Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ολική έκλειψη Σελήνης σήμερα


Αν ο καιρός το επιτρέψει σήμερα το βράδυ θα έχουμε ολική έκλειψη Σελήνης, η οποία θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της Σελήνης να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα-πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν κοιτώντας προς νότια - νοτιανατολικά. 

Tα διεθνή βλέμματα στραμμένα στην Αθήνα


 Στην Ελλάδα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου, λόγω της πανελλαδικής απεργίας και των πολιτικών εξελίξεων.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι διαδικτυακές εφημερίδες για την γενική απεργία στην χώρα μας αλλά και τον αποκλεισμό της Βουλής από τους Αγανακτισμένους.

«FT»: Επιπλέον 20 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι τράπεζες


Οι ελληνικές τράπεζες, θα χρειαστούν επιπλέον 20 δισ. ευρώ, αν εγκριθεί το γερμανικό σχέδιο για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στη νέα διάσωση της ελληνικής οικονομίας, έγραψε χθες η εφημερίδα «FT», επικαλούμενη έγγραφο που διέρρευσε από το άτυπο Eurogroup της Τρίτης.
Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε πως ο Standard & Poor’s, μία μέρα μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα 4 ελληνικών τραπεζών κατά 3 μονάδες, σε «CCC» από «B», ελάχιστα πάνω από το όριο της χρεοκοπίας,

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη συνάντηση Παπανδρέου με Παπούλια


 Εκτακτη συνάντηση είχε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γεγονός που πυροδοτεί πολλά σενάρια. Την ίδια ώρα οι «Αγανακτισμένοι» περικύκλωσαν κατά χιλιάδες τη Βουλή, καθώς σε αυτούς προστέθηκα χιλιάδες διαδηλωτές της πορείας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΠΑΜΕ.
Χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός στο σπίτι του στο Καστρί είχε

Σε δοκιμασία το Χρηματιστήριο


 Με τον Γ.Δ. να υποχωρεί, πριν από λίγο, προς τις 1.220 μονάδες (-3,41%), τον FTSE-20 έως τις 540 μονάδες (-4%), με βαρίδι τις τράπεζες οι οποίες έφτασαν να υποχωρούν έως και 5%. Το σύνολο των μετοχών του 20άρη να παρασύρεται χαμηλότερα.

Από το κέντρο της πρωτεύουσας, όπου το Κοινοβούλιο παραμένει σε κλοιό «αγανακτισμένων» και Συνδικάτων, μέχρι την Ευρωπαϊκη Ενωση, η οποία πασχίζει να βρει μια συμβιβαστική

Πρωταθλήτρια στους πνιγμούς η Ελλάδα


 Αυτό και αν συνιστά ντροπή για μία θαλασσινή χώρα! Η Ελλάδα «είναι πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως σε θανάτους από πνιγμούς, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Κάθε χρόνο χάνονται περίπου 400 άτομα από πνιγμούς», αναφέρει στο ΑΠΕ, ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, ΕΝΑΚ, Νίκος Γιοβανίδης.
«Στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν λαμβάνονται τα απλά μεν, πολύ βασικά δε, προληπτικά μέτρα: Συνεχής επιτήρηση των

Aβεβαιότητα σχετικά με τη νέα διάσωση


. Παραμένει η αβεβαιότητα σχετικά με τη νέα διάσωση της Ελλάδας, καθώς το άτυπο Eurogroup, χθες στις Βρυξέλλες, έληξε χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, ενώ δεν έγιναν και δηλώσεις, τουλάχιστον μέχρι την ώρα έκδοσης του «Ε.Κ.».

Ωστόσο, από τα όσα ανέφεραν σε συνεντεύξεις ή άλλες τοποθετήσεις οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και αυτοί της ΕΚΤ, δύο είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που προκύπτουν:

Tα «Αγανακτισμένα» βλέμματα στρέφονται στη γενική απεργία


 Στην αυριανή γενική απεργία στρέφουν το βλέμμα τους οι «Αγανακτισμένοι» της Πλατείας Συντάγματος μετά το 3ο πανευρωπαϊκο συλλαλητήριο, το βράδυ της Κυριακής.
Η έντονη βροχόπτωση που είχε προηγηθεί και το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος λειτούργησαν αποτρεπτικά για πολλούς από όσους θα ήθελαν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, ωστόσο στην ιστορική πλατεία της πρωτεύουσας έδωσαν το «παρών» πάνω

Ρουμπινί: Διάλυση της ευρωζώνης αν συνεχιστεί η σύγχυση στην ΕΕ


 Διάλυση της ευρωζώνης τελικά, αν συνεχιστεί η σύγχυση μεταξύ των Ευρωπαίων αξιωματούχων για τη λύση που πρέπει να δοθεί στην κρίση χρέους, προβλέπει ο καθηγητής Οικονομικών, Νουριέλ Ρουμπινί, με άρθρο του στη νέα στήλη σχολιασμού της εφημερίδας «FT».

Συγκεκριμένα, στη σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Ρουμπινί, επισημαίνει πως «η προσέγγιση μέσω σύγχυσης, απέτυχε να επιλύσει τα θεμελιώδη προβλήματα των διαφορών στην οικονομική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, εντός της ευρωζώνης. Αν αυτό συνεχιστεί, το ευρώ θα

Ατόπημα Ερντογάν για Ελληνες


ΑΓΚΥΡΑ. («ΑΠΕ»). Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσαν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τους Έλληνες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι NTV το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Ερντογάν, μεγάλο φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, απαντώντας σε ερώτηση για την σκληρή κριτική που του ασκείται, αναφέρθηκε σε όσα απαράδεκτα, κατά τον ίδιο, του καταλογίζουν. «Έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία σχετικά με μένα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα βιβλία αυτά και τί δεν είπαν. Εβραίους μας είπαν, Αρμένιους μας είπαν και με το συμπάθιο

Διάγγελμα Μέρκελ για τους κινδύνους μίας χρεοκοπίας


 Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη της γερμανικής Οικονομίας, αλλά και της παγκόσμιας, αν δεν δράσουμε σωστά, προειδοποίησε η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγγελα Μέρκελ.

Στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό της διάγγελμα το Σάββατο -λίγες μόνο μέρες μετά τις συνομιλίες που είχε επί αυτού με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα- η κ. Μέρκελ υποστήριξε πως η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, οποιασδήποτε χώρας, πρέπει να αποφευχθεί, σε μία προσπάθειά της