Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη


Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Ο Άγιος Βασίλης θα περιμένει τα παιδιά στην κεντρική πλατεία της Θέρμης σήμερα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί με νεράιδες και ξωτικά, ενώ θα προσφέρονται γλυκά, κάστανα και κρασί.

Από την Κυριακή 26 και έως την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, κάθε απόγευμα από τις 18.00, το Χριστουγεννιάτικο χωριό των Προσκόπων στην πλατεία της Θέρμης διοργανώνει δράσεις και παιχνίδια ενώ τα έσοδα από τις εκδηλώσεις των προσκόπων θα διατεθούν για τη

Έκκληση από Ντρογκμπά!


Ο σταρ της Τσέλσι απεύθυνε έκκληση προς όλους στην Ακτή Ελεφαντοστού προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και να σταματήσουν οι μετεκλογικές συγκρούσεις
Η κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού τον τελευταίο μήνα θυμίζει ...εμπόλεμη ζώνη. Οι μετεκλογικές συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του Γκμπάγκπο και του Ουατάρα είναι πλέον

Ο χαμένος μας πρόγονος


Ένα νέο είδος ανθρώπου των σπηλαίων φαίνεται ότι ανακάλυψαν οι ερευνητές

   Πριν από περίπου 30.000 χρόνια, η βόρεια Ασία δεν κατοικούνταν μόνο από σύγχρονους ανθρώπους και ανθρώπους του Νεάντερταλ. Ευρήματα από μια σπηλιά στη Σιβηρία αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός πιθανού τρίτου είδους, το οποίο φαίνεται μάλιστα ότι διασταυρώθηκε με τους προγόνους των σημερινών κατοίκων του Ειρηνικού.

«Όταν το είδαμε νομίσαμε ότι

«X-Files» από τη Νέα Ζηλανδία


   Απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα με στοιχεία για UFO ήρθαν στο φως στη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι οποίες χρονολογούνται από το 1954 μέχρι το 2009, πολίτες αλλά και αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων, περιγράφουν τις εμπειρίες τους, οι οποίες συνήθως αφορούν κινούμενα φώτα στον ουρανό. Μερικές μαρτυρίες, κάνουν λόγο για ιπτάμενους δίσκους, ενώ άλλες αναφέρουν ότι οι εξωγήινοι φορούν αιγυπτιακές μάσκες.
Μία χαρακτηριστική μαρτυρία, αφορά δύο θεάσεις παράξενων ακτίνων, το 1978, στην πόλη Kaikoura (video), εκ των οποίων η μία καταγράφηκε από ένα

Τον εκτέλεσαν για 130 ευρώ


Τραγωδία στην Κορινθία με δύο ληστές να δολοφονούν έναν 33χρονο

   Ληστεία μετά φόνου στην Κορινθία όπου ένας 33χρονος έχασε τη ζωή του. Συγκεκριμένα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή έφτασαν σε βενζινάδικο στο χωριό Μελίσσι, επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, και με την απειλή όπλου πήραν από

«Έπιασαν τόπο οι προσπάθειες»


   Η Γωγώ Κοκλώνη αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς, 2010 από τον ΣΕΓΑΣ και μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, τόσο για την καθιέρωση του νέου διαγωνισμού, όσο και για τους επόμενους στόχους που βάζει στην καριέρα της.
«Είναι πολύ καλή ιδέα να βραβεύει ο ΣΕΓΑΣ τους κορυφαίους της χρονιάς. Ελπίζω να συνεχιστεί ο διαγωνισμός και να καθιερωθεί, γιατί είναι πολύ σημαντικό να σε επιβραβεύει η ίδια η Ομοσπονδία. Όσον αφορά εμένα θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν και με ανέδειξαν σε αθλήτρια της χρονιάς. Ουσιαστικά οι κόποι της φετινής χρονιάς έπιασαν τόπο με το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν από το κοινό, τους δημοσιογράφους, αλλά και την ίδια την Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ».
Τι σου έμεινε από τη φετινή σου αγωνιστική παρουσία;
«Συνολικά ήταν η καλύτερη χρονιά που έχω

Πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ε.Ε. για την επίλυση του προβλήματος υψηλής θνησιμότητας των μελισσών

Παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε με Ερώτησή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλης Στρατάκης αναφορικά με το πρόβλημα της υψηλής θνησιμότητας των μελισσών.

Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του ο κ. Στρατάκης, σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία των μελισσών, με δεδομένο το πρόβλημα της υψηλής θνησιμότητας και στην Ε.Ε., γίνεται αναφορά σε αρνητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν, όπως η χρήση παρασιτοκτόνων στη γεωργία, η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη τροφής και η απώλεια βιοτόπων.
Δεν γίνεται, όμως, καμία αναφορά

Προσοχή στην Κορίνθου- Πατρών

Έργα σε πολλά σημεία του δρόμου

Με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να κινούνται οι οδηγοί στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έργα κατά μήκος του δρόμου.
Θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιανουαρίου, όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διευθυντής Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας Ανδρέας Αποστολόπουλος.
Κατά μήκος της εθνικής οδού έχουν

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει στο κοινοβουλίο


Βουτιά από τον εξώστη του κοινοβουλίου της Ρουμανίας έκανε ένας άνδρας, διαμαρτυρόμενος για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης της χώρας. Ο απελπισμένος άντρας, ήταν δημόσιος υπάλληλος και λίγες ημέρες νωρίτερα του ανακοινώθηκε περικοπή στο μισθό του, της τάξεως του 40%!
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου με σοβαρά τραύματα.

Το Γηροκομείο Αθηνών πετάει στο δρόμο 45 ηλικιωμένους


Η απόφαση αυτή του ιδρύματος έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο!

Μία ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα αποτροπιασμό και θλίψη προκαλεί η είδηση ότι το Γηροκομείο Αθηνών πετάει στο δρόμο 45 ηλικιωμένους τρόφιμους, όπως αποκάλυψε σήμερα το MEGA.

Η διοίκηση του Ιδρύματος επικαλείται οικονομικούς λόγους και

 Στα 2005 και 2008 η περίοδος αναφοράς στη ντομάτα


Οριστικοποιήθηκε στα έτη 2005 και 2008 η περίοδος αναφοράς για τον υπολογισμό των δικαιωμάτων στη βιομηχανική ντομάτα, όπως θα ισχύσει από το 2011, όπως αποκαλύπτει το χριστουγεννιάτικο φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Κουτσούκου «κλείδωσαν» τα έτη 2005 και 2008, με βάση την παραγωγή των οποίων θα κατανεμηθούν τα νέα δικαιώματα από την ένταξη της συνδεδεμένης στο καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης.
Μάθετε μόνο από την εφημερίδα Agrenda, πως θεωρείται θέμα χρόνου η ολοκλήρωση των διατυπώσεων που απαιτούνται με τις

Πληρωμές για έργα Αγροτικής Ανάπτυξης


Σε πληρωμές για έργα Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης (Δίκτυο Ανοικτών Διωρύγων πεδιάδας Μόρνου, Νομού Φωκίδας), 139 παραγωγών προχώρησε το ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Συνολικά οι παραγωγοί έλαβαν το ποσό των 359.598,00 ευρώ

Ξέσπασε σε κλάματα

Όχι μια, όχι δυο, αλλά δεκατρείς φορές έχει ποζάρει η εκρηκτική ξανθιά για το εξώφυλλο του γνωστού αντρικού περιοδικού. Ωστόσο, όπως πρόσφατα αποκάλυψε, όταν έκανε το πρώτο της εξώφυλλο ξέσπασε σε κλάματα, διότι ντρεπόταν που πόζαρε γυμνή. Μάλιστα, πριν γίνει το εξώφυλλο η… σεμνότυφη Pamela είχε ζητήσει τη συμβουλή της μητέρας της, καθώς ήταν πολλά τα λεφτά που της προσέφεραν.

Ο καιρός σήμερα

Το θερμόμετρο έως τους 21 βαθμούς

Νότιους ανέμους 8 μποφόρ στα πελάγη και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις

Ακόμα στο «περίμενε» οι σεισμόπληκτοι

Εκκρεμούν 3.500 υπογεγραμμένες αιτήσεις για επισκευή κτιρίων

Την άμεση καταβολή των χρημάτων που οφείλονται στους σεισμοπλήκτους των νομών Αχαΐας και Ηλείας, ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΕ, εκκρεμούν 3.500 υπογεγραμμένες αιτήσεις για επισκευή ή ανακατασκευή σεισμοπλήκτων κτιρίων, οι οποίες αντιστοιχούν στο ποσό των 30.000.000 ευρώ.
Το σύνολο του προγράμματος, εκτιμάται ότι

13 νέες ιδιωτικές επενδύσεις εγκρίθηκαν στην Πελοπόννησο

Δεκατρείς αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων, συνολικού ύψους 13.657.915,62 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 8.156.140,06 ευρώ εντάχθηκαν στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, ύστερα από έγκριση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη.