Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Εκκλησιαστικό φυλλάδιο διχάζει την Εκκλησία

   Αναστάτωση έχει προκληθεί στο εσωτερικό της Ιεραρχίας εξαιτίας όσων γράφονται για την οικονομική κρίση στο φυλλάδιο «Προς το Λαό» που από την Κυριακή μοιράζεται στους ναούς. Χαρακτηρίζει τη χώρα 
«υπό κατοχή» από τους δανειστές και ασκεί σκληρή κριτική στα πολιτικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο είναι αποτέλεσμα των εισηγήσεων για την οικονομική κρίση που ενέκρινε η Ιεραρχία του περασμένου

Ο Αμπράμοβιτς πήρε δώρο στον εαυτό του

Το μεγαλύτερο γιότ στον κόσμο, έκανε χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό του ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.
 Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea, σύμφωνα με την Wall Street Journal παρέλαβε το προηγούμενο Σάββατο την «Έκλειψη» ένα εντυπωσιακό γιότ 163 μέτρων (!).
 Το νέο απόκτημα του Ρώσου επιχειρηματία έχει χωρητικότητα 30 ατόμων και 75 μελών πληρώματος. Διαθέτει πισίνα 16 μέτρων που μετατρέπεται σε

Νεκρός 20χρονος φοιτητής στο Μπόρσι

Μέσα σε συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων στο χωριό Μπόρσι Ηλείας, βρέθηκε το πρωί από τους συγγενείς του νεκρός ένας 20χρονος φοιτητής. Ο νέος αυτοκτόνησε με κυνηγετικό όπλο και άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία καθώς δεν υπάρχει αποχαιρετιστήριο σημείωμα.
 Πριν από ένα χρόνο ο άτυχος νεαρός πέρασε στη Σχολή Ικάρων, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για άγνωστους λόγους «άφησε» τη σχολή του και δίνοντας νέες εξετάσεις πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη ο Ομπάμα

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα οι ευέλικτες αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι σημαντικές όσο ποτέ άλλοτε. Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ κάνει λόγο για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών.
 Συγκεκριμένα δηλώνει ότι «με τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, η Τουρκία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα της ίσης προστασίας των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, περιλαμβανομένων των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων και των

Ο Τσάβες αρνείται να δεχθεί το νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ Λάρι...
 Πάλμερ, τον οποίο κατηγόρησε για "έλλειψη σεβασμού" απέναντι στην κυβέρνησή του.
 "Ο κ. Πάλμερ δεν θα έλθει εδώ", δήλωσε ο Τσάβες το Σάββατο σε συνάντηση με νέα μέλη του

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2011

Ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία που έχει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η αυλαία της πενθήμερης συζήτησης άνοιξε με τις τοποθετήσεις των γενικών και ειδικών εισηγητών απ' όλα τα κόμματα, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται του νέου προϋπολογισμού και την αντιπολίτευση να τον χαρακτηρίζει «εικονικό». Για αναγκαίο προϋπολογισμό σωτηρίας της χώρας, έκανε λόγο ο εισηγητής του

Επέτειος της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους

Εκατόν ογδόντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την πρώτη Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Κράτους, που συνήλθε στη Νέα Επίδαυρο και σήμερα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου.
Στις 20 Δεκεμβρίου του 1821 λίγο μετά τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του Τούρκου κατακτητή, συγκεντρώθηκαν στην

Στάση εργασίας και η ΟΛΜΕ

Πανελλαδική στάση εργασίας δύο ωρών κήρυξε η ΟΛΜΕ για την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου από τις 12.00 ως τις 14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 ως τις 16.00 για την απογευματινή, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.
 Στόχος των εκπαιδευτικών είναι να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τη Βουλή, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας θέλει την επιστροφή των Γλυπτών

H πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κριστίνα Κίνελι τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η κ. Κίνελι δήλωσε στο ραδιόφωνο της SBS ότι με μεγάλη της χαρά γίνεται επίτιμο μέλος της Αυστραλιανής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών, μάλιστα τόνισε ότι το συγκεκριμένο αίτημα είναι «δίκαιο και σωστό».
 Ακόμα επεσήμανε ότι τα Γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν γιατί εκεί αξίζει να τιμηθούν και να θαυμαστούν. «Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι υπερήφανη που

Ο Κουφοντίνας έστειλε επιστολή για το δημόσιο χρέος!

Ο καταδικασθείς για τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας, με επιστολή-μανιφέστο στα «Επίκαιρα» μέσα από τη φυλακή, δίνει τη δική του ερμηνεία για το δημόσιο χρέος και πώς δημιουργήθηκε, αλλά και τοποθετείται έναντι του Μνημονίου και της πολιτικής ρότας της χώρας. 
Παράλληλα, κατακρίνει την αδράνεια και την απάθεια των εργαζομένων και της νεολαίας, τη σιωπή των κοινωνικά ευαίσθητων διανοουμένων, που τη χαρακτηρίζει συναίνεση στην...

Παπανδρέου: «Θέλω να κοιτώ τον πολίτη στα μάτια το 2013»

 Τους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία μέχρι το 2013 περιέγραψε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 
Παράλληλα, προανήγγειλε την έναρξη πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου
υπογραφών για την έναρξη στην ΕΕ της συζήτησης για αλλαγή της Συνθήκης και την προώθηση του ευρωομολόγου.
Υπεραμύνθηκε επίσης της διαδικασίας του κατεπείγοντος στην ψήφιση των νομοσχεδίων από τη

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ | 20χρονος νεκρός στο Μπόρσι από δίκαννο

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ | 20χρονος νεκρός στο Μπόρσι από δίκαννο

Μήνυμα Ραούλ Κάστρο στους Κουβανούς «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»

Ένα ξεκάθαρο δίλημμα έθεσε στους συμπατριώτες του ο Ραούλ Κάστρο, μιλώντας ενώπιον της Βουλής της Κούβας: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε και μαζί με εμάς βουλιάζουν και τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς».
 Ο 76χρονος ηγέτης αναγνώρισε ότι η παλαιά φρουρά ηγετών βρίσκεται πλέον στην «έξοδο», ενώ επανέλαβε την ανάγκη ριζικών πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που ανέφερε είναι η

Ξύλο στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας

Έξι πολιτικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από επεισόδια που έλαβαν χώρα εντός του κοινοβουλίου της Ουκρανίας.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι υποστηρικτές του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς επιχείρησαν να διαλύσουν την καθιστική διαμαρτυρία των βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θέλησαν να εναντιωθούν στην δίωξη της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο. Η συγκεκριμένη κατηγορείται ότι κατασπαταλείσαι δημόσιο χρήμα και της έχει απαγορευτεί η

Στο κρατικό κανάλι το WRC

Το κρατικό κανάλι θα είναι, όπως όλα δείχνουν, αυτό που θα μεταδώσει το 2011 τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC).
 Μεταξύ αυτών, θα μεταδώσει και μάλιστα με εκτενής κάλυψη, και το ράλι Ακρόπολις που θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου και θα συγκεντρώσει στη χώρα μας τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου. Η είδηση αυτή έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ράλι Ακρόπολις αλλά και σε συνέντευξη του Άρη Βωβού στο Zougla Radio.
 Η οριστική απόφαση θα παρθεί τις επόμενες εβδομάδες, αν και θεωρείται σχεδόν σίγουρη η τηλεοπτική μετάδοση του WRC από το κρατικό κανάλι..

ΠΑΟ, πού πάς;


Βαρύ κι ασήκωτο είναι το κλίμα στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Η αποκαρδιωτική εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου και η ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε το χειρότερο δυνατό επίλογο για το 2010 στο πρωτάθλημα, που θα απομακρυνθεί σαν στόχος αν ο Ολυμπιακός περάσει σήμερα νικηφόρα από τη Λάρισα και αυξήσει στους πέντε τους βαθμούς διαφοράς από το «τριφύλλι».
Οι «πράσινοι» παρέμειναν στο μηδέν για δεύτερο συνεχές παιχνίδι, με ελάχιστη παραγωγή παιχνιδιού, προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία και παντελή έλλειψη χημείας. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δείχνει να

Τους τρέλανε ο Γκέκας…

Έναν συγκλονιστικό πρώτο γύρο κάνει ο Φάνης Γκέκας στη Γερμανία με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αφού μετά το χθεσινό του γκολ που σημείωσε απέναντι στη Ντόρτμουντ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 1-0 ήταν το 14ο στο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ λοιπόν ο Γκέκας στη Μπουντεσλίγκα, ο οποίος δέχθηκε επαίνους και από τον προπονητή της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, «Του βγάζω το καπέλο. Το σουτ που κάνει και δίνει στην ομάδα του τη νίκη είναι δύσκολο και λίγοι επιθετικοί θα σκόραραν»!

Από την μεριά του ο Έλληνας  killer, για ακόμα μια φορά δεν είπε πολλά λόγια. «Νιώθω υπέροχα. Είμαι χαρούμενος που με το γκολ που πέτυχα βοήθησα την

Aυτόφωρο όσοι δεν καταβάλλουν το Δώρο Χριστουγέννων


   Υπό την απειλή αυτοφώρου βρίσκονται όσοι εργοδότες δεν καταβάλλουν το προβλεπόμενο από το νόμο Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους. Οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ Χάλαρη Μιχάλη, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς θα κινούν τη διαδικασία αυτοφώρου για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων.
Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους Επιθεωρητές να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο "το δώρο των Χριστουγέννων δεν

Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα


   Στη σειρά των προσωπικοτήτων της Αυστραλίας που τάσσονται σθεναρά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέθλια γη τους, την Ελλάδα, ήρθε να προστεθεί και η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Kristina Keneally, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο της SBS.
   Σε εκδήλωση ειδικά για τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης η κ. Keneally γνωστοποίησε ότι με μεγάλη χαρά της γίνεται επίτιμο μέλος της Αυστραλιανής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών, ένα αίτημα, που όπως

Στα ύψη η ανεργία


Στο 12,4% ανέβηκε η ανεργία στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημα αποτελέσματα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στο υψηλότερο επίπεδο της... δεκαετίας ανέβηκε η ανεργία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Έτσι, για το γ' τρίμηνο του 2010, ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 4.402.931 άτομα και των ανέργων σε 621.938 με το ποσοστό της ανεργίας να αυξάνεται δραματικά στο 12,4%, έναντι 11,8% του προηγούμενου τριμήνου.

Ηθελα αλλά δεν... μπορούσα


Από... απόσταση παρακολουθεί ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και συνεχίζει να συναντά καθημερινά στελέχη και βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργούς των κυβερνήσεών του. Βασικό θέμα συζήτησης είναι όσα συμβαίνουν στη ΝΔ και συνολικά στο πολιτικό σύστημα και δεν διστάζει, λόγω
και του χαλαρού χαρακτήρα των συναντήσεών του, να εκφράζεται ελεύθερα. Από νωρίς το πρωί, περίπου κατά τις εννέα, βρίσκεται στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Παναγή Κυριακού, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, όπου αρχίζει την ανάγνωση των εφημερίδων, για να ακολουθήσουν οι

Ανοιχτά και σήμερα τα καταστήματα

Ανοιχτά από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς έχει ήδη τεθεί σε ισχύ το εορταστικό ωράριο.
 Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, σε συνεννόηση με τους εμπορικούς συλλόγους - μέλη της του λεκανοπεδίου Αττικής συντονίζοντας τις προτάσεις τους, ανακοίνωσε προς το καταναλωτικό κοινό ότι, θα μπορεί να

«Ο κλέφτης πρέπει να κάθεται στη φυλακή»


 Ο Ρώσος πρωθυπουργός έσπασε το ρεκόρ του κατά 24 λεπτά (το περσινό ήταν 4 ώρες και 1 λεπτό) απαντώντας στις ερωτήσεις πάνω από 2 εκατ. πολιτών (φωτ. ΑΠΕ)
Απαντώντας για ένατη φορά στις ερωτήσεις των Ρώσων πολιτών, που ξεπέρασαν φέτος τα 2 εκατ. και διατυπώθηκαν μέσω SMS, Διαδικτύου, τηλεφώνου και με απευθείας τηλεοπτικές συνδέσεις, ο «κλασικός» Πούτιν έσπασε κατά 24 λεπτά το περσινό ρεκόρ των 4 ωρών και 1 λεπτού και κατακεραύνωσε με σκληρές εκφράσεις τους

Ποια επισκέφθηκε τον φυλακισμένο Χρήστο Ψωμόπουλο;

Απόγευμα Κυριακής και ο φρουρούμενος Χρήστος Ψωμόπουλος περνά το δικό του Γολγοθά φρουρούμενος στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών όπου νοσηλεύτηκε πρόσφατα.

Η πόρτα του δωματίου του όμως ξαφνικά ανοίγει και μία έκπληξη χαράς, παρά την κακή ψυχολογική του κατάσταση, πλημμυρίζει το πρόσωπό του.

Απέναντί του στέκεται, σύμφωνα με το περιοδικό «Ciao», η πρώην

Φιλανθρωπία Παρουσία του τέως βασιλικού ζεύγους

Σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα , πραγματοποιήθηκε το ετήσιο φιλανθρωπικό δείπνο της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας.
 Σύμφωνα με το Hello, επίτιμοι καλεσμένοι της προέδρου της Εταιρείας Λυδίας Ιωαννίδου- Μουζάκα, ήταν ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος, με τη σύζυγό του Άννα Μαρία, οι οποίο ταξίδεψαν γι’ αυτή την εκδήλωση από το