Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011


 Με χθεσινή του παρέμβαση, ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να αντισταθεί στις πιέσεις εντός και εκτός της Ελλάδας για συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, κατηγορώντας έμμεσα τους επικεφαλής της Ευρωζώνης για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.

Κουφέτα από το γάμο της πρωθυπουργού;


Κουφέτα από το γάμο της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ, ενδέχεται να φάμε σύντομα, αν η πρώτη  κυρία της Αυστραλίας δώσει την ευκαιρία στο σύντροφό της Τιμ Μάθεσον, να της προτείνει γάμο.

Προειδοποιεί ο Τόμσεν για εκτροχιασμό του Μνημονίου


Το πρόγραμμα δημοσιονομικής σύγκλισης της Ελλάδας θα εκτροχιαστεί χωρίς αποφασιστικές δράσεις από τη χώρα, προειδοποιεί ο κ. Πολ Τόμσεν, εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, μιλώντας σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα. 

«Veto» δημάρχου για χρήση του Facebook


Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έδωσε εντολή να μπλοκαριστούν σε όλους τους υπολογιστές του δήμου πολύ… συγκεκριμένα προγράμματα.

Μεταξύ αυτών και η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.

Η Ελιζαμπέτα …κολάζει

Η σύντροφος του Τζορτζ Κλούνει, Ελιζαμπέτα Κανάλις, απολαμβάνει τις διακοπές της και εμείς ...απολαμβάνουμε το «καυτό» κορμί της...

Σκέφτονται το ιπτάμενο… λεωφορείο στην Κίνα


Με στόχο να μειώσουν τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δρόμοι στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, οι Κινέζοι ανακάλυψαν το… «Ιπτάμενο Λεωφορείο». Πρόκειται για ένα νέο είδος δημόσιας συγκοινωνίας που θα λειτουργεί στο Πεκίνο

Αυστηροί όροι για τη βοήθεια


«Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα και ο ένας να κάνει πολλές διακοπές και ο άλ
«Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα και ο ένας να κάνει πολλές διακοπές και ο άλλος πολύ λίγες» είπε η κ. Μέρκελ
Η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, υπό συγκεκριμένους όρους και

Παγκόσμιο Συνέδριο Αθεϊστών με κρατική ενίσχυση


Επικρίσεις δέχεται η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας για την απόφασή της να χρηματοδοτήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αθεϊστών που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη τον Απρίλιο του 2012.
Η κυβέρνηση, αιτιολογώντας την απόφασή της, υποστήριξε ότι την απόφαση της κυβέρνησης είχε λάβει η πρώην Εργατική κυβέρνηση.

Αναζητούν τρόπους συναίνεσης οι πολιτικοί λόγω πίεσης από την ΕΕ


 Ολοι οι πολιτικοί αισθάνονται βαριά πλέον την πίεση που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να συμφωνήσουν τα κόμματα στην Ελλάδα προκειμένου να υλοποιηθούν απρόσκοπτα τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα για έξοδο από την κρίση. Οι περισσότεροι

«Καταλαβαίνω τον Χίτλερ»


   Ο σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ σόκαρε τους πάντες όταν τόνισε ότι «καταλαβαίνει τον Χίτλερ», έστω κι αν «δεν ήταν ένας καλός άνθρωπος». «Καταλαβαίνω τον Χίτλερ. Πιστεύω ότι έκανε άσχημα πράγματα, ναι οπωσδήποτε, όμως μπορώ να τον φανταστώ

Η αυξημένη ζήτηση δίνει διέξοδο στο ελαιόλαδο διεθνώς



ImageΣημαντική διεύρυνση των εξαγωγών ελαιολάδου κατά 17% παρατηρήθηκε τη φετινή χρονιά, ανοίγοντας έτσι νέες αγορές για τη διοχέτευση της αυξημένης παγκόσμιας παραγωγής.

«Μοχλός» ανάπτυξης η ελληνική κτηνοτροφία



ImageΕίναι γνωστό, τουλάχιστον στο περισσότερο κόσμο, ότι ο νομός (Περιφερειακό Διαμέρισμα) Λάρισας είναι ο δεύτερος σε έκταση νομός της χώρας και ο πρώτος σε καλλιεργούμενη έκταση. Η γεωργική γη του ανέρχεται σε 2.406.000 στρέμματα,

Εφαρμογή μέτρων από το ΥΠΕΚΑ για την προστασία των δασών


Νέα σειρά μέτρων πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου λαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Μέτρα αντιπυρικής προστασίας για το 2011


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας για το 2011.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Να τα βρουν μεταξύ τους τα κόμματα απαιτεί η ΕΕ


 Με δεδομένη την ασυνεννοησία των κομμάτων στην Ελλάδα, που προκαλεί προβλήματα και αντιδράσεις, οι επικεφαλής της Ευρωζώνης ξεκαθάρισαν ότι απαιτείται συναίνεση των κομμάτων ως προς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

«Κλεπταποδοχή» μέσω Facebook


Η αποδοχή μιας φωτογραφίας από το κοινωνικό δίκτυο Facebook, χωρίς την έγκριση του χρήστη της, σημαίνει κλεπταποδοχή. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η αστυνομία της αυστραλιανής πολιτείας του Κουϊνσλαντ, μετά τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου του

Το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο αναγνωρίζει το Eurogroup


 Το ελληνικό χρέος της Ελλάδας επί του παρόντος δεν είναι διαχειρίσιμο, παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και άφησε ανοιχτό για πρώτη φορά το ενδεχόμενο μίας ήπιας αναδιάρθρωσης.

Προσοχή σε μαϊμού ελιές πυκνής φύτευσης


Την προσοχή των παραγωγών εφιστά η εταιρεία Geolivo, με αφορμή φαινόμενα παραπλάνησης κι ενδεχόμενης παράνομης αντιγραφής των γνήσιων φυτών που είναι συμβατά με το σύστημα πυκνής γραμμικής ελαιοκαλλιέργειας.

Χαμός…. γίνεται με την αλλαγή χρώματος αυτοκινήτου με αυτοκόλλητο


Της μόδας έχει γίνει τους τελευταίους μήνες η αλλαγή χρώματος αυτοκινήτου, όχι όμως με κανονική βαφή αλλά με… ειδικό αυτοκόλλητο. Εκατοντάδες είναι πλέον τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους με άλλο χρώμα με το πιο

««New York Times»: Γιατί καθυστερεί το αναπόφευκτο η ΕΕ


 Στους λόγους της αναβλητικότητας των Ευρωπαίων αξιωματούχων επί του αναπόφευκτου της χρεοκοπίας της Ελλάδας, αναφερόταν η «ΝΥΤ», στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup.

Το δημοσίευμα, υπογράμμιζε πως ενώ οι αγορές έχουν καταλήξει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει τα 465 δισ. δολάρια χρέους, η πολιτική απάντηση της ΕΕ, παραμένει

Με AIDS η καμαριέρα του Στρος Καν;


NEA YΟΡΚΗ. («Nesw247»). Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της New York Post, η καμαριέρα από το Μπρονξ ζει σε ένα διαμέρισμα το οποίο έχει ενοικιαστεί αποκλειστικά για ενηλίκους που είναι φορείς του ιού HIV.

Επιπλέον μέτρα προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου


Επιπλέον οικονομικά μέτρα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για το 2011.

Στα χέρια των ενόρκων το μέλλον του Στρος Καν


Στα χέρια των ενόρκων το μέλλον του Στρος Καν 

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ πέρασε την πρώτη νύχτα σε διαβόητη φυλακή

Το σώμα των ενόρκων που θα απαρτίζεται από 16 έως 23 ενόρκους είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα απαγγελθούν

Μετεκλογική ένταση στην Αλβανία


Από το μεσημέρι της Τρίτης, η αίθουσα συνεδριάσεων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στα Τίρανα βρίσκεται υπό κατάληψη από βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, γεγονός που ανάγκασε τον πρόεδρό της, Αρμπέν Ριστάνι να διακόψει την συνεδρίαση.

Οι σεξουαλικές συνήθειες των Αμερικανών!


Μια έρευνα του αντρικού περιοδικού Playboy, για το 2011, παρουσιάζει τις σεξουαλικές συνήθειες των Αμερικανών.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της εταιρίας δημοσκοπήσεων Harris Interactive, θα δημοσιευτούν στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού.

Προειδοποιήσεις δέχεται η Τουρκία για τη λογοκρισία στο διαδίκτυο


Προειδοποιήσεις δέχεται η Τουρκία για τη λογοκρισία στο διαδίκτυο 

Οι τουρκικές αρχές ενόψει μιας νέας ρύθμισης που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, δέχθηκαν κριτική για τη έντονη λογοκρισία στο διαδίκτυο και τους ζητήθηκε να τη περιορίσουν.