στην Ελλάδα


Κρύβουν παγίδες οι ποδηλατόδρομοι στην Ελλάδα 

Σλάλομ ανάμεσα σε σπασμένα κολονάκια, παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια κάνουν οι ποδηλάτες

Σπασμένα κολονάκια, παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή μηχανάκια, φυτά ή ακόμα και… σκουπιδοτενεκέδες είναι λίγα μόνο από τα

Πυρετώδεις ετοιμασίες για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων»


υνεχίστηκε χθες για δέκατη ημέρα η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στην Πλατεία Συντάγματος, εν μέσω προετοιμασιών για τη μεγάλη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση της Κυριακής. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εκ νέου στη Λεωφόρο Αμαλίας, αλλά και στο κάτω μέρος της Πλατείας όπου είναι

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΤΥΠΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ»


O μετανοημένος οικονομικός δολοφόνος Τζον Πέρκινς σε συνέντευξη το στην Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει έγκλημα κατά της Ελλάδας 

Υπήρξε οικονομικός δολοφόνος. Προσέγγιζε αρχηγούς κρατών που ήθελαν να εφαρμόσουν κοινωνικές πολιτικές,

Aύξηση του τουρισμού κατά 10%


Θα μας προτιμήσουν Άγγλοι, Ρώσοι και Σέρβοι για τις θερινές διακοπές τους, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κυρίως λόγω της κρίσης στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και τις σχετικά ελκυστικές τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων προς τους ξένους τουρίστες.
 Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, αναμένεται μια αύξηση των αφίξεων της τάξης του 10% σε σχέση με πέρυσι,

«Θα πρέπει να ενισχυθεί η πρόληψη κατά του AIDS»


Η Ρωσία και οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης θα πρέπει να εντείνουν τα προγράμματα πρόληψης κατά του AIDS, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διάδοση του ιού HIV στην περιοχή, υποστήριξε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής του προγράμματος του Ο.Η.Ε. για το AIDS.
 Την Κυριακή συμπληρώνονται 30 χρόνια αφότου διαγνώστηκε για πρώτη φορά η ασθένεια στις Η.Π.Α. και η γενική συνέλευση του

Με... δόσεις η καλοκαιρινή άδεια


Την εξάλειψη του φαινομένου των άδειων γραφείων στις δημόσιες υπηρεσίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εξετάζει η κυβέρνηση. Ως λύση, προτείνεται η τμηματική χορήγηση της κανονικής άδειας στο προσωπικό του δημοσίου, δηλαδή το σύστημα των… δόσεων στην κανονική άδεια αναλόγως των αναγκών του φορέα όπου υπηρετεί ο υπάλληλος.

Εξιτήριο από την κλινική αποτοξίνωσης


Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, η Amy Winehouse βγήκε από την κλινική Priory του Λονδίνου, όπου είχε εισαχθεί πριν από λίγες ημέρες, για να αξιολογηθεί η πορεία της τριετούς αποτοξίνωσής της.
 Άτομο από το στενό της περιβάλλον ανακοίνωσε ότι «Η Amy Winehouse ολοκλήρωσε την αξιολόγησή της στην κλινική Priory του Λονδίνου και θα συνεχίσει ως εξωτερικός ασθενής. Πλέον, η Amy αδημονεί να δώσει συναυλίες στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Η

Η Angelina Jolie μιλάει για τον Brad Pitt


Η διάσημη ηθοποιός Angelina Jolie μίλησε σε συνέντευξή της για τον σύντροφό της, Brad Pitt, λέγοντας πως λατρεύει να είναι μαζί του.
Η 35χρονη Angelina ανέφερε πως είναι πολύ τυχερή που έχει τον Brad Pitt στη ζωή της, διότι είναι και πραγματικός κύριος και πραγματικός άνδρας. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι είναι ένας υπέροχος πατέρας για τα έξι παιδιά τους αλλά και πολύ έξυπνος.

Ελένη Πετρουλάκη: «Προσπαθούσαμε 7 -8 χρόνια να κάνουμε παιδιά»


Με ιδιαίτερη ειλικρίνεια η Ελένη Πετρουλάκη μίλησε για το άγχος που είχε να αποκτήσει παιδιά, τις οκτώ εξωσωματικές που έκανε χωρίς να έχει πρόβλημα και για τo πώς έχασε τα κιλά μετά τον τοκετό.
 «Την πρώτη εξωσωματική την έκανα σε ηλικία 26 ετών. Σε κάθε εξωσωματική παίρνεις 5-6 κιλά», είπε η Ελένη Πετρουλάκη, η οποία εξήγησε ότι παρόλο που δεν είχε οργανικό πρόβλημα από

Μήνυμα Ιερώνυμου για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος εξέδωσε μήνυμα, στο οποίο τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι η Εκκλησία αισθάνεται την ανάγκη να κρίνει την αλόγιστη χρήση και σπατάλη των υλικών και φυσικών αγαθών, που χαρακτηρίζει τους σύγχρονους ανθρώπους.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα για το Audi Q3


Το μικρό της μέλος στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα, η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Audi. Συγκεκριμένα, το διάστημα 15-16 Ιουνίου στον πολυχώρο The Hub στην Πειραιώς (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα)  οι λάτρεις, οι φίλοι και οι κάτοχοι αυτοκινήτων Audi θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο Q3, τρεις μήνες πριν το επίσημο λανσάρισμά του στην Ελληνική

Η Cosmote για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


«Και η πιο μικρή σου πράξη για το περιβάλλον… κάνει τον κόσμο καλύτερο!» από την COSMOTE
 Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η COSMOTE, για ακόμη μια χρονιά, καλεί και εκπαιδεύει κοινό και εργαζόμενους να εντάξουν την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά τους μέσω στοχευμένων ενεργειών επικοινωνίας.

Καµπανάκι για τα κινητά


Τα κινητά µπαίνουν και πάλι  στο στόχαστρο των ειδικών

«Πιθανώς καρκινογόνα» χαρακτηρίζει για πρώτη φορά τα κινητά τηλέφωνα ο Παγκόσµιος Οργανισµός Υγείας. Σε αυτό το συµπέρασµα κατέληξαν οι ειδικοί του Οργανισµού έπειτα από ενδελεχή µελέτη δεκάδων ερευνών που έχουν πραγµατοποιηθεί για το επίµαχο ζήτηµα.
 Η οµάδα εργασίας των 31 επιστηµόνων από 14 διαφορετικές χώρες υποστηρίζει στα τελικά συµπεράσµατά της πως τα κινητά τηλέφωνα είναι πιθανό να συνδέονται µε ορισµένες µορφές καρκίνου. Η ταξινόµηση των


Η διάδοση νεοναζιστικών ιδεών δεν αποτελεί έγκλημα, εάν δεν χρησιμοποιούνται για να υποκινήσουν βία, αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας.
 Το δικαστήριο απάλλαξε τέσσερις νεοναζί οι οποίοι είχαν ασκήσει έφεση κατά της ποινής φυλάκισης των 4,5 ετών, στην οποία είχαν καταδικαστεί από κατώτερο δικαστήριο.

Η νύχτα της βασιλικής σφαγής


   Ένας απαγορευμένος έρωτας, μια αυταρχική βασιλική οικογένεια, ένας νεαρός πρίγκιπας και μια νύχτα τρόμου. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα κλασικό Χολιγουντιανό σενάριο όμως δέκα χρόνια πριν σαν σήμερα η ζωή... έβγαλε, για πολλοστή φορά, τη γλώσσα ακόμα και στον πιο ευφάνταστο

«Απαράδεκτα υψηλό το ποσοστό της ανεργίας στις Η.Π.Α.»


Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι «το ποσοστό των ανέργων είναι απαράδεκτα υψηλό», ενώ παράλληλα επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την πληροφορία ότι «τον Μάιο οι εργοδότες προσέλαβαν πολύ λιγότερους εργαζομένους σε σύγκριση με το αναμενόμενο».
 «Πάντοτε υπάρχουν απότομα εμπόδια στον δρόμο προς την

«Τα κάναμε θάλασσα με την κοινωνική δικτύωση» παραδέχεται η Google


Η Google παραδέχεται ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να συνεργαστεί με το Facebook, και τελικά έχασε το τρένο της κοινωνικής δικτύωσης. «Τα έκανα θάλασσα» δήλωσε ευθαρσώς ο Έρικ Σμιντ, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας.

Η ασυνήθιστη παραδοχή του Σμιντ έρχεται σχεδόν δύο μήνες έπειτα από την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Google, στην οποία παρέμεινε για μια δεκαετία.

Wikileaks: Συνεργάσιµος εταίρος η Ελλάδα στη Σούδα και επιρρεπείς στην κολακεία οι Ελληνες


 «Δεν γνωρίζουµε περιορισµούς
καθ’ οιανδήποτε χρονική στιγµή στην πρόσβαση, τις υπερπτήσεις ή την ανάπτυξη ακόµη και των πιο ευαίσθητων στρατιωτικών υλικών στη βάση», παραδέχονται οι Αµερικανοί σε σειρά απόρρητων τηλεγραφηµάτων που διέρρευσαν στο Wikileaks και δημοσιεύουν τα «Νέα».

Αγώνας δρόμου Ευρωπαίων για νέα διάσωση της Ελλάδας


Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για να εξασφαλίσουν -υπό σκληρούς όρους για την Ελλάδα- νέο πακέτο διάσωσης, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας στα μέσα Ιουλίου.
Oπως έγραψε η «WSJ», χθες, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και στον απόηχο των

Ερευνα για τις αντιλήψεις των Τούρκων


ΑΓΚΥΡΑ. («ΑΠΕ»). Ποιές είναι οι αντιλήψεις των Τούρκων για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ανίχνευσε έρευνα που διενεργήθηκε πέρυσι από το Ίδρυμα TESEV και τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν τώρα γνωστά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ζαμάν», το 69% των Τούρκων υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ενταξιακή