Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ειδικευμένους εργάτες απ’ όλο τον κόσμο θα φέρει η Αυστραλία

Ειδικευμένους εργάτες από κάθε γωνιά της γης θα φέρει πολύ σύντομα η Αυστραλία για να λάβουν μέρος στην κατασκευή μιας μεγάλης μονάδας υγραερίου στο Βόρειο Κουίνσλαντ.

 Η μονάδα αυτή, που θα είναι η μεγαλύτερη στο είδος της σε ολόκληρο τον κόσμο, θα υγροποιεί το γκάζι που θα φτάνει εκεί με αγωγούς και στη συνέχεια θα εξάγεται στις χώρες της Ασίας.
 Την κατασκευή του όλου έργου, θα ξεπεράσει τα 45 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν αναλάβει δύο μεγάλες εταιρίες από την μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.Η μονάδα θα χτιστεί στο νησάκι Curtis που βρίσκεται κοντά στην πόλη Gladstone του Βορείου Κουίνσλαντ. Ήδη 800 εργάτες έχουν αρχίσει να εργάζονται για την κατασκευή της και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν άλλοι 8000 μέχρι να τελειώσει το έργο το 2015.

Φάρμακο αντιστρέφει τα (πρόωρα) γηρατειά

Το «ελιξίριο της νεότητας» μπορεί σύντομα να αποτελεί πραγματικότητα, καθώς σε μια εκπληκτική σειρά πειραμάτων, αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να γιατρέψουν υπερήλικα κύτταρα παιδιών γερασμένων πριν την ώρα τους.

Τα κύτταρα, που έγιναν καλά χάρη στο «φάρμακο της μακροζωίας», την ραπαμυκίνη, έζησαν επίσης περισσότερο από το φυσιολογικό.
Η ραπαμυκίνη αποκαλείται φάρμακο μακροζωίας επειδή σε προγενέστερα πειράματα σε ζώα έχει διαπιστωθεί πως μπορεί να παρατείνει το προσδόκιμο επιβίωσης έως 38% - δηλαδή κατά περισσότερο από μία δεκαετία.
Οι ερευνητές –στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ένας από τους πιο εξέχοντες επιστήμονες του κόσμου, ο δρ Φράνσις Κόλινς– ελπίζουν πως το εύρημά τους θα ανοίξει το δρόμο για την αντιμετώπιση του Συνδρόμου Προγηρίας Χάτσινσον-Γκίλφορντ.Το σύνδρομο αυτό είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή, κατά την οποία τα παιδιά μεγαλώνουν με ρυθμό οκταπλάσιο από τον φυσιολογικό, πεθαίνοντας τελικά εξαιτίας του «γήρατος» σε ηλικία 12 ετών κατά μέσον όρο.