Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα ευχήθηκαν στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κάθριν

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγο του Μισέλ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κάθριν, στη συνάντησή τους που προηγήθηκε της επίσημης υποδοχής του ζεύγους Ομπάμα από τη βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ.

Φτυστός ο πατέρας του!

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» για πρώτη φορά τον Cristiano Ronaldo μαζί με τον γιο του, Cristianο.


Ο διάσημος ποδοσφαιριστής βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία και μαζί του είχε των 10μηνών γιο του, με την ομοιότητα ανάμεσά τους να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή

Ο Πρωθυπουργός αφήνει ανοικτό το παράθυρο της συναίνεσης


«Θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τις επαφές που είχε χθες με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Γερμανία, ο μεγάλος κερδισμένος από την ελληνική κρίση

Σε άρθρο του επικεφαλής οικονομικού αναλυτή των Financial Times Deutschland Thomas Fricke, που δημοσιεύεται με τίτλο «Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει» και υπότιτλο «Περίεργο, αλλά αληθινό: Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά τόσο πολύ από την κρίση όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι καιρός με αυτά τα περίπου 10 δις Ευρώ να καθησυχαστούν οι αμφισβητίες» αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής.

Τεράστια παραμένει η απόσταση των τιμών παραγωγού Ελλάδας και Ιταλίας για το ελαιόλαδο

«Τσίμπησαν» οι τιμές παραγωγού για τα ελληνικά λάδια εξαιρετικής ποιότητας το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη διάθεση των ιταλών εμπόρων ν’ απορροφήσουν ελληνικό προϊόν, σε τιμές λίγο κάτω από τα 4 ευρώ το κιλό. Όπως δηλώνουν στο paseges.gr πρόεδροι ελαιοκομικών Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, η ελληνική αγορά δεν φαίνεται να κεφαλαιοποιεί -στο βαθμό τουλάχιστον που θα έπρεπε- την ανάγκη των ιταλών για ποιοτικό προϊόν.

Και ξαφνικά στο τραπέζι ένα δημοψήφισμα


Με έναν πρόχειρο και ασαφή τρόπο έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση την πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Χθες το βράδυ έπειτα από την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΒ, έγιναν διαρροές από συνεργάτες του Πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση δεν απορρίπτει την πρόταση αυτή. Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πυρηνοτρύτη στις ελιές

Στις πρώιμες περιοχές οι ανθοταξίες της ελιάς βρίσκονται στο στάδιο λίγο πριν το «κρόκιασμα», αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών, η πτήση του εντόμου του πυρηνοτρύτη της ελιάς βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πληθυσμοί του εντόμου είναι μέτριοι, αν και αναμένονται εναποθέσεις αυγών και εκκολάψεις προνυμφών του εντόμου.

Γιώργος Πεταλωτής: «Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ»


Απέκρουσε ο Γιώργος Πεταλωτής τα σενάρια για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι «το μέλλον της είναι στο ευρώ και τα σχετικά σενάρια που ακούγονται θα παραμείνουν σενάρια».
 Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ακόμη ότι θα ήταν «μεγάλο χτύπημα για τη χώρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για αυτό και υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση που παίρνει αποφάσεις και δίνει τον αγώνα να μην

Μήνυμα προς τους αγρότες όλης της χώρας η καταδικαστική απόφαση αγροτών για τις κινητοποιήσεις του 2007

Μήνυμα προς τους αγρότες για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να διαδηλώνουν υπέρ αυτών, θεωρεί ο γνωστός Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, την 8μηνη καταδίκη (με αναστολή) για παρακώλυση συγκοινωνιών στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Μάρτιο του 2007 που επιβλήθηκε σε αυτόν και άλλους δύο συνδικαλιστές. Ειδικότερα, οι Θανάσης Κοκκινούλης, Χρήστος

Περιμένουν το θάνατο των παιδιών τους



Έχασαν ήδη μία κόρη
Ο Craig και η Adele Lake στις 10 Μαΐου έχασαν την 3 ετών κόρη τους. Η Angel έπασχε από ένα σπάνιο σύνδρομο (Leigh's syndrome), το οποίο οι γιατροί διέγνωσαν όταν ήταν μερικών μηνών μωρό.
Πρόκειται για ένα κληρονομικό σύνδρομο που προκαλεί σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Δεν υπάρχει θεραπεία ενώ το προσδόκιμο επιβίωσης των

Το αιγοπρόβειο κρέας χρειάζεται στήριξη

Όπως παρατηρεί η οργάνωση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο η παραγωγή αιγοπρόβειου κρέατος φθίνει. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, η εγκατάλειψη της αιγοπροβατοτροφείας μπορεί να οδηγήσει στην ερήμωση κτηνοτροφικών περιοχών.
Το θέμα συζητήθηκε στη συμβουλευτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην τοποθέτησή του, ο Εμανουέλ Κοστ, πρόεδρος της σχετικής ομάδας εργασίας της Copa-Cogeca, προειδοποίησε: «Η

Μικρά τα κέρδη για Παπανδρέου από τις συναντήσεις με τους αρχηγούς


. Μικρά είναι τα κέρδη για συναίνεση που -προφανώς τουλάχιστον- είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από τις συναντήσεις του, χθες, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Συγκεκριμένα, υπό την πίεση των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας για συναίνεση, επί της επιτάχυνσης των

Μεγαλώνει η ρήξη στην Ευρώπη για την Ελλάδα


. Το ρήγμα της ευρωζώνης βαθαίνει ακόμη περισσότερο και διευρύνεται, πέρα από το μέτωπο χωρών του Βορρά και του Νότου, καθώς και η Ισπανία και η Ιταλία, πιέζουν την Ελλάδα να λάβει πιο σκληρά μέτρα, επισήμανε χθες η «ΝΥΤ».

Υπογράμμιζε δε, ότι η διάσπαση αυτή εγείρει νέες αμφιβολίες στις αγορές για το αν οι Ευρωπαίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τελικά την κρίση. Και η «WSJ» («Γουολ Στριτ Τζέρναλ»), από την πλευρά της, αναφερόταν χθες στο πολιτικό ρίσκο που αντιμετωπίζει πλέον η ζώνη του ευρώ, αλλά και στο ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να μείνουν ενωμένοι.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι»


Με την παραπάνω φράση ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι υφίσταται μεγάλος κίνδυνος «οι εταίροι μας να θεωρήσουν ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει την προσπάθεια και αυτόν τον κίνδυνο εμείς ποτέ δεν θα τον πάρουμε».

Κατέληξαν σε συμφωνία για τις πυρηνικές μονάδες


Οι Ευρωπαίοι κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για το πώς θα γίνουν οι δοκιμές για τον έλεγχο της αντοχής των πυρηνικών μονάδων της Ε.Ε. στις φυσικές καταστροφές και τα γεγονότα ανθρώπινης προέλευσης, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για την ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ έδωσε

Έσωσαν τα σπίτια τους με φράγματα στο Μισισσιπή


Όταν οι καταστάσεις είναι ακραίες απαιτούνται ακραία μέτρα. Στις πρόσφατες πλημμύρες στο Μισισσιπή κάποιοι ιδιοκτήτες έσωσαν τα σπίτια τους κατασκευάζοντας φράγματα γύρω από αυτά! Δημιουργήθηκαν έτσι μικρές ασφαλείς νησίδες μέσα στο πλημμυρισμένο περιβάλλον.

Αναβρασμός για την πώληση του ΟΤΕ


Με δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής, απαντά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού που κατέχει στον ΟΤΕ, αποχωρώντας έτσι, πλήρως το ελληνικό δημόσιο από το μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού.
 Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ΟΤΕ, συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει την απόφαση αυτή, στην

Σπύρος Σούλης: «Σέβομαι τις αποφάσεις του καναλιού μου»


«Δεν είναι φορτίο να μπορείς να προσφέρεις, να δίνεις χαρά. Δεν είναι φορτίο να δουλεύεις για τους συνανθρώπους σου. Αυτό είναι ευτυχία, χαρά» εξομολογείται σε συνέντευξή του στο «TV Έθνος» ο Σπύρος Σούλης.
 Στην ερώτηση πώς διαχειρίζεται σε προσωπικό επίπεδο τα προβλήματα των ανθρώπων που ζητούν την βοήθειά του, απαντά: «Αντλώ δύναμη, βλέπω ανθρώπους που τους θαυμάζω, τους

«Προστασία» από τη δημοσιότητα θα έχουν οι συνταξιούχοι βουλευτές


Ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα... προσφέρει «προστασία» από τη δημοσιότητα των ονομάτων τους στους 850 συνταξιούχους βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από την κοινή γνώμη για την κίνησή τους αυτή.
 Στον νόμο για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα προσκρούει η

Μεγάλη η «προίκα» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ένα ισχυρό brand name, με ιστορία που ξεπερνά τον ένα αιώνα, εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων που σε συνδυασμό με την στρατηγική συνεργασία που διατηρεί με τα ΕΛΤΑ φθάνει τις 1.000 μονάδες περίπου που καλύπτουν γεωγραφικά κάθε γωνία της χώρας, πολυάριθμη πελατειακή βάση που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο σταυροειδών πωλήσεων, καταθέσεις 12 δισ. ευρώ περίπου, χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων 8,2 δισ. ευρώ είναι η

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες δουλεύουν πολύ περισσότερο από τον μέσο Ευρωπαίο


   

Παρά τα όσα ισχυρίζονται κάποιοι, η έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αποδεικνύει ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα, ενώ ο μέσος όρος φτάνει τις 1.739 ώρες ετησίως, ο Έλληνας εργάζεται 2.119 ώρες.
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν την Τρίτη, μαζί με τον δείκτη

Στην Ηλεία το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητικής διαρροής


Το 5,4% των παιδιών στο νομό εγκαταλείπουν το σχολείο
Η Ηλεία είναι ο νομός με το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητικής διαρροής στη χώρα, σύμφωνα με απάντηση της υφυπουργού Παιδείας Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο

Εμπλουτισμός της βάσης δεδομένων για τα ιστορικά ελαιόδεντρα

Άρχισε ξανά την Κυριακή, 22 Μαΐου 2011, η καταμέτρηση των ιστορικών ελαιόδεντρων από επιστήμονες του ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 22 Μαΐου, επιστήμονες του ΤΕΙ πήγαν στο χωριό Βενεράτο Ηρακλείου και έκαναν αυτοψία σε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα τα οποία ήδη είχε εντοπίσει ο πολιτιστικός σύλλογος. Μέτρησαν τις περιμέτρους των κορμών

Δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου το 2010 – 11, σύμφωνα με το ΔΣΕ

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (ΔΣΕ) προβλέπει ότι η παραγωγή ελαιολάδου της περιόδου 2010-2011 θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία, με 3.080.500 τόνους ελαιολάδου, με πρώτη αυτή της περιόδου 2003-2004, με 3.174.000 τόνους. Το γεγονός οφείλεται κυρίως στην αύξηση της παραγωγής του Μαρόκου, της Συρίας, της Τουρκίας και της Αλγερίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΣΕ και τα προσωρινά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ποσοστό της φετινής

Φιλικό με Αλβανία η Αργεντινή!

Την εθνική ομάδα της Αλβανίας επέλεξε η Ομοσπονδία της Αργεντινής για το τελευταίο φιλικό της “αλμπισελέστε” πριν από την έναρξη του Κόπα Αμέρικα!
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε το φιλικό “πρόβα τζενεράλε” για το τουρνουά στη Λατινική Αμερική θα γίνει στις 20 Ιουνίου, ημέρα εθνικής εορτής στην Αργεντινή, και θα έχει το χαρακτήρα φιέστας, με

Εκρηκτικό μείγμα ειδήσεων ταράζει τις αγορές

 Στον απόηχο μίας σειράς «κακών» ειδήσεων για την ευρωπαϊκή οικονομία με την Ελλάδα στο επίκεντρο, το ευρώ σημείωνε χθες μεγάλη πτώση σε χαμηλά δύο μηνών έναντι του δολαρίου ακόμη και κάτω από τα 1,40 δολ.
Παράλληλα, τα Χρηματιστήρια σε ΕΕ και Wall Street είχαν μεγάλες απώλειες, την ώρα που ο χρυσός ενισχυόταν με τους επενδυτές να αναζητούν ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, ενώ το πετρέλαιο υποχωρούσε.


Συγκεκριμένα, η κρίση χρέους από την Ελλάδα, μετά την τελευταία υποβάθμιση του Fitch και παρότι η κυβέρνηση προχωρά σε νέα μέτρα και αποκρατικοποιήσεις, φαίνεται πως διαχέεται και πάλι σ’ όλη την ευρωζώνη.
Η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν είναι εφικτή από την Αθήνα, σύμφωνα με αναλυτές, καθώς τα έσοδα παραπαίουν και οι δαπάνες αυξάνονται αντί να μειώνονται. Το ελληνικό Χρηματιστήριο βρέθηκε μάλιστα χθες σε νέα χαμηλά 14ετίας κοντά στις 1.280 μονάδες, με τις τραπεζικές

«Οργισμένοι» οι αρχαιολόγοι με τον πρωθυπουργό

Έξαλλοι είναι οι αρχαιολόγοι με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους φορείς της Αργολίδας, παρουσία μάλιστα και του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου δήλωσε ότι «μέχρι πρότινος η Σπιναλόγκα ήταν ένα εγκαταλειμμένο νησάκι, για το οποίο δεν υπήρχε κανένα τουριστικό ενδιαφέρον».

Αποκρατικοποιήσεις-«εξπρές», περικοπές επιδομάτων και νέοι φόροι

. Μπροστά στην πίεση των Ευρωπαίων, που ζητούν νέα μέτρα εδώ και τώρα και την τρόικα να καιροφυλακτεί από αύριο που επιστρέφει να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε χθες αποκρατικοποιήσεις-«εξπρές», περικοπές επιδομάτων και νέους φόρους.

Βελτιωμένη ασπιρίνη στη γερμανική αγορά

Κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο
Μία βελτιωμένη εκδοχή της ασπιρίνης που ανακουφίζει από τον πόνο δύο φορές πιο γρήγορα από την κλασσική έκδοση του εμπορίου, σύμφωνα με τους ειδικούς της Bayer, διέθεσε στην αγορά το Σαββατοκύριακο η φαρμακοβιομηχανία.
Η νέα συσκευασία ταχείας απελευθέρωσης που ονομάστηκε

Σαρωτική ήττα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος

ΜΑΔΡΙΤΗ. («ΑΠΕ»). Η βαριά ήττα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στην Ισπανία στις δημοτικές και τοπικές εκλογές χαρακτηρίζεται «ιστορική» από τον ισπανικό Τύπο που βλέπει σε αυτήν ένα «τσουνάμι» που προϊδεάζει για την έκβαση των βουλευτικών εκλογών του 2012.