Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΗΠΑ: Το ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ ξεκινά διάλογο για μετεξέλιξη του θεσμού.


Διάλογο με την Ομογένεια, στο πλαίσιο των αποφάσεων που πάρθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), τον περασμένο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει πρώτη η Περιφέρεια ΗΠΑ.
«Ο χρόνος για το ΣΑΕ μετρά πλέον αντίστροφα.
Ανοίγουμε το διάλογο μέσα από ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο απευθύνεται σε κάθε ομογενή, ανεξαρτήτως προηγούμενης ή μη

Πρόταση-μαμούθ από Ρεάλ για Φάμπρεγας


   Δημοσίευμα της εφημερίδας MARCA αναφέρει πως η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να προσφέρει 60.000.000 ευρώ στην Άρσεναλ για την απόκτηση του Σεσκ Φάμπρεγας.
Το Δ.Σ. της ισπανικής ομάδας έδωσε την συγκατάθεση του και τις

Βάλτε την στα… δίχτυα

Μπορεί να μην είναι αυτά του τέρματος, ωστόσο, η Βίκυ Λένκεϊ, έχει άριστη σχέση με τα δίχτυα... της θάλασσας. Το μοντέλο από την Ουκρανία λατρεύει το ψάρεμα και τα καταγάλανα νερά, και αφού δεν μπορεί να τα βρει στη χώρα της, ταξιδεύει συνεχώς. Το Playboy την συνέλαβε σε ένα από αυτά τα ταξίδια, την φωτογράφισε άκρως σέξι και εντυπωσιακή και τον Μάρτιο θα την

Μια μέσα σαν σήμερα ο άγνωστος Μπάστερ Ντάγκλας άφηνε άφωνο τον πλανήτη ρίχνοντας νοκ-άουτ τον Τάισον


   «Ο Μάικ Τάισον είναι νοκ-άουτ! Απίστευτο» φώναξε ο σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου HBO που μετέδιδε τον αγώνα και μετά σιωπή. Οκτώ δευτερόλεπτα σιωπής, ένας αιώνας σε τηλεοπτικό χρόνο και μετά η ατάκα: «Απλά δεν ξέρουμε τι να πούμε. Ο Μπάστερ Ντάγκλας έκανε τον «Cinderella» να μοιάζει με μια θλιβερή ιστορία

Ε ρε τι βγάζει η Αλγερία…

Η καυτή Ζαφρίνα, Γαλλο-Αλγερινής καταγωγής, βγήκε μία βόλτα στη παραλία και για άλλη μία φορά, ανέβασε τη θερμοκρασία στα ύψη με τις φωτογραφίες της. Το πανέμορφο μοντέλο κάνει συχνά-πυκνά βόλτες δίπλα στο κύμα και γνωρίζει την... αποθέωση!

Θύμα ληστείας ο Ρεχάγκελ...

Την ώρα που ο Ότο Ρεχάγκελ βραβευόταν για την προσφορά του στην Εθνική Ελλάδας, (φωτογραφία) στην Γερμανία η εφημερίδα «Bild» αποκάλυπτε ότι κατά την διάρκεια των γιορτινών ημερών άγνωστοι εισέβαλλαν στην κατοικία του 72χρονου προπονητή και της συζύγου του, Μπεάτε, η οποία όπως ομολόγησε στην γερμανική εφημερίδα: «Δεν μας άφησαν τίποτα. Πήραν τα πάντα».

Η δυσάρεστη είδηση διέρρευσε μόλις την Τετάρτη το βράδυ και

Μαριχουάνα stop

Αυξημένες πιθανότητες για ψυχώσεις και σχιζοφρένεια
Μια νέα Αυστραλιανή έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει α πορίσματα παλαιότερων ερευνών, ότι η χρήση της μαριχουάνας αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και σχιζοφρένεια, στο μέλλον.
Οι αυστραλοί ερευνητές, από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το

Την σκότωσε το πρώτο της φιλί


   Όλοι πριν το πρώτο μας φιλί νιώσαμε την καρδιά μας να χτυπάει δυνατά σα να θέλει να βγει από το στήθος. Δυστυχώς όμως το συναίσθημα αυτό για την 18χρονη Τζέμα Μπένζαμιν έμελλε να είναι μοιραίο.
Η 18χρονη παίκτρια του χόκεϊ έβγαινε τους τρεις τελευταίους μήνες

Γλώσσα κληρονομιάς η ελληνική γλώσσα

Η ελληνική γλώσσα είναι γλώσσα παγκόσμιας κληρονομιάς και πρέπει να ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών ως θεμέλιο των άλλων ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και τα δυτικού πολιτισμού, εισηγείται το Εθνικό Συμβούλιο Αυστραλία στην επιτροπή ACARA.

Η Εκπαιδευτική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου επισημαίνει στην εισήγησή της στην Επιτροπή, ότι η περίληψη της ελληνικής στο Εθνικό Πρόγραμμα Γλώσσας με περιορισμένα κριτήρια υποβαθμίζει

Κέρδη-ρεκόρ η Τράπεζα Κύπρου Αυστραλίας

Η Τράπεζα Κύπρου Αυστραλίας γνωστοποίησε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στη δεκαετή ιστορία της και ανακοινώνει σχέδια περαιτέρω επέκτασης

Σκοπεύει δε να επεκταθεί και σε άλλα μέρη της Αυστραλίας το 2011.
Η Τράπεζα Κύπρου Αυστραλίας, που όπως τονίζει είναι «η μόνη

Ο ήλιος εχθρός της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Όσοι έχουν εκτεθεί πολύ στον ήλιο και όσοι έχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι εκείνοι που ζουν κοντά στον ισημερινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο σε σχέση με εκείνους που ζουν σε υψηλότερα γεωγραφικά

Τέλος στην απεργία των γιατρών


Έληξε η απεργία των γιατρών (νοσοκομειακοί, γιατροί του ΙΚΑ και Ιατρικοί Σύλλογοι) μετά από κοινή τους απόφαση το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο προειδοποίησαν ότι θα στραφούν σε νέα μορφή κινητοποιήσεων, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥΠ ΙΚΑ ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος. Παράλληλα,

Οι χυμοί κάνουν καλό αλλά με μέτρο

Από ποια ηλικία και μετά μπορούν τα παιδιά να τους πιουν

Είναι οι χυμοί των φρούτων ασφαλείς για τα παιδιά μας; Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων θεώρησε καλό να εκδώσει οδηγίες σχετικά με τη χρήση και την κατάχρηση των φυσικών χυμών στην παιδιατρική!
Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας

H Naomi Campbell γυρίζει την πλάτη στον πατέρα της

Μια εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε η Naomi Campbell και αυτή τη φορά δεν μίλησε για την καριέρα της στο χώρο της μόδας ή για τη σχέση της, αλλά για τον πατέρα που ποτέ δεν έχει γνωρίσει. Ο γονιός της μαύρης γαζέλας παράτησε την οικογένειά του, όταν εκείνη ήταν ακόμη μωρό.

«Έχω σκεφτεί να τον αναζητήσω, αλλά δεν θέλω να πληγώσω τη

Η ιστορία των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων έγινε ταινία

Η ιστορία των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων που συγκλόνισε το καλοκαίρι όλο τον κόσμο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και σήμερα η ταινία για την περιπέτειά τους παρουσιάζεται για πρώτη φόρα στην Μπερλινάλε. Η ταινία ονομάζεται «Atacama's 33»,

Τον έδεσε από το μόριό του και τον έβγαλε βόλτα!

Δώστε βάση: Η γαλλική αστυνομία είπε ότι συνέλαβε μία 63χρονη γυναίκα που είχε δέσει ένα λουρί στο ανδρικό μόριο του 40χρονου συντρόφου της και τον «έσερνε» από αυτό σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης Carcassonne στη νοτιοδυτική Γαλλία.
 Το απίστευτο περιστατικό έγινε το απόγευμα της Τετάρτης και το

Η φωτογραφία της χρονιάς

Με μια πρώτη ματιά μοιάζει σαν ένα καλλιτεχνικό πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας αλλά αν κοιτάξει κανείς θα δει το δράμα που...
 έζησε η 18χρονη Αφγανή Μπίμπι Αΐσα.
Η νεαρή υπέστη τη βία του άνδρα της που την παραμόρφωσε

Πατέρας κανίβαλος έφαγε το παιδί του

Τα ναρκωτικά τον οδήγησαν στη φρικιαστική πράξη

Ένας άντρας σε χωριό της Παπούας Νέας Γουινέας βρέθηκε από τους κατοίκους του χωριού να τρώει το νεογέννητο παιδί του που ούρλιαζε απ' τους πόνους.
Οι χωρικοί τον κυνήγησαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό

Τραγικός επίλογος


   Ο Ματίας Σεπ, ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών που έχουν εξαφανιστεί, ανακοίνωνε τον θάνατό τους σε επιστολή-διαθήκη που άφησε στο σπίτι του πριν αυτοκτονήσει, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien. Ο Σεπ φέρεται επίσης να είχε συλλέξει πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου για όπλα,

Πωλείται το Twitter

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter έχει αρχίσει συνομιλίες με το Facebook και τη Google για την ενδεχόμενη εξαγορά της.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι έχουν γίνει κάποιες «χαμηλού επιπέδου» διερευνητικές επαφές, αλλά πηγές με γνώση των

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ


Μια μέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του Μουμπάρακ ότι δεν πρόκειται να αφήσει την προεδρική θέση ως τις εκλογές, σήμερα εντελώς αιφνιδιαστικά ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε.
Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος, ο Μουμπάρακ παρέδωσε την

Η απίστευτη ιστορία του Στίβεν Κλόακ που επιβίωσε με μισό κρανίο μετά από μια βάναυση επίθεση


   Ο Στίβεν Κλόακ κατάφερε να επιζήσει από μια απίστευτη επίθεση. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Στίβεν γύριζε στο σπίτι του όταν δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από τον 16χρονο Τζακ Χομπς ο οποίος ήταν μεθυσμένος και όπως είπε αργότερα του επιτέθηκε επειδή των κοίταξε περίεργα. Το αποτέλεσμα ήταν το

Η Ασιάτισσα πριγκίπισσα

Αν η Κωνσταντινούπολη είναι η βασιλεύουσα, η Χαλκηδόνα στα ασιατικά παράλια του Βοσπόρου σίγουρα είναι η πριγκίπισσα. Η πόλη, που σήμερα φέρει την ονομασία Καντίκιοϊ, κρατά τους δικούς της ρυθμούς - ανατολίτικους και δυτικότροπους- με μεγαλύτερη αυθεντικότητα απ' ό,τι η Κωνσταντινούπολη που «λαμπυρίζει» ακριβώς απέναντί της. Όπου στρέψεις το βλέμμα ανακαλύπτεις ίχνη του ελληνικού παρελθόντος της, καθώς στις

Καταστροφή για τα δόντια ο θηλασμός από μπουκάλι

Οδοντογιατροί και άλλοι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς να μη δίνουν στα παιδιά τους το μπουκάλι για να βυζαίνουν, γιατί καταστρέφει τα δόντια και τα ούλα.

Το πιο πάνω θέμα ήλθε στην επικαιρότητα όταν οι γιατροί ενός μεγάλου νοσοκομείου για παιδιά διαπίστωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός παιδιών, μέχρι και 12 μηνών, έχει χαλασμένα δόντια.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρίτσαρντ Βίμντερ, από το Νοσοκομείο

Μέσα σε έξι χρόνια στελέχη της Δεη και εργολάβοι «έφαγαν» 3,3 εκατ. ευρώ!

Όχι ένα, όχι δυο αλλά 3,3 εκατ. ευρώ «έφαγαν» στη ΔΕΗ στην περίοδο 2003-2009. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού πλήρωσε σε εργολάβους ποσά 4,2 εκατ. ευρώ για υλικά που σε τιµές αγοράς δεν κοστίζουν παρά 900.000 ευρώ! ∆ηλαδή τα 3,3 εκατ. ευρώ ήταν υπερτιµολογήσεις...

Σύμφωνα με Τα Νέα, την περίοδο εκείνη η επιχείρηση κατέβαλλε για αγορές συστηµάτων ασφαλείας, όπως συναγερµοί, κλειστά

«Να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα απ'την Κύπρο»

Με ψήφισμά της η Ευρωβουλή ζητά την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία κατάλληλου κλίματος στις διαπραγματεύσεις, και κάνει αναφορά στην επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Η Επιτροπή απέρριψε επίσης με συντριπτική πλειοψηφία

Δεν παραιτείται ο Μουμπάρακ

Εξαγρίωσε περαιτέρω τον αιγυπτιακό λαό με το διάγγελμα που απεύθυνε το βράδυ της Πέμπτης ο Χόσνι Μουμπάρακ, στο οποίο αρνήθηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του. Ο 82χρονος Μουμπάρακ επανέλαβε ότι θα αποχωρήσει στη λήξη της θητείας του τον Σεπτέμβρη, όταν θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, στις οποίες δεν προτίθεται να επαναδιεκδικήσει, παραδίδοντας όμως

Αυξάνονται 3% τα ασφάλιστρα του ΟΓΑ

Την αναπροσαρμογή κατά ποσοστό 3% των ποσών των ασφαλιστικών κατηγοριών του ΟΓΑ υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, στις 19 Ιανουαρίου. Η αναπροσαρμογή των ποσών αυτών θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2011.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κανονισμό του ΟΓΑ, τα ποσά

Λιγοστεύουν τα αποθέματα καλαμποκιού, εκτοξεύεται η τιμή

Σημαντική μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων καλαμποκιού στο τέλος της τρέχουσας εμπορικής περιόδου 2010-2011 και παράλληλη ενίσχυση των διεθνών τιμών του προϊόντος προβλέπουν τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). Μετά από αισθητή αναθεώρηση των προβλέψεών του για την κατάσταση της παγκόσμιας αγοράς καλαμποκιού, σημειώνεται ότι η διεθνής τιμή του προϊόντος το

Προώθηση και αξιοποίηση παραδοσιακών προϊόντων

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση παραδοσιακών, ποιοτικών, περιβαλλοντικά φιλικών και γευστικών προϊόντων, εξαιτίας των συνεχόμενων διατροφικών σκανδάλων (διοξίνες, τρελές αγελάδες, μελαμίνη κ.λπ.) που έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Αυτό το γεγονός μπορεί να αξιοποιηθεί για την προώθηση των προϊόντων της

«Φέσια» και κόστος παραγωγής «γονατίζουν» τους παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας

Την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της καλλιέργειας Βιομηχανικής Τομάτας εξέφρασαν σήμερα οι Συν/κές Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) του προϊόντος σε σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ στα γραφεία της, στην Αθήνα.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν από την ΠΑΣΕΓΕΣ ο Αντιπρόεδρος κ. Γρ. Αλεξιάδης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Ι. Τσιφόρος, και ο

Σαν σήμερα, 11 Φεβρουαρίου

660π.Χ.

ιδρύεται το κράτος της Ιαπωνίας.
641
πεθαίνει ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Ηράκλειος.
1380
γεννιέται ο Ιταλός ουμανιστής της Αναγέννησης Τζιανφράνκο Μπρατσιολίνι. Πεθαίνει το 1459 στη Φλωρεντία.
1465

Πρόστιμο για την μη πληρωμή των διοδίων και πλημμέλημα η λαθρεπιβίβαση στα ΜΜΜ


   Πρόστιμο 200 ευρώ θα καταβάλει όποιος «δεν πληρώνει, δεν πληρώνει» στα διόδια της χώρας σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου με την δωρέαν μετάβαση από τους σταθμούς των διοδίων να μετατρέπεται σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παράλληλα θα μπορούν να επιβληθούν και διοικητικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων. Απ' την άλλη, η άρνηση καταβολής κομίστρου στις

Η Λιζ στη Μελβούρνη

Παρ’ ότι δεν έχουν κρύψει τον έρωτά τους και ανταλλάσουν συχνά ερωτικά μηνύματα μέσω των λογαριασμών τους στο Twitter, ο Shane Warne και η Liz Hurley αποφάσισαν να περάσουν μερικές ημέρες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να χαρούν τον έρωτά τους.
Η Liz ήρθε για πρώτη φορά στο σπίτι του  στη Μελβούρνη και έτσι ο Shane αποφάσισε να καλέσει μερικούς μαστόρους για να καλύψουν κάθε «παραθυράκι» που θα επέτρεπε στους παπαράτσι να απαθανατίσουν στιγμές από την ερωτική τους φωλιά!
Μάλιστα λέγεται ότι ο Warne έχει ήδη παραγγείλει και ένα ολοκαίνουριο τεραστίων διαστάσεων κρεβάτι…

Δαπάνες για συνταγές φαρμάκων από τον ΟΓΑ


Ποσά που αφορούν τις δαπάνες για τις συνταγές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ θα καταβληθούν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου σε 8.761 φαρμακεία όλης της χώρας που είναι συμβεβλημένα με τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού, οι πληρωμές αυτές αφορούν τις δαπάνες για συνταγές φαρμάκων που υποβλήθηκαν στον Οργανισμό τον Δεκέμβριο 2010.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 83.515.367,85 ευρώ.
 

Γονιδιακή ανακάλυψη έλληνα ερευνητή στις ΗΠΑ


      Από την εποχή του Δαρβίνου το «δέντρο της ζωής» είναι η κατ' εξοχήν εικόνα που υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει καλύτερα από κάθε άλλη την πολυπλοκότητα της εξέλιξης στη Γη, όμως νέα στοιχεία έρχονται σιγά-σιγά να ανατρέψουν αυτή την αντίληψη, δείχνοντας ότι η Ζωή είναι περισσότερος ένας «ιστός» ή ένα «μωσαϊκό» παρά ένα

Πώς είναι να μεγαλώνεις στο «περιβόλι του τρελού»!


Ίσως ακούγεται κοινότοπο, αλλά ο πατέρας μου είναι όντως ξεχωριστός. Το πρωτοϋποψιάστηκα γύρω στα έξι μου. Ο πατέρας μου είχε φωνάξει εμάς και τους φίλους του για να μας παίξει ένα καινούργιο τραγούδι του, το οποίο ξεκινούσε: «Έβγαλες ουρά και προβοσκίδα…» και συνέχιζε «… λευκέ, γαλάζιε ποντικέ μου…».