Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

«Πέρασα επιλόχεια κατάθλιψη»


Στο περιοδικό «people» μίλησε η Ελένη Πετρουλάκη, η οποία εξομολογήθηκε ότι όταν γεννήθηκαν οι δίδυμες κόρες της πέρασε από επιλόχεια κατάθλιψη.

«Όταν γεννήθηκαν οι δίδυμες κόρες μου, πέρασα επιλόχεια κατάθλιψη που κράτησε τρεις μήνες. Έκλαιγα ατέλειωτα κάθε μέρα. Όμως η πιο δύσκολη περίοδος στην ζωή μου δεν ήταν η περίοδος που περνούσα την επιλόχεια κατάθλιψη αλλά στην τελευταία μου εγκυμοσύνη όταν τέσσερις μήνες μετά τον

Αυτός είναι ο σκύλος που είναι πάντα μπροστά σε όλες τις εξελίξεις στο κέντρο της ΑΘήνας

Ο Κανέλλος, ο συμπαραστάτης όλων των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας, αλλά άφησε άξιο αντικαταστάτη του τον Λουκάνικο, ο οποίος με τη σειρά του είναι πάντα στο πρώτο μέτωπο των διαδηλώσεων. Το BBC αφιέρωσε σ' αυτόν ένα ολόκληρο θέμα του, στον οποίο αναφέρεται ως ο πιο πιστός διαδηλωτής.

Ο περίεργος γάμος του Ντρογκμπά

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκαν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με την σύζυγο του, πλέον, Λάλα Ντιακιτέ. Το ζευγάρι, που είναι μαζί 12 χρόνια και έχει ήδη τρία παιδιά, παντρεύτηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού και ο γάμος τους δεν ήταν σαν όλων των υπολοίπων celebrities, κάτι που φαίνεται και από την ενδυμασία του ποδοσφαιριστή της Τσέλσι αλλά και της γυναίκας του. Στον γάμο έδωσαν το «παρών» πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές ηθοποιοί ενώ οι καλεσμένοι συνολικά έφτασαν τους 500.

«Μαζί τα φάγαμε»...Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανακοίνωσε ότι γράφει βιβλίο


 με τίτλο τη γνωστή φράση του, ενώ μίλησε για τη μονιμότητα στο δημόσιο, την παράνομη μετανάστευση και την οικονομία

   Στη ΝΕΤ μίλησε το πρωί του Σαββάτου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος προαναγγέλλοντας το κλείσιμο 40 οργανισμών που «τον αγνόησαν» μη δίνοντας στοιχεία και την έκδοση ενός βιβλίου με τον τίτλο «Μαζί τα Φάγαμε:

Πρόσκληση από την Πολιτική Προστασία σε ιδιοκτήτες μηχανημάτων


  Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας καλούνται όσοι μπορούν να παρέχουν μηχανήματα του παρακάτω πίνακα και επιθυμούν να ενταχθούν στη λίστα για κατεπείγουσες επεμβάσεις σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης π.χ. αποχιονισμός, άρση κατολισθήσεων- καταπτώσεων, διευθέτηση κοίτης ποταμών και χειμάρρων, για αποφυγή εκτροπής ή υπερχείλισης του ποταμού και πρόληψη ζημιών, επείγουσες επεμβάσεις κατά την διάρκεια πυρκαγιών

Αντί για γουρούνι, σκότωσε τη σύζυγο


   Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στη Ρωσία, όταν ένας 60χρονος άντρας και η γυναίκα του προσπαθούσαν να σκοτώσουν ένα γουρούνι.
Ο 60χρονος γέμιζε το όπλο με την κάννη στραμμένη προς τη σύζυγό του, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε χτυπώντας κατευθείαν την άτυχη γυναίκα, η οποία σκοτώθηκε ακαριαία.
Ο άντρας συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και αντιμετωπίζει φυλάκιση δύο χρόνια.

Κρέμασε κουτάβι με μανταλάκια για να στεγνώσει!


O βασανιστής του άτυχου ζώου φωτογράφισε το... κατόρθωμά του και το έβαλε στο facebook! Για την ακρίβεια το κρέμασε χρησιμοποιώντας μανταλάκια, απαθανάτισε μάλιστα το κατόρθωμά του και το ανέβασε στο Facebook. Όπως ήταν αναμενόμενο ο φάκελος εισερχομένων μηνυμάτων του κατακλύστηκε από εξαγριωμένους χρήστες που κατέκριναν την χωρίς ουσία και βάναυση αυτή κίνηση. Σχηματίστηκε και group στο Facebook με

Νέος κατάλογος από την ΕΕ με πρώτες ύλες ζωοτροφών


ImageΔημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. ο κανονισμός 575/2011, που περιέχει το νέο κατάλογο πρώτων υλών των ζωοτροφών, σε αντικατάσταση του προηγούμενου.
Σύμφωνα με τον κανονισμό, η χρήση του καταλόγου από τους υπευθύνους των επιχειρήσεων ζωοτροφών θα είναι προαιρετική. Ωστόσο, η ονομασία πρώτης ύλης ζωοτροφών που περιλαμβάνεται στο Μέρος Γ του κανονισμού μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για μια ύλη ζωοτροφών που συνάδει με τις απαιτήσεις της σχετικής καταχώρισης. Η πρώτη έκδοση του καταλόγου πρώτων υλών ζωοτροφών είχε θεσπιστεί με τον κανονισμό (ΕΕ)

«G120», η απάντηση των αγροτών στο μπλοκ της G20


ImageΜια εβδομάδα πριν τη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της G20 στο Παρίσι και με σύνθημα «Διατροφική πρόκληση: Οι αγρότες όλου του κόσμου παίρνουν το λόγο», αγρότες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα για να συζητήσουν τρόπους καταπολέμησης της αστάθειας των τιμών. Η G120, το αντίβαρο των αγροτών στο μπλοκ της G20, συγκεντρώθηκε στο Παρίσι παρουσία 120 αγροτικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία των γαλλικών οργανώσεων FNSEA και JA (Νέοι Αγρότες), και του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ενώ ειδικοί από όλο τον κόσμο κατέθεσαν την

«NOT FOR SALE» στην Αρχαία Ολυμπία


Συγκέντρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνουν οι πολίτες του Πύργου και της Αμαλιάδας, για την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται η 4η πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων».
 Την Κυριακή το πρωί στην Αρχαία Ολυμπία θα σηκώσουν πανό στον αρχαιολογικό χώρο που θα γράφει ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ (NOT FOR SALE), για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο γενικό ξεπούλημα της χώρας μας, όπως τονίζουν.

Τα πουλιά εκτοπίζονται σε έναν συνωστισμένο κόσμο


Λίγες ημέρες μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η IUCN (Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης) ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο Κόκκινο Κατάλογο των Απειλούμενων Πουλιών, ένα από τα μεγαλύτερα είδη πουλιών του κόσμου είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Η Ωτίδα της Ινδίας (Ardeotis nigriceps) κατατάσσεται πλέον στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου: Κρισίμως Κινδυνεύον είδος.
Το κυνήγι, η ανθρωπογενής όχληση, η απώλεια

Νοτιοκορεάτες στρατιώτες πυροβόλησαν κατά λάθος εμπορικό αεροπλάνο


Τα πυρά νοτιοκορεατών στρατιωτών δέχθηκε ένα εμπορικό αεροπλάνο που πετούσε κοντά στα θαλάσσια σύνορα όπου επικρατεί ένταση με την Βόρεια Κορέα, καθώς θεωρήθηκε λανθασμένα ότι επρόκειτο για ένα από τα αντίπαλα μαχητικά της Βόρειας Κορέας. Το αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές.
 Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε πως δύο στρατιώτες του σώματος πεζοναυτών που επιτηρεί τα θαλάσσια ύδατα ανοικτά της δυτικής πόλης της Νότιας Κορέας

Συνέλαβαν επιδειξίες τουρίστες


Για παράβαση του νόμου περί απείθειας-αντίστασης αλλά και για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις κι εξύβριση συνελήφθησαν δύο τουρίστες 24 και 28 ετών, οι οποίοι επέδειξαν τα γεννητικά τους όργανα, από αστυνομικούς του Τμήματος Χερσονήσου.
 Οι ντόπιοι έκαναν επανελεγμένες συστάσεις να σταματήσουν να προκαλούν, αλλά οι αλλοδαποί κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους εξυβρίζοντας τους.
 Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο αλλοδαποί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις

Απαξιούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη νέα κυβέρνηση


Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αποδέχθηκαν τον ανασχηματισμό τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε πως «ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία ‘ανασχηματισμό’. Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου.

Στις Βρυξέλλες ο Παπανδρέου - Στο Λουξεμβούργο ο Βενιζέλος


 Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ, ενώ ήδη την Κυριακή ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έχει την πρώτη του συμμετοχή σε Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Εξάλλου, το πόσο κρίσιμος είναι ο χρόνος για την Ελλάδα, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καταδεικνύει η ενημερωτική σύσκεψη που συγκάλεσε μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός, στο γραφείο του στη Βουλή, με τη συμμετοχή του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«WSJ»: Οι Ελληνες μπορεί να μη θέλουν να διασωθούν

 Οι Ελληνες μπορεί να μη θέλουν τελικά να διασωθούν, επισημαίνει σε άρθρο γνώμης η «WSJ», τονίζοντας πως βάσει του Μνημονίου η ελληνική Οικονομία ώς το 2016 θα βρίσκεται σε επίπεδα του 2008. Θα έχουν χαθεί δηλαδή 8 χρόνια.
Τελικά, η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει πως η λύση της Αργεντινής, με αποσύνδεση από το δολάριο το ευρώ αντίστοιχα- είναι η μόνη πραγματική επιλογή. Ετσι, θα μπορέσει να χρεοκοπήσει και να κάνει υποτίμηση, επαναφέροντας άμεσα την ανταγωνιστικότητα. Και τελικά, αυτό ίσως είναι

Θετική αλλαγή στη στάση της Γερμανίας για το ελληνικό χρέος


 Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγγελα Μέρκελ, κατά τις δηλώσεις της μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, στο Βερολίνο, σηματοδότησε μία πιο ευέλικτη στάση ως προς τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στη νέα διάσωση της Ελλάδας.
Η ηπιότερη στάση της Γερμανίας, «υπό την πίεση της Γαλλίας», όπως ανέφερε η «ΝΥΤ», μπορεί να γεφυρώσει την -έξι εβδομάδων- διαφωνία της με την ΕΚΤ, ως προς τη μορφή

Τον χτύπησαν για 100 ευρώ


Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ένας πολίτης στη Θεσσαλονίκη, όταν τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 00:51 τρεις άγνωστοι δράστες του επιτέθηκαν επί της οδού Παύλου Μελά. Οι δράστες του πήραν 100 ευρώ και πλέον αναζητούνται από τις αρχές.   

«Αρπάχτηκαν» σε πολιτικό γραφείο βουλευτή


Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί σε πολιτικό γραφείο βουλευτή των Τρικάλων, όταν ένας πολίτης ζητούσε επίμονα από τον διευθυντή του γραφείου εργασία για την εγγονή του.
 Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο έλειψε να ανάψουν τα αίματα, όταν στις 12:00 περίπου το μεσημέρι, ο διευθυντής βρέθηκε αντιμέτωπος με το εν λόγω πολίτη.

Ρωσική εφημερίδα καλεί για επενδύσεις στην Ελλάδα


Με τίτλο «Είναι έτοιμη η Αθήνα για εκποιήσεις;», η καθημερινή εφημερίδα της ρωσικής κυβέρνησης «Ρασίσκαγια Γκαζιέτα», δημοσιεύει ανάλυση του Γεβγκένι Σεστακόφ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η Ευρώπη θα σώσει την Αθήνα έως και το τελευταίο λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι τίποτε δεν απειλεί τις ρωσικές επενδύσεις σε ελληνικές μετοχές, που έχασαν κατά πολύ την αξία τους πάνω στην ορμή της κρίσης».

Απευθυνόμενος στους ενδιαφερόμενους ο συντάκτης της εφημερίδας υπογραμμίζει ότι

Διαμαρτυρία αγανακτισμένων ομογενών στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Σαράντα περίπου ομογενείς το μεσημέρι της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και εξέφρασαν την συμπαράσταση στον ελληνικό λαό και την διαμαρτυρία για τα τεκταινόμενα στην γενέτειρα. Μετά από εντολή της Αστυνομίας οι «αγανακτισμένοι», όπως αποκαλούν τον εαυτόν τους και στα επίσημα έγγραφα που διένειμαν στους περαστικούς

Τετρασέλιδο αφιέρωμα για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα


Yπό τον τίτλο «Ο φόβος της χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι όλο και μεγαλύτερος» η βελγική εφημερίδα «Le Soir" δημοσιεύει σήμερα τετρασέλιδο αφιέρωμα σχετικό με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
 Περιγράφοντας τα πολιτικά δεδομένα που επικρατούσαν χθες στην Ελλάδα η εφημερίδα αναφέρει τα εξής:
 «Μπορεί κανείς να φανταστεί πολιτικό αδιέξοδο πιο απελπιστικό; Την Τετάρτη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαχόταν για να προσπαθήσει να σφραγίσει μία συμφωνία για κυβέρνηση

Διαστημικό ταξίδι για έναν πίθηκο

Μετά το ποντίκι, τη χελώνα και τα σκουλήκια, ένας πίθηκος θα αποτελεί το νέο «αίμα» του διαστήματος. Με απόφαση του ιρανικού διαστημικού οργανισμού ένας πίθηκος θα κάνει το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα τον Αύγουστο του 2011.

Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ είχε παρουσιάσει ένα διαστημικό θαλαμίσκο ικανό να μεταφέρει ένα πίθηκο στο διάστημα.

Ποια είδη πουλιών απειλούνται προς εξαφάνιση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο Κόκκινο Κατάλογο των Απειλούμενων Πουλιών, που ανακοίνωσε πρόσφατα η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN), ένα από τα μεγαλύτερα πουλιά του κόσμου, η ώτιδα της Ινδίας βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης.


Το κυνήγι, η ανθρώπινη όχληση (π.χ. τουρισμός), η απώλεια και ο κατακερματισμός των βιοτόπων έχουν περιορίσει τον πληθυσμό της ώτιδας σε λιγότερες από 250.
Η Ελλάδα αποτελεί ορνιθολογικό παράδεισο με

Μεγάλη επένδυση σε οικιακά φωτοβολταϊκά

Χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη έως σήμερα προσπάθεια της Google να προωθήσει την καθαρή ενέργεια: ο κολοσσός του Ίντερνετ ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει με συνολικά 280 εκατομμύρια δολάρια την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σπίτια.
Η Google θα συνεργαστεί με την εταιρία SolarCity, η οποία παρέχει υπηρεσίες φωτοβολταϊκών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Με το προαναφερθέν ποσό θα δημιουργηθεί ένα ταμείο, μέσω του οποίου η SolarCity θα

Ο ιταλικός Τύπος για τον ανασχηματισμό


Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν στα μεσημβρινά τους δελτία και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων, την νέα σύνθεση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το δελτίο του δημόσιου καναλιού «RaiTre», «ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε ως νέο υπουργό οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον τρόπο αυτό θέλησε να δείξει ότι λαμβάνει υπόψη του τις πιο άκαμπτες θέσεις και απόψεις της αριστεράς, η οποία, στο πλευρό των διαδηλωτών, αμφισβητεί τις

Απαξιούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη νέα κυβέρνηση


. Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αποδέχθηκαν τον ανασχηματισμό τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε πως «ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία ‘ανασχηματισμό’. Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου.

Τα 3 σενάρια για την Ελλάδα των Financial Times


Τρία είναι τα πιθανά σενάρια για την τύχη της Ελλάδας, σύμφωνα με τους Financial Times. «Ένα διεθνές παιχνίδι τόλμης εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της, όπου ένας εκ των δύο θα πρέπει να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου η Ελλάδα να μην αναγκαστεί να προχωρήσει σε άτακτη χρεοκοπία που θα μπορούσε να σπείρει τον όλεθρο στην ευρωζώνη και στις διεθνείς κεφαλαιαγορές».

Κάλεσμα μέσω διαδικτύου στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας

Μέχρι να εκδοθεί βασιλικό διάταγμα που θα επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν θα συνεχιστεί στη Σαουδική Αραβία η εκστρατεία «Women2drive».

Ακτιβίστριες κάλεσαν μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να πάρουν από σήμερα το τιμόνι, ενώ η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από τις αρχές να άρουν την απαγόρευση οδήγησης στις γυναίκες.

Η G20 θα αναλάβει να ελέγχει τα αποθέματα σιτηρών παγκοσμίως

Οι χώρες της G20 θα αναλάβουν από κοινού να παρακολουθούν τα παγκόσμια αποθέματα των κυριότερων σιτηρών σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί η κερδοσκοπία μέσω της ανόδου των τιμών των τροφίμων.
Σύμφωνα με το προσχέδιο μιας ανακοίνωσης ενόψει της συνόδου των υπουργών Γεωργίας, στις 22-23 Ιουνίου, οι χώρες της "Ομάδας των 20" θα ζητήσουν από τους υπουργούς Οικονομικών τους να ελέγξουν την κερδοσκοπία υιοθετώντας αυστηρότερα μέτρα για τις αγορές παραγώγων προϊόντων. Οι τιμές των τροφίμων έφτασαν σε πρωτοφανή ύψη στις αρχές του χρόνου, ιδίως σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες. Στη συνέχεια σταθεροποιήθηκαν ή

Οι αρχές του Πακιστάν συνέλαβαν "πέντε πληροφοριοδότες της CIA"

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν συνέλαβε πέντε ανθρώπους οι οποίοι έδρασαν ως πληροφοριοδότες της CIA και έδωσαν στοιχεία στην αμερικανική υπηρεσία πριν από την επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων τον περασμένο μήνα, η οποία απέβη στο θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα The New York Times. Ένας από τους κρατούμενους είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας ταγματάρχης του στρατού του Πακιστάν ο οποίος, σύμφωνα με