Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Δράσεις για το περιβάλλον από το δήμο Ρεθύμνης


Δράσεις με σταθερό προσανατολισμό την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ανάδειξη της σημασίας του στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής και την ευρύτερη κινητοποίηση των πολιτών στην ενεργή συμμετοχή, πραγματοποιεί ο Δήμος Ρεθύμνης και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι Ιάπωνες παγώνουν περιουσιακά στοιχεία του Καντάφι


Η Ιαπωνία πάγωσε κεφάλαια ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήκουν στον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι και στο περιβάλλον του, εφαρμόζοντας την απόφαση του ΟΗΕ για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στον ηγέτη της Λιβύης, όπως αποκαλύπτει το Σάββατο η εφημερίδα Yomiuri Shimbun.
 Τα κεφάλαια αυτά περιλαμβάνουν και τραπεζικούς λογαριασμούς,

Στους ρυθμούς του βακτηρίου E. coli η Ευρώπη


Το φονικό στέλεχος του βακτηρίου E.coli τις τελευταίες εβδοµάδες έχει προκαλέσει 19 θανάτους και έχει προκαλέσει πανικό στα νοσοκομεία της Βόρειας Ευρώπης.
 Έπειτα από την αναγνώριση του φονικού στελέχους, διεθνής οµάδα ερευνητών κατέληξε χθες σε ένα ακόµη συµπέρασµα: το βακτήριο, υπό τη νέα του µορφή, έχει την ιδιότητα να προσκολλάται στα τοιχώµατα των εντέρων και να εκκρίνει τοξίνες

Αγώνας κατά του AIDS


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί στον αγώνα κατά του AIDS, με αφορμή της 30η επέτειο της εμφάνισης της ασθένειας.
 «Την ώρα που τιμούμε τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο και στηρίζουμε αυτούς που ζουν με τον ιό HIV, πρέπει να κινητοποιηθούμε για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν

Τζιχάντ κηρύσσει η Αλ Κάιντα


Η αλ Κάιντα δημοσιοποίησε νέο βίντεο στο οποίο καλεί τους μουσουλμάνους που ζουν στη Δύση να αρχίσουν ιερό πόλεμο στο εχθρικό έδαφος, ανακοίνωσε το αμερικανό Κέντρο Παρακολούθησης Ισλαμιστικών Ιστοσελίδων (SITE).
 Το βίντεο αυτό, που η παραγωγή του έγινε μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, χωρίζεται σε δύο μέρη και έχει διάρκεια μια ώρα και σαράντα λεπτά.