Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

O Εγκέλαδος επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά τo Ιόνιο

4,7 Ρίχτερ αναστάτωσαν το πρωί τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

H σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 08:05 στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς, σε απόσταση 325 χιλιομέτρων από την Αθήνα.

 Ευτυχώς, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.


Τι αλλάζει στην υγεία από το 2011


Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, εκτός από τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα ενταχθούν εφεξής και οι κλάδοι Υγείας του Ι.Κ.Α., του Ο.Γ.Α., του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.) και ο Οίκος Ναύτη.
Το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου για την υγεία, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου, προβλέπει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
* Τα νοσοκομεία του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. περνούν στο

Νέες κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Νέα στάση εργασίας εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, ενόψει της ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.
 Σε έκτακτη συνεδρίασή της, η ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας από τις 12:00 - 15:00.
 Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Η κλιματική αλλαγή απειλεί την Ελλάδα

Γεωργία και κτηνοτροφία είναι τα συνήθη «θύματα» των ακραίων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται ολοένα και συχνότερα στη χώρα μας και τα οποία πλήττουν την ήδη επιβαρημένη εθνική οικονομία Ανεμοστρόβιλοι, πλημμύρες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις πλήττουν την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, καθώς είναι σε εξέλιξη η μεταβολή του κλίματος και τα ακραία καιρικά φαινόμενα εντείνονται όλο και περισσότερο. Οι «παρενέργειες» της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εμφανείς και στη χώρα μας και οι συνέπειες της αποσταθεροποίησης του κλίματος δίνουν τη χαριστική βολή στην αγροτική οικονομία, ενώ θρηνούμε και θύματα
Ενδεικτικός της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του καιρού υπήρξε ο φετινός

Η πλειοψηφία των Αυστραλών δεν ήθελε τους Έλληνες


Η πλειοψηφία των Αυστραλών δεν θέλει τους Έλληνες μετανάστες στη χώρα! Πριν τρομάξετε, ενοχληθείτε ή αντιδράσετε να σας σημειώσουμε ότι αυτό προκύπτει από μια δημοσκόπηση του… 1951!
Ρωτήθηκαν, λοιπόν, οι Αυστραλοί αν θέλουν να έρθουν μετανάστες στην χώρα.
Ένα ποσοστό σχεδόν 100% είπε «ναι» στους Βρετανούς, 80,6% είπε «ναι» στους Γερμανούς και 55,4% «ναι» στους Ολλανδούς.
Το ποσοστό για τους Έλληνες ήταν μόλις

Εκρηκτική η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαλεί αύριο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε βαρύ κλίμα και ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες τον εμφανίζουν να ανησυχεί σοβαρά πλέον από τις αντιδράσεις των βουλευτών του κόμματος τους στην πολιτική υποταγής στο ΔΝΤ που ακολουθεί. Η σύγκληση της ΚΟ κρίθηκε αναγκαία και εν όψεις της ψήφισης του προϋπολογισμού και λόγω των αντιδράσεων που θα προκαλέσουν στην κοινωνία οι δύσκολες διαρθρωτικές αλλαγές στις οποίες πρέπει να προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του δανείου. Μπροστά σε αυτά που θα