Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πρωτομηνιά στο γκισέ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις




Πιστώθηκαν τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα λάβουν οι καλλιεργητές βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας και τεύτλων, οπότε θα είναι διαθέσιμα κατά πάσα πιθανότητα στους λογαριασμούς των αγροτών από την Τρίτη 1 Μαρτίου.
Η ενίσχυση για το βαμβάκι θα ανέρχεται περίπου στα 75 ευρώ το στρέμμα, ενώ στη βιομηχανική ντομάτα η τελική επεξεργασία των
στοιχείων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει λόγο για συνδεδεμένη ενίσχυση στα 85 ευρώ το στρέμμα για παραδόσεις 4 έως 7 τόνων και 143 ευρώ το στρέμμα για παραδόσεις πάνω από 7 τόνους.
Οι βαμβακοκαλλιεργητές περιμένουν να δουν πώς θα συμψηφιστεί η απώλεια της παραγωγής από το πράσινο σκουλήκι, έτσι ώστε να περάσουν το πλαφόν της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Επίσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει απαντήσει ακόμα επίσημα για το αν θα υπάρχει κάποια επιπλέον πληρωμή συνδεδεμένης ενίσχυσης για το 2009, όταν πολλοί παραγωγοί έμειναν απ’ έξω ή πήραν λιγότερα χρήματα από όσα είχαν δηλώσει, λόγω του κατώτατου ορίου απόδοσης που ισχύει ανά δήμο  
Συνδεδεμένη στα τεύτλα 26,7 ευρώ/στρέμμα
Μαζί με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις του βαμβακιού και της ντομάτας πληρώθηκε η ενίσχυση για τα τεύτλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews το ποσό θα ανέλθει στα 26,7 ευρώ ανά στρέμμα. Υπενθυμίζεται στους καλλιεργητές ότι από το 2012 και μετά καταργείται η ενίσχυση αυτή, αλλά θα αντικατασταθεί από το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης της τευτλοκαλλιέργειας, το οποίο θα προβλέπει ένα αντίστοιχο ποσό για τον παραγωγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου