Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Νέο κύμα κακοκαιρίας την Πέμπτη


Επιδείνωση του καιρού περιμένουμε την Πέμπτη 16/12 με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας και επικράτηση πολύ ισχυρών ανέμων. Χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε την Παρασκευή 17/12.
Χιονοπτώσεις περιμένουμε ξημερώματα Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου, αρχικά πάνω από τα 1.100 μέτρα υψόμετρο, σταδιακά κατα την διάρκεια της Πέμπτης και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις πεδινές και ημιορεινές περιοχές. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι άνεμοι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις και αργότερα θα πνέουν ισχυροί μεταβλητοί.
Όσοι κινηθούν στο ορεινό Εθνικό δίκτυο του

Ο Αρχιεπίσκοπος στο μάτς κατά της φτώχειας




O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ανάμεσα στις χιλιάδες των πολιτών που παρακολούθησαν τον φιλικό διεθνή ποδοσφαιρικό αγώνα κατά της φτώχειας ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο κ.Ιερώνυμος έφθασε στο γήπεδο συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κ.Κωστή Δήμτσα, από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής και Συντονιστή του

Tο πρώτο λεωφορείο αποκλειστικής καύσης υδρογόνου στο Λονδίνο


Σε λειτουργία τίθεται το πρώτο λεωφορείο αποκλειστικής καύσης υδρογόνου που θα εξυπηρετεί την τουριστική γραμμή στο Λονδίνο, ενώ ως τα μέσα του 2011 θα έχουν προστεθεί ακόμα επτά.
Η πρωτοβουλία θεωρείται ως ο θεμέλιος λίθος για την εξάπλωση της τεχνολογίας υδρογόνου σε όλη τη χώρα.
Το λεωφορείο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Λονδίνο, από την εξάτμιση θα βγαίνει ατμός νερού και θα έχει αυτονομία

Μεγάλη αίσθηση έκανε στον πολιτικό κόσμο η επίθεση που δέχτηκε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης

χρειάστηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη για να μη λιντσάρουν το βουλευτή

Πρόσωπο της χρονιάς o Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακήρυξε πρόσωπο της χρονιάς για το 2010 το περιοδικό Time.
 Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, στην ψηφοφορία ο «κ. Facebook» δεν βρισκόταν στην πρώτη θέση καθώς τον ξεπερνούσαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks Τζούλιαν Άσανζ και η εκκεντρική Lady Gaga.
 Το Πρόσωπο της Χρονιάς είναι το ετήσιο τεύχος του αμερικανικού ειδησεογραφικού περιοδικού Time που περιλαμβάνει το προφίλ μίας προσωπικότητας, η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρέασε στο μεγαλύτερο βαθμό τις εξελίξεις την απερχόμενη χρονιά.

Πετροπόλεμος και στα Προπύλαια

Στα Προπύλαια φαίνεται πως έχουν μεταφερθεί αυτή την ώρα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
 Διαδηλωτές από μπλοκ που συμμετείχαν στην πορεία έχουν διασκορπιστεί επί της Πανεπιστημίου και ρίχνουν πέτρες και αντικείμενα προς

Και νέα διαγραφή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Απρόσμενη τροπή πήρε η ψηφοφορία στην Βουλή για το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το οποίο πέρασε μεν αλλά με το ΠΑΣΟΚ να μετρά μία απώλεια, αφού ο Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να διαγράψει τον βουλευτή Πρεβέζης Ευάγγελο Παπαχρήστου, μετά το «όχι» του τελευταίου.
Ο βουλευτής παρόλο που είχε χαρακτηρίσει το πολυνομοσχέδιο «άδικο» στην αρμόδια επιτροπή, δεν είχε δείξει ότι θα το καταψηφίσει, για αυτό και η επιλογή του έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο

Προπηλάκισαν τον Χατζηδάκη


Επίθεση δέχτηκε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, την ώρα που περνούσε από την οδό Πανεπιστημίου… ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές όταν είδαν τον Κωστή Χατζηδάκη ξεκίνησε να τρέχει και να τον κυνηγά, φωνάζοντας «θα φάτε ξύλο όλοι», ενώ τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές.Μάλιστα, χρειάστηκαν να επιστρατευτούν άνδρες των ΜΑΤ για να φυγαδεύσουν τον

Τέλη κυκλοφορίας: Oδηγίες της τελευταίας στιγμής


Μόλις δώδεκα εργάσιμες ημέρες απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας και πολλοί είναι αυτοί, που δεν έχουν πάρει ακόμα στα χέρια τους το φάκελο… του υπουργείου οικονομικών με το ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Τι πρέπει να κάνουν σε αυτή την περίπτωση;
Μπορούν να μεταβούν από μόνοι τους σε οποιαδήποτε εφορία και να προμηθευθούν το ειδικό σήμα, καταβάλλοντας το

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με 156 ψήφουςκαι μία διαγραφή

 Με τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ του βουλευτή Ευάγγελου Παπαχρήστου ολοκληρώθηκε χθες η…
υπερψήφιση επί της αρχής του πολυνοµοσχεδίου για τις περικοπές µισθών στις ∆ΕΚΟ και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τοµέα.

Υπέρ του πολυνοµοσχεδίου τάχθηκαν 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,κατά 136 βουλευτές Ν.Δ. – ΚΚΕ- ΛΑΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Παπαχρήστος και οι

Οι αντικαπνιστές καταφεύγουν στην Ευρώπη


   Με αναφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Nosmoke.gr», καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για «απροκάλυπτη καταστρατήγηση του νόμου κατά του καπνίσματος και το συνεχόμενο εμπαιγμό των πολιτών».
Η αντικαπνιστική οργάνωση, που ήδη αριθμεί 25.000 μέλη, τονίζει ότι παρά τη νομική δέσμευση της Πολιτείας για προστασία των κλειστών δημόσιων χώρων από τον καπνό, στην πράξη έχει

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

- Επίθεση από ομάδα διαδηλωτών δέχθηκε ο πρώην υπουργός στο ύψος του Συντάγματος
- Ένταση μεταξύ αντεξουσιαστών και ΜΑΤ στην οδό Ολύμπου
- Παραμένει στην Ομόνοια η κεφαλή της πορείας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
- Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ χωρίς να περάσει μπροστά από τη Βουλή
- “Προληπτικοί έλεγχοι” από την αστυνομία στα Εξάρχεια
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια ομάδα διαδηλωτών είδε

Κινητοποιήσεις από τους αγρότες στον Έβρο

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα το πρωί οι αγρότες του Έβρου, με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, στις 11:00, στην πλατεία της Ορεστιάδας και μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Οι αγρότες λένε «όχι» στο ξεπούλημα των αγροτικών προϊόντων, «όχι» στους εκβιασμούς εμπόρων και βιομηχάνων, «όχι» στην οικονομική εξαθλίωση.