Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Φρίκη στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών


Μια απίστευτη νέα ιστορία ήρθε στο φως για τα όσα συμβαίνουν στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας. Ένα 10χρονο κοριτσάκι αλβανικής καταγωγής είναι δεμένο εδώ και πέντε χρόνια σαν ζώο. Μάλιστα η μικρή πριν πέντε χρόνια είχε σπάσει το πόδι της με ευθύνη του
προσωπικού. Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 25 συνολικά εργαζόμενοι στο ίδρυμα, μεταξύ των οποίων ο τότε διοικητής και η γιατρός που παρακολουθούσε το ίδρυμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» το γεγονός επιβεβαιώνει η διοικήτρια του ΚΕΠΕΠ, Άννα Μαζαράκη, η οποία διευκρίνισε ότι το παιδί έχει δεμένα τα άνω άκρα, μετά από γραπτή οδηγία του ψυχίατρου που παρακολουθούσε το ίδρυμα. Η κα Μαζαράκη, ρωτήθηκε για το αν το κοριτσάκι ήταν δεμένο και πριν σπάσει το πόδι του το 2005, ωστόσο απάντησε ότι δεν γνωρίζει, καθώς τότε υπήρχε άλλη διοίκηση.
Οι εθελοντές που κατήγγειλαν το γεγονός κάνουν λόγο για «ένα μικρό κορίτσι ηλικίας 9 ετών. Πάσχει από οστεοπόρωση, οπότε τα οστά της είναι πολύ εύθραυστα. Αυτό έχει είχε ως αποτέλεσμα συχνά κατάγματα κατά την πάροδο του χρόνου. Το προσωπικό φοβάται πολύ ότι θα συμβαίνει αυτό πάντα. Έτσι το παιδί είναι πλέον σε θέση ανάσκελα με το λαιμό του σε κάμψη και τα δύο σκέλη δεμένα στα κάγκελα του κλουβιού του. Δεν επιτρέπεται στους εθελοντές να την βγάζουν από το κλουβί για να παίξουν μαζί της, ούτε καν να βγει από το κτίριο. Είναι ένα φυσιολογικό αξιαγάπητο παιδί που υποφέρει από αυτές τις εξουθενωτικές συνθήκες, που γελάει όμως και ανταποκρίνεται όταν εμείς παίζουμε έξω από το κλουβί της, αλλά δυστυχώς αυτό είναι η μόνο απόλαυση που παίρνει για μόλις λίγα λεπτά στη διάρκεια μίας ημέρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου