Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατά τη σημερινή της παρέμβαση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό πρότεινε να αυξηθεί το ΕΚΑΣ κατά 150 εκ. Ευρώ. Το ποσό αυτό θα εξασφαλιστεί με περικοπές «από το κονδύλι της Βουλής (10 εκ.), το κονδύλι για τα κόμματα (με μείωση από τα 75 στα 55 εκ.), αυξημένο τέλος αλληλεγγύης στις μεγάλες συντάξεις πολιτικού χαρακτήρα για τις οποίες δεν έχουν πληρωθεί αντίστοιχες εισφορές (συντάξεις βουλευτών, ευρωβουλευτών, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, Διοικητών Οργανισμών και Τραπεζών κ.λπ. με απόδοση 10 εκ. ευρώ), και από την μεταφορά 100 εκ. από τον πόρο που πληρώνεται για την ΕΡΤ στον τακτικό προϋπολογισμό, με αντίστοιχες περικοπές στον αριθμό των κρατικών σταθμών».

Nouriel Roubini: Αναδιάρθρωση χρέους ή επιστροφή στη δραχμή

Την έξοδο από το ευρώ ή την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους βλέπει ως επιλογές για την Ελλάδα, ο Nouriel Roubini, όπως ανέφερε σε κλειστή εκδήλωση στην οποία μετείχαν στελέχη από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

O Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θέλει τον Αρμάντο Μαραντόνα να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας του Ιράν

Μία και μόνη κατάνευση του προέδρου του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σε ερώτηση δημοσιογράφου της καθημερινής ιρανικής εφημερίδας, «Ebtekar» θέλει τον Αρμάντο Μαραντόνα να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της χώρας της μέσης Ανατολής.

Φυσικά η είδηση έγινε πηχυαίος τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εν λόγω εφημερίδας, με τη φωτογραφία του Αργεντινού θρύλου της στρογγυλής «θεάς, να δεσπόζει δίπλα στο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβεβαιώσεις Κουτσούκου στη βουλή ότι δεν θ’ αδικηθεί κανένας βαμβακοπαραγωγός

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αδικηθεί κανένας βαμβακοπαραγωγός την εφετινή χρονιά, στη διαδικασία των αποζημιώσεων για τις φθορές από την πράσινη κάμπια και μετέπειτα τις βροχοπτώσεις, παρέσχε εκ νέου μιλώντας στη βουλή, ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Κουτσούκος.

Νέα επίθεση ομάδας αλλοδαπών

Ως συνήθως το θύμα ήταν επίσης αλλοδαπός μετανάστης. Οι δράστες, σχεδόν δέκα άτομα, όπως είπε το θύμα, έμοιαζαν να “σκοτώνουν” την ώρα τους στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Μόλις ο άτυχος Παλαιστίνιος τους πλησίασε πετάχτηκαν πάνω, έβγαλαν μαχαίρια και άρχισαν να τον απειλούν. Ο μετανάστης προσπάθησε να ξεφύγει, όμως οι δράστες τον πρόλαβαν και άρχισαν να τον χτυπούν όλοι μαζί με μανία.

Καλοκαιρία με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά

Καλοκαιρία με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια, ψύχρα νωρίς το πρωί, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα στα ηπειρωτικά, περιμένουμε για σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 19 στη Δυτική Ελλάδα, από 4 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 18 – 20 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν για την Πέμπτη και την Παρασκευή, 9 και 10 Δεκεμβρίου οι δικηγόροι του Πύργου

Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν για την Πέμπτη και την Παρασκευή, 9 και 10 Δεκεμβρίου οι δικηγόροι του Πύργου, μετά από απόφαση του συλλόγου τους.

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται:
-Για την απόσπαση στο Πρωτοδικείο Ζακύνθου του πρωτοδίκη κ. Ρήγα και την απόρριψη της σχετικής αίτησης ανάκλησης αυτής.

Στη Δικαιοσύνη ο Παύλος Ψωμιάδης

Συνελήφθη χθες μετά από ένταλμα της 6ης τακτικής ανακρίτριας, στην οποία έχει ανατεθεί και δικογραφία για την υπόθεση της εξαπάτησης των ασφαλισμένων της «Ασπίς Capital»

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ομίλου «Ασπίς» Παύλος Ψωμιάδης ο οποίος συνελήφθη χθες μετά από ένταλμα της 6ης τακτικής ανακρίτριας, στην οποία έχει ανατεθεί και δικογραφία για την υπόθεση της εξαπάτησης των ασφαλισμένων της «Ασπίς Capital».