Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ???
Είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψω αυτό που έχει αποφασιστεί, εν μέσω  κρίσης απο την Ένωση Πύργου και τα περιφερειακά ελαιοτριβεία, και μάλλον θα το νοιώσουμε στην τσέπη μας πολύ σύντομα.
Έχουν "συμφωνήσει" από πέρσι τα ελαιοτριβεία και η Ένωση μαζί να αλλάξουν το καθεστώς της πληρωμής για την παραγωγή του ελαιολάδου.
Θέλουν να χρεώνουν 50 Ευρώ ...ανά 1.000 κιλά καρπό ελιάς που παραδίδεις στο ελαιοτριβείο αντί του ποσοστού που ίσχυε μέχρι πέρσι. Αν καθήσει κάποιος να υπολογίσει και κάνει σύγκριση με τις περσινές χρεώσεις θα δεί ότι φέτος θα έχουμε ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ σύνθλιψης ελαιοκάρπου απο τα ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ.
Επίσης θέλουν αντί για ποσοστό που παρακρατούσαν μέχρι πέρσι για την μεταφορά των σάκων από το χωράφι στο ελαιοτριβείο να σταματήσει να πληρώνεται στο ελαιοτριβείο και να πληρώνει ο παραγωγός απευθείας στον μεταφορέα με κόστος 1 ευρώ ανά σακί.

πηγή:Κερκυραϊκή Αλεπού

Εκδήλωση για το ελαιόλαδο και τις ιδιότητές του
  Εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, παραβρέθηκαν στην 1η Γιορτή Πρωτόλαδου, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου στη Λακωνία.

   Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των καταναλωτών για την θρεπτική αξία του ελαιολάδου αλλά και η διαδικασία παραγωγής από τον καρπό της ελιάς μέχρι το τελικό προϊόν. Οι παρευρισκόμενοι είχαν, επίσης, τη δυνατότητα να θαυμάσουν ένα από τα πιο σύγχρονα ελαιοτριβεία της χώρας μας το οποίο σχεδιάστηκε με βάση όλες τις προδιαγραφές της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγιεινή του παραγόμενου προϊόντος.

   Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ, Γιώργος Οικονόμου δήλωσε ότι «η ελαιοποίηση αποτελεί κομβικό σημείο στην παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου και οι εγκαταστάσεις που μας φιλοξενούν μπορούν να χαρακτηριστούν από τις πλέον υποδειγματικά λειτουργούσες σε πανελλαδικό επίπεδο». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε, «θέτει ολοένα και αυστηρότερους κανόνες στην διαδικασία επεξεργασίας της ελιάς, με στόχο την ασφάλεια και την υγιεινή του προϊόντος και γνώμονα την προστασία του καταναλωτή. Γι αυτό θα πρέπει όλα τα ελαιουργεία της χώρας να εκσυγχρονιστούν»..