Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Απελευθέρωση της αγοράς στα ΤΑΧΙ


Στην απελευθέρωση του τομέα των Επιβατικών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης, (Αγοραία-ΤΑΧΙ) προχωράει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συνεχίζοντας το έργο των γενικότερων διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση.
 Στόχος των προωθούμενων αλλαγών, όπως δήλωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, είναι ο εκσυγχρονισμός και η οργάνωση της αγοράς κατά τα πρότυπα των μεγάλων

Οδηγός ταξί βίασε ναυτικό


Τον βιασμό της από οδηγό ταξί κατήγγειλε χθες το απόγευμα στην Ασφάλεια Χανίων μία 24χρονη, μέλος πληρώματος βρετανικού πλοίου.
 Η κοπέλα κατήγγειλε ότι βγήκε βόλτα στην παλιά πόλη των Χανίων και μεταμεσονύκτιες ώρες επιβιβάστηκε σε ταξί για να επιστρέψει στο πλοίο.

Το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων

 Σε προγραμματισμό των ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης ακινήτων και γης του Δημοσίου ανά τρίμηνο, από τώρα μέχρι και το τέλος του 2015, έχει προχωρήσει η τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση, προσδοκώντας έσοδα 50 δισ. ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για φέτος, αν βρεθούν επενδυτές και δεν υπάρξουν αθρόες αντιδράσεις, προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση μεταξύ άλλων του ΟΤΕ, της ΕΥΑΘ, του ΟΠΑΠ, του ΟΛΘ, των κρατικών λαχείων, του ΟΛΠ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ,

Καλοκαιρινές διακοπές με εθελοντισμό

Κρήτη, Ζάκυνθος, Κερκίνη και Ζαγόρι! Τέσσερα οικολογικά διαμάντια της Ελλάδας περιμένουν και φέτος τους εθελοντές να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, στο πλαίσιο των θερινών εθελοντικών προγραμμάτων του WWF Ελλάς.
Οι συμμετέχοντες στα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά των

Παρέμβαση Καραμίχα για οφειλές αγροτών και ΕΑΣ πυρόπληκτων περιοχών


Παράταση του χρόνου αποπληρωμής των ενήμερων οφειλών τους, οι οποίες έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 3816/2010, τουλάχιστον για μια πενταετία με παράλληλη απαλλαγή της καταβολής των αναλογούντων τόκων, ζητά για λογαριασμό των αγροτών και των ΕΑΣ περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές του 2007, από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακ/νου, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας.
Ολόκληρη η επιστολή Θέμα: Παράταση χρόνου αποπληρωμής οφειλών αγροτών και ΕΑΣ του Ν. 3816/2010
Κύριε Υπουργέ, Όπως είναι γνωστό τη θερινή περίοδο του

Θρίλερ με το βακτήριο E.coli


Η προέλευση της επιδημίας του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli, που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει τον θάνατο 30 ανθρώπων, μπορεί να μην ανακαλυφθεί ποτέ, προειδοποίησαν σήμερα οι επιστήμονες, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αρχίσει να μειώνεται.
 Οι φύτρες των φασολιών και του αρακά παραμένουν οι κύριοι «ύποπτοι», όμως δεν έχει βρεθεί σε αυτά το στέλεχος του βακτηρίου E.coli 0104 (EHEC).

Και εγώ αγανακτώ, λέει ο Γιώργος, αλλά «θα την αλλάξουμε την Ελλάδα»


. «Και ‘γω αγανακτώ πολλές φορές και λέω: Αει στο καλό, γιατί να είμαστε έτσι», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των Γιώργου Καρατζαφέρη και Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού».

Ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και Περιβάλλον»


Το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) των αεροπορικών μεταφορών αναμένεται να ξεπεράσουν την επόμενη 20ετία οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και Περιβάλλον», που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Διακόπτεται η κυκλοφορία στη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, λόγω λαμπαδηδρομίας


Λόγω της διελεύσεως της Λαμπαδηδρομίας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «ΑΘΗΝΑ 2011», την Κυριακή 12 Ιουνίου η κυκλοφορία στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα διακοπεί στο ρεύμα από Ρίο προς Αντίρριο από τις 9:15 πμ μέχρι τις 9:45 πμ, όπως προβλέπεται από τον προγραμματισμό της οργανωτικής επιτροπής.
 Στο διάστημα αυτό, η κυκλοφορία θα συνεχίζεται κανονικά στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ρίο.   

Παρέμβαση Λοβέρδου στον ΟΗΕ για το AIDS


 Με ομιλία του ο Ελληνας υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, παρενέβη στην υψηλή διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS και τάχθηκε υπέρ των φιλόδοξων και σαφών προτάσεων, όπως τις χαρακτήρισε του ΓΓ Μπαν Κι Μουν.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:
«Συμπληρώνονται φέτος τρεις δεκαετίες αγώνα κατά του AIDS. Η εμφάνιση του HIV και η έξαρση της διάδοσής του τη δεκαετία του 1980 έθεσε τους ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη σε κατάσταση σοκ, τις χώρες μας, τον ΠΟY, τα Ηνωμένα Eθνη σε συναγερμό.

Τρισέ: Οικονομική πειθαρχία, όχι αναδιάρθρωση


. Την ανάγκη για μια καλύτερη διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ, επανέλαβε χθες από τη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Μία μόλις μέρα, αφού απέρριψε εκ νέου οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης χρέους ως λύση στην οικονομική κρίση της ευρωζώνης, ο κ. Τρισέ, κάνοντας σύγκριση με τις ΗΠΑ, δήλωσε: «Το να διαχειρίζεται κανείς τόσο τεράστιες και διαφορετικές οικονομίες, που έχουν κοινό νόμισμα, είναι μια επιπλέον πρόκληση σε μια ένωση κυρίαρχων κρατών, απ’ ό,τι σε μια ομοσπονδία».

Οι πελάτες της Rolls Royce δεν... τρελαίνονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Στην τελευταία έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η Rolls Royce είχε παρουσιάσει την ηλεκτρική εκδοχή της Phantom. Η συγκεκριμένη κατάφερε να προσελκύσει τα φλας των φωτογράφων αλλά όπως φαίνεται δεν αρέσει στους πελάτες της μάρκας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε.
 Αιτία, η αυτονομία του αυτοκινήτου, που στην περίπτωση αυτή δεν θα ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα, οπότε δεν θα είναι εφικτό από

Οι Γερμανοί βουλευτές είπαν «ναι» στο δάνειο στην Ελλάδα


 Το γερμανικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, την πρόταση της κυβέρνησης Μέρκελ για την παροχή δεύτερου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Το κείμενο περιέχει λεπτομερή περιγραφή των όρων που θα πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα προκειμένου να λάβει δεύτερο δάνειο και αφορούν «ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων».