Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Έλληνας αναβάτης θα κάνει τον γύρο του κόσμου με μοτοσικλέτα

Τον γύρο του κόσμου θα ξεκινήσει να κάνει σε διάστημα 20 ημερών ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, ο οποίος, εδώ και 25 χρόνια ταξιδεύει στους δρόμους ανά την υφήλιο με μοτοσικλέτα. Πέντε ήπειροι, 800.000 χιλιόμετρα και 105 χώρες βρίσκονται πλέον καταγεγραμμένα στο «ημερολόγιο καταστρώματος» του μοναδικού Έλληνα δίτροχου ταξιδευτή.

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 15 Ιουνίου


Μία ολική έκλειψη Σελήνης, η πρώτη του 2011, η οποία θα είναι ορατή από ολόκληρη την Ελλάδα, καιρού επιτρέποντος, θα συμβεί το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου, καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας τον δορυφόρο της με τη σκιά της.
Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ, με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της η Σελήνη να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι

«Κούρεμα» στις συντάξεις ΟΓΑ


Περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα αλλά και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών επιφυλάσσει για το ασφαλιστικό το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που βάζει στο στόχαστρο ακόμη και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ. Από τη μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις του ΟΓΑ με την επιβολή αυστηρών κριτηρίων για τους αλλοδαπούς που διαμένουν εκτός της χώρας, προβλέπεται εξοικονόμηση 210 εκατ. ευρώ.Ειδικότερα, τα νέα μέτρα που αναμένεται να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο μισθούς και συντάξεις προβλέπουν τα εξής:

Οδηγίες για την προστασία της ελιάς από την Ε.A.Σ. Kεφαλληνίας & Ιθάκης

Στη καλλιέργεια της ελιάς σκοπός είναι να καλλιεργήσει κανείς σε συνθήκες όπου η οικονομική σημασία των εχθρών, ασθενειών και ζιζανίων θα είναι μηδενική ή μικρή. Όπου η καλλιέργεια της ελιάς διεξάγεται καλά (ποικιλίες καλά προσαρμοσμένες στο περιβάλλον, πρόγραμμα ισορροπημένης λίπανσης, γόνιμα εδάφη, χλωρά λίπανση κλπ) αυτό το αποτέλεσμα μπορούμε να το επιτύχουμε στην