Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Όταν το σώμα γίνεται τοπίο..


Ο φωτογράφος Άλαν Τέγκερ με ένα "μαγικό" μετατρέπει γυμνά σώματα σε τοπία
Σε μια μοναδική τέχνη αρέσκεται ο φωτογράφος Άλαν Τέγκερ ο οποίος χρησιμοποιεί στις φωτογραφίες γυμνά σώματα τα οποία τα
μετατρέπει σε τοπία διάφορων δραστηριοτήτων.

Ο Τέγκερ χρησιμοποιεί τα γυμνά σώματα και τοποθετεί πάνω τους διάφορε μινιατούρες και με μια κοντινή φωτογράφιση δημιουργεί μικρές ιστορίες με το σώματα να μοιάζουν με λόφους, λίμνες, χορτάρια κ.α.

Για παράδειγμα ένας αφαλός με νερό μπορεί να γίνει η λίμνη για κάποιον μοναχικό ψαρά, ενώ η καμπύλη της μέσης ένα απότομο ποτάμι για ράφτιγνκ και δυο πόδια η σπηλιά ενός καουμπόι στην Άγρια Δύση!

Όπως λέει ο ίδιος όλα έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα και την αντίληψη. Η δημιουργία αυτών δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο Τέγκερ, 68 χρονών σήμερα, άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτές το 1976 προσπαθώντας να τις τελειοποιήσει. Αρχικά ο κόσμος ήταν αρνητικός μπροστά στο γυμνό, αλλά με τα χρόνια άρχισε να γίνεται πιο δεκτικός. Έτσι τώρα οι φωτογραφίες του Άλαν Τέγκερ έχουν γίνει ανάρπαστες.

«Χρησιμοποιώ τις παλιές μεθόδους. Κανένα κόλπο, καμία επεξεργασία από τον υπολογιστή», δηλώνει ο Τέγκερ. Γι' αυτό ίσως οι φωτογραφίες είναι τόσο μαγευτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου