Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Άγριες μάχες για τον έλεγχο του λιμανιού της Πάτρας απο οικονομικους μετανάστες


Μια θέση σε ένα από τα δεκάδες φορτηγά που καθημερινά σταθμεύουν στον προβλήτα του λιμανιού της Αχαϊκής πρωτεύουσας και στη συνέχεια επιβιβάζονται σε πλοία, με προορισμό την Ιταλία, αποτέλεσε το «έπαθλο» για το οποίο «διαγωνίστηκαν» με μαχαίρια, πέτρες, γκλομπ και σιδηρολοστούς οι διαφορετικές ομάδες οικονομικών μεταναστών που ζουν στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, με συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες Αφγανών και Παλαιστινίων στο

Κύριοι βουλευτές, ο κόσμος άρχισε να αντιδρά και να τιμωρεί με βία…. η οποία είναι πάντα κατακριτέα



Αλλά, βία είναι και να ψηφίζεις την μείωση του μισθού εκατομμυρίων πολιτών, ενώ ο δικός σου είναι μια χαρά και η σύνταξή σου εξασφαλισμένη με μια τετραετία από τα 45;
 Βία είναι να Φοβάσαι  μήπως και αύριο δεν θα έχεις  δουλειά,  μήπως  αρρωστήσεις  και χρειαστείς  το σάπιο σύστημα υγείας που μας φτιάξατε
Βία είναι να αντικρίζεις τα παιδιά σου στα μάτια και να τους λες ότι φέτος δεν θα έχει δώρα από τον Αη Βασίλη, γιατί απλά κάποιοι μας κόψανε μισθούς και συντάξεις.
Τέλος, βία είναι η ανασφάλεια που μας οδηγήσατε κύριοι «βολευτές».

Ας καταλάβουν αυτοί οι κύριοι ότι η βία φέρνει βία



Η Μαρία Σολωμού μιλά για τη σχέση της

Σε μια από τις καλύτερες φάσεις της ζωής της είναι η Μαρία Σολωμού, αφού η δουλειά της πάει πολύ καλά, ενώ και στα προσωπικά δηλώνει ερωτευμένη με τον σύντροφό της, Πάνο Μουζουράκη.
 «Είμαι πολύ ερωτευμένη! Και συνήθως αυτό που σου συμβαίνει στο τώρα είναι και το καλύτερο. Άμα, δε, το πάω πίσω, θα σου έλεγα ότι, έπειτα από κάθε σχέση μου, η επόμενη ήταν πολύ πιο δυνατή.
 Τελειώνοντας μια σχέση, κάνεις απολογισμό και λες «δεν ήταν τελικά τόσο όσο

Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αιτωλοακαρνανία

Επένδυση ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση νέου φωτοβολταϊκού πάρκου υλοποιείται στην περιοχή του Δήμου Θέρμου.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Το φωτοβολταϊκό πάρκο με τη λειτουργία του θα αντισταθμίσει περίπου 1.400 τόνους διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση.
Η εν λόγω αντιστάθμιση αντιστοιχεί σε δάσος 1.500 στρεμμάτων.
Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν 4.334 φωτοβολταϊκά πλαίσια της Chaori Solar τεχνολογίας πολυκρυσταλλικού

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ?

Σαν Έλληνες και όχι Ελληνάρες πρέπει να βάλουμε ένα STOP στην γενική εντύπωση που έχει η Ευρώπη για μας, ότι είμαστε τεμπέληδες, ότι δήθεν δεν παράγουμε, ότι είμαστε μόνο για να μας ταΐζουν οι εταίροι μας κτλ.

Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος που ευδοκιμούν σχεδόν τα πάντα στα εδάφη της, έχει ορυκτό πλούτο, έχει ήλιο, θάλασσα.
Η αγροτική ανάπτυξη από την στιγμή που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή ένωση «στραγγαλίστηκε» με το πλαφόν παραγωγής που επιβλήθηκε, με αποτέλεσμα η πιο παραγωγική μονάδα της χώρας να ατονήσει, και η

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την υγεία

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή (3/12) ενώ την ίδια μέρα είχε συνάντηση με τους διοικητές 30 νοσοκομείων της Ελλάδας στην οποία ζήτησε την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών.
Κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία, εξωτερικά ιατρεία των

Μεγάλη ταλαιπωρία στους δρόμους της Αθήνας

Με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται και σήμερα τα αυτοκίνητα στην πρωτεύουσα.


Η κυκλοφορία είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται μάλιστα σε νέες κινητοποιήσεις αύριο αλλά και την επόμενη εβδομάδα.

Η ταλαιπωρία για τους οδηγούς είναι μεγάλη από πολύ νωρίς και η μετακίνηση στο κέντρο έχει μετατραπεί σε περιπέτεια.

Σκούρα τα πράγματα για τη Liz Hurley

Ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της πρόκειται να χάσει η διάσημη ηθοποιός, καθώς οι φήμες την θέλουν στα μαχαίρια με τον πρώην σύζυγό της. Ο Arun Nayar αν και πάμπλουτος θα ζητήσει αποζημίωση από την Liz, καθώς οι φωτογραφίες της να φιλιέται με άλλον άντρα, ενώ ήταν ακόμη παντρεμένοι, δεν τον ευχαρίστησαν και πολύ.

Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια του Nayar διαψεύδει το γεγονός δηλώνοντας ότι και τα δυο μέρη θέλουν ένα συναινετικό διαζύγιο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αλήθεια ή όχι, σύντομα θα ξέρουμε...

Tags: Lifestyle

Δεκατρείς ώρες στο χειρουργείο η Γ. Μαστροκώστα

Η Γωγώ, μετά από πολλούς μήνες, βίωσε ξανά την επώδυνη εμπειρία του χειρουργικού νυστεριού, αφού οι θεράποντες ιατροί της έκριναν απαραίτητο να υποβληθεί σε μία λεπτή επέμβαση. Με τον αγαπημένο της Τράι πάντα στο πλευρό της, εισήχθη στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Metropolitan».

Αιτία ήταν η εκτεταμένη έκθεσή της σε ισχυρές ακτινοβολίες, οι οποίες προκάλεσαν αλλοιώσεις στο πάσχον σημείο του

Όποιος θέλει να δει το βασιλικό γάμο θα το πληρώσει ακριβά!

Άτυχοι είναι όσοι προγραμματίζουν να επισκεφθούν το Λονδίνο στα τέλη Απριλίου. Θα πέσουν πάνω στον βασιλικό παροξυσμό, καθώς τότε θα γίνει ο γάμος Ουίλιαμ-Κέιτ, κι έτσι τα ξενοδοχεία της βρετανικής πρωτεύουσας προετοιμάζονται για τη μεγάλη ροή ρευστού που περιμένουν.

Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέητ Μίντλετον, που θα γίνει στις 29

Ζημιές σε καλλιέργειες στην Ηλεία

Καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, εσπεριδοειδών και ελιάς επλήγησαν από τον παγετό των τελευταίων ημερών και την ανεμοθύελλα στο νομό Ηλείας.

Όπως σημείωσε στην εφημερίδα «Πρώτη», ο Αντινομάρχης Πρωτογενούς Τομέα Νίκος Μιχαλόπουλος, επικοινώνησε με τον αρμόδιο επόπτη του ΕΛΓΑ για το νομό Ηλείας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες των περισσότερων δημοτικών διαμερισμάτων. «Από τη Ζαχάρω και το Γαννιτσοχώρι, το Βώλακα και τον Πύργο μέχρι την Αμαλιάδα, τα

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων

Από τον Εμπορικό Σϋλλογο Αμαλιάδας ανακοινώνεται το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο των Χριστουγέννων 2010.






Πέμπτη 16/12/2010 08:00 - 14:00 17:00 - 20:30

Συρρίκνωση της επενδυτικής δραστηριότητας στον κλάδο της μεταποίησης

Οι επενδυτικές δαπάνες στο σύνολο της Μεταποίησης καταγράφουν υποχώρηση 9,2% σε σχέση με τις δαπάνες του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έρευνας του ΙΟΒΕ.

Οι αρχικές προβλέψεις για την πορεία των επενδύσεων, που είχαν όμως διατυπωθεί στην προηγούμενη έρευνα πριν την υπογραφή του "Μνημονίου" και την εισαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, κατέληγαν σε άνοδο κατά 6,8%.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΟΒΕ, η οριστική εκτίμηση για την εξέλιξη της επενδυτικής δραστηριότητας στη

Αύξηση παραγωγής στις ελιές πυκνής φύτευσης

Σε πλήρη εξέλιξη η μηχανική συγκομιδή του συστήματος πυκνής γραμμικής ελαιοκαλλιέργειας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η ακαρπία στους παραδοσιακούς ελαιώνες… δεν αφορά όσους πίστεψαν στην ελιά πυκνής φύτευσης! Πέρυσι σε 160 στρέμματα όπου έγινε μηχανική συγκομιδή συνελέγησαν 80 τόνοι καρπού με 14% ελαιοπεριεκτικότητα. Φέτος συνελέγησαν ήδη 50% τόνοι καρπού από 45 στρέμματα… και τις επόμενες μέρες θα συγκομιστούν άλλα 355 στρέμματα! Η παραγωγή δηλαδή από τον πρώτο χρόνο συγκομιδής στον

Κλειστός ο δρόμος προς το χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Μάχη με το χρόνο προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Αχαΐας δίνουν τα συνεργεία των δήμων και των νομαρχιών.

Λόγω των χιονοπτώσεων, ο δρόμος που οδηγεί από την Ακράτα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων είναι κλειστός, ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού δικτύου.
Η τροχαία πάντως συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Στα λευκά η Θεσσαλονίκη – Κλειστά τα σχολεία

Στα λευκά έχει ντυθεί από το πρωί της Παρασκευής, και έπειτα από 6 ολόκληρα χρόνια, το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Από τις 2 μετά τα μεσάνυχτα όταν άρχισε να πέφτει πυκνό το χιόνι, τα εκχιονιστικά συνεργεία της νομαρχίας προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Τα προβλήματα ωστόσο δεν λείπουν: Τα σχολεία έχουν κλείσει, η κίνηση στους δρόμους είναι μεγάλη και απαιτείται υπομονή απ' όλους.

Δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη που ξύπνησε με τον χιονιά. Βοριάς με κρύο σε όλη τη χώρα, από το ύψος της Λαμίας και πάνω έχουν στρωθεί με χιόνι όλες οι