Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Εσείς δίνετε τη μάχη


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας.


Ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος στον ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, τόνισε: "Εσείς δίνετε τη μάχη, όλοι μας δίνουμε τη μάχη, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος μόνο με αγώνες μπορεί να ξεπεραστεί, αγώνες μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι και ελπίζω οι αγώνες σας να έχουν θετικό αποτέλεσμα".

Ο κ. Παναγόπουλος, ανέφερε : "Ξέρουμε τη δύσκολη κατάσταση της χώρας. Αλλά θεωρούμε ότι ελήφθησαν και λαμβάνονται ακόμη μέτρα τα οποία είναι κοινωνικά άδικα και η κατανομή των βαρών γίνεται άνισα. Και οι έχοντες και κατέχοντες όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά φτιάχνουν και θεωρίες για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες και τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κρίσης".

Να πληρώσουν και οι έχοντες


«Να πληρώσουν και οι έχοντες», ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας αναφερόμενος στην οικονομική κρίση.


«Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν "καβούρια" μέσα στην τσέπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για «πόνο μεγάλο και αβάσταχτο», για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση.

«Και βέβαια υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς», σημείωσε.

Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS!


                                                   
    Ενημερώσου και Προφυλάξου

 1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα όλων των ανθρώπων κατά του Aids. Τα στοιχεία αναφέρουν πως 33,4 εκ. άνθρωποι ζουν με τον ιό του HIV και 2,1 εκ από αυτούς είναι παιδιά!

Στη χώρα μας η γενιά των 30άρηδων είναι εκείνη που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού τα στοιχεία του Υπ. Υγείας αναφέρουν πως οι ηλικίες στις οποίες καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα είναι μεταξύ 25 και 44 ετών.

Στους δέκα πρώτους μήνες του 2009, έγιναν 462 νέες διαγνώσεις του ιού του AIDS και το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά άνδρες (83,3%) που μολύνθηκαν, κατά δήλωσή τους, μέσω ομοφυλοφιλικής κυρίως αλλά και ετεροφυλικής επαφής. Οι νέες διαγνώσεις αφορούν κυρίως άνδρες 30 με 34 ετών και γυναίκες 25 με 29 ετών.

Από σήμερα ανοίγουν τις πόρτες τους και το απόγευμα 25 νοσοκομεία που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας


Από σήμερα ανοίγουν τις πόρτες τους και το απόγευμα 25 νοσοκομεία που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά από κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.


Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν από τις 15.00 έως τις 22.00, είναι τα εξής: τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Άγιος Σάββας, Γεννηματάς Αθήνας, Ερυθρός, Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Αττικόν, Μεταξά, Θριάσιο, Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, Θεαγένειο, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου και το Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

Η ολοήμερη λειτουργία αφορά την άμεση ένταξη στο πρόγραμμα των κλινικών ιατρείων, που τώρα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία. Σταδιακά θα ενταχθούν οι διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις και αργότερα οι χειρουργικές πράξεις.

Η ιατρική επίσκεψη, οι διαγνώσεις, οι θεραπείες και οι επεμβάσεις που θα πραγµατοποιούνται πέραν του τακτικού ωραρίου θα επιβαρύνουν το Ταµείο του ασθενούς.

Για διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις, που διενεργούνται από τον ίδιο γιατρό, συμπληρωματικά στην επίσκεψη στο ιατρείο, όπως γυναικολογικοί ή καρδιολογικοί υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις, παρακεντήσεις, αμνιοκεντήσεις, ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, θα καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή.

πηγη Newsbeast