Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

"Μαχαίρι" στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο Γ. Ραγκούσης

200 χιλιάδες λιγότερες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο μέχρι το 2013 χωρίς όμως απολύσεις μονίμων υπόσχεται ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης προαναγγέλλει ότι μέχρι το 2013 θα υπάρχουν περίπου 200 χιλιάδες λιγότερες θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, χωρίς όμως να γίνουν απολύσεις μονίμων.

Πριν τα Χριστούγεννα το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς




Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε οτι θα καταβληθεί στους καλλιεργητές και το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής αποζημίωσης.

Κατα την επίκσεψη της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις Σέρρες με αφορμή το μνημόσυνο για τα 189 χρόνια από τον θάνατο του Ήρωα Εμμ.Παπά, δήλωσε πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει καταβληθεί υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς, όπως επίσης και το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής αποζημίωσης.

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων ως τρομοκράτες




Αντιμέτωποι με τρία κακουργήματα που αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών είναι οι έξι συλληφθέντες, τα ονόματα των οποίων ανακοίνωσε την Κυριακή η Αστυνομία.

Και οι έξι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν.

Δύο εισαγγελείς που μελέτησαν τη δικογραφία τους κάλεσαν έναν-έναν για να τους απαγγείλουν τις κατηγορίες και όταν τους ρώτησαν για τη σχέση τους απάντησαν: «Δεν γνωρίζουμε τη δικογραφία, δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά μας».

Έλεγχοι για παρεμπόριο οπωροκηπευτικών




H σύμπραξη της ΕΛΑΣ, του ΣΔΟΕ και της Εισαγγελίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παράνομο εμπόριο οπωροκηπευτικών προϊόντων στους δρόμους γύρω από τις Κεντρικές Αγορές Αθηνών (Ρέντη) και Θεσσαλονίκης ζήτησε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας, με έγγραφο που απηύθυνε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Καπελέρη και προς τους Προϊσταμένους των Εισαγγελιών Πρωτοδικών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Ρόβλιας επικαλείται καταγγελίες των Συνδέσμων εμπόρων των δύο αγορών σύμφωνα με τις οποίες στις παρυφές των αγορών γίνονται κάθε βράδυ παράνομες μεταφορτώσεις οπωροκηπευτικών χωρίς - σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες - τιμολόγια, χωρίς τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και κατά παράβαση του νόμου που δεν επιτρέπει χονδρικές πωλήσεις οπωροκηπευτικών σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κεντρική αγορά.
Οι έμποροι επισημαίνουν ακόμη ότι όσοι έχουν καταστήματα μέσα στις κεντρικές αγορές ελέγχονται καθημερινά από όλες τις κρατικές υπηρεσίες ενώ όσοι δραστηριοποιούνται στη γύρω περιοχή λειτουργούν ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει έσοδα και οι ίδιοι να υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό.

πηγη ΠΑΣΕΓΕΣ

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα



Οι 6 συλληφθέντες από τις ταυτόχρονες επιχειρήσεις της αστυνομίας χτες σε Νέα Σμύρνη, Πειραιά και Καλλιθέα οδηγήθηκαν στις 6:30 το απόγευμα στον Εισαγγελέα πρωτοδικών και παραπέμπονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η προσαγωγή των συλληφθέντων έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μεταφέρθηκαν με μαύρο τζιπ μεγάλου κυβισμού και συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης.

πηγη Newsbeast

Μεγάλο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας!



Μπροστά στην εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική. Αξιοποιώντας τις πηγές της, με αστραπιαίο χτύπημα σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο άντρες έξω από γκαράζ στη οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη. Οι συλληφθέντες, οπλισμένοι, πιθανολογείται ότι ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, ίσως και μέσα στην ημέρα, αλλά σίγουρα μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Ακολούθησε έρευνα στο χώρο του γκαράζ, αλλά και σε διαμέρισμα δύο ορόφους από πάνω, και τα ευρήματα ήταν συγκλονιστικά. Εκρηκτική ύλη, υποπολυβόλα, πιστόλια, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, οπλισμός ικανός για μεγάλο χτύπημα αλλά και οπλισμός που «φωτογραφίζει» της Σέχτα Επαναστατών. Μερικά από τα όπλα που βρέθηκαν εκτιμάται ότι υπάρχουν στην προκήρυξη που είχε στείλει η οργάνωση όταν ανέλαβε το χτύπημα κατά του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Κάτι που θα φανεί στη συνέχεια των ερευνών…

Οι κινήσεις της Αντιτρομοκρατικής, σε Αττική αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας συνεχίστηκαν παράλληλα με αυτή στη Νέα Σμύρνη. Την ίδια περίπου ώρα με το «ντου» στο γκαράζ της Καισαρείας, οι Αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις πέντε ατόμων σε καφετέρια στα Εξάρχεια. Παράλληλα, προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές ανθρώπων που ανήκουν στον αντιεξουστιαστικό χώρο, ανθρώπων που παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα. Λίγες ώρες αργότερα, η Αντιτρομοκρατική ανακάλυψε και δεύτερη γιάφκα. Αυτή τη φορά στον Πειραιά (Πραξιτέλους 42).

Ο οπλισμός έχει ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται για να ταυτοποιηθούν τα όπλα και να βρεθεί η άκρη του νήματος.

Οι έρευνες στους δύο χώρους, σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά, εκτός από το βαρύ οπλισμό, έφερε στο φως έντυπο υλικό αλλά και αρχεία σε ψηφιακή μορφή που θα «μαρτυρήσουν» πολλά.

πηγη  newsbeast.gr

ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑ – ΠΗΝΕΙΑ - 111



   Αφορά τμήμα της οδού Κεραμιδιάς – Εφύρας της υφιστάμενης οδού Αμαλιάδα -Πηνεία – Ε.Ο. 111. Έχει μήκος 4,2 χλμ και συνδέει τους οικισμούς Κεραμιδιά και Εφύρα των δήμων Αμαλιάδας και Πηνείας, αντίστοιχα. Η αρχή της χάραξης της κύριας υπό μελέτη οδού ξεκινά δυτικά από την περιοχή του οικισμού Κεραμιδιά ενώ το πέρας της ανατολικά στην περιοχή του οικισμού Εφύρα του Δήμου Πηνείας.

     Th Χρηματοδότηση εξασφάλισε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ) για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο πυρόπληκτων περιοχών