Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

« Θα στηριχθούν οι πραγματικοί παραγωγοί»

Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κουτσούκο με Ομάδες Παραγωγών Αμαλιάδας και Γαστούνης για την βιομηχανική τομάτα

« Θα στηριχθούν οι πραγματικοί παραγωγοί»

Το παρόν και το μέλλον της παραγωγής της βιομηχανικής τομάτας, σε σχέση και με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στην Αμαλιάδα, υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Κουτσούκο και τη συμμετοχή των διοικήσεων των Ομάδων Παραγωγών Αμαλιάδας και Γαστούνης.

Χωρίς το ΚΚΕ οι ομιλίες Στρος Καν και Όλι Ρεν στη Βουλή

Απούσα απο τις ομιλίες στο ελληνικό  κοινοβούλιο του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινικ Στρος Καν και του ευρωπαίου επιτρόπου κ. Ολι  Ρεν  θα είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.  

Υπενθυμίζεται ότι μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής, οι κ.κ. Στρος Καν και Ρεν θα μιλήσουν στην Επιτροπή Οικονομικών, την Τρίτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι ήδη το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε Παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Συνταγμα την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στις 17:00, κατά της επίσκεψης του επικεφαλής του ΔΝΤ στη χώρα μας.

Από 2,20 έως 2,50 ευρώ για το ελαιόλαδο από την ΕΑΣ Ηρακλείου

Στα 2,20 ευρώ το κιλό ορίστηκε χθες η τιμή του ελαιολάδου φετινής παραγωγής στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, στις 2 Δεκεμβρίου. Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί τιμή 2,50 ευρώ το κιλό για έξτρα παρθένα ελαιόλαδα με αρωματική γεύση. Στόχος της Ένωσης είναι να δοθεί κίνητρο στους ελαιοπαραγωγούς να αυξήσουν την ποιότητα μέσα από την καλλιέργεια των ελιών, η οποία θα έχει αντίκρισμα και στο λάδι.
«Η Ένωση Ηρακλείου αποφάσισε για τη νέα ελαιοκομική περίοδο, η τιμή παραγωγού για το λάδι τριών γραμμών να είναι 2,20 ευρώ και από τώρα εγκαινιάζει μια καινούργια πολιτική, την οποία θεωρώ πάρα πολύ σημαντική για όλη την Κρήτη. Ξεκινώντας από το Ηράκλειο, εγκαινιάζουμε το χρηματιστήριο του λαδιού, με την έννοια ότι η κρητική διατροφή έχει δώσει πολύ μεγάλο κύρος στο όνομα "Κρήτη".

Επικίνδυνα τρία στα δέκα λαμπάκια

Άμεσο κίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας, εγκυμονούν τρία στα δέκα (ποσοστό 30%) χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, που πωλούνται στην αγορά, όπως επισημαίνει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ), υπενθυμίζοντας τα ευρήματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Μάιο 2007 μέχρι το Μάιο του 2009.

«Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες διοικητικές και τεχνικές απαιτήσεις, για να μη βάζουν, σε κίνδυνο, την υγεία, την περιουσία ακόμα και τη ζωή μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κέντρου.

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα Προπύλαια

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα Προπύλαια, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ενόψει των νέων πορειών που θα ακολουθήσουν για τη δεύτερη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Νεαροί έχουν στήσει οδοφράγματα επί της Πανεπιστημίου με κάδους απορριμμάτων τους οποίους έχουν πυρπολήσει, πετούν πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, ενώ εκείνοι «απαντούν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Σε κίνδυνο η αυτάρκεια της Ελλάδας σε μέλι


Η παραγωγή μελιού στην Ελλάδα φτάνει τους 12.000 τόνους, ποσότητα που κατατάσσει τη χώρα μας στις αυτάρκεις ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με τη Γαλλία και την Ισπανία. Η Ελλάδα διαθέτει αναλογικά τον μεγαλύτερο αριθμό μελισσοκόμων και βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την υπόλοιπη ΕΕ, αφού έχει ήδη προσδιορίσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε 8 είδη αμιγών κατηγοριών μελιού (ανθόμελο, πευκόμελο, θυμαρίσιο, πορτοκαλιάς κ.λπ.), όπως επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για την αυτάρκεια της χώρας.

Παράταση στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για δικαιούχους του ΟΓΑ


Παρατείνεται η διάρκεια του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 8ήμερων δωρεάν διακοπών για τους δικαιούχους του έτους 2010 έως 31-3-2011, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του ΟΓΑ.
Με την παράταση της διάρκειας του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού πέραν της καταλυτικής ημερομηνίας 31-12-2010, οι δικαιούχοι θα ευνοηθούν αξιοποιώντας τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011, οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους, επιλέγοντας τον τόπο προορισμού και το κατάλυμα της επιλογής τους.

Ανοιχτή σε συμφωνίες με όποιον έχει προτάσεις στην κατεύθυνση των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων

Ανοιχτή σε συμφωνίες «με όποιον έχει προτάσεις στην κατεύθυνση των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, στην εισήγησή της στην πρώτη συνεδρίαση της διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η πρόεδρος του κόμματος κράτησε ίσες αποστάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ανέφερε ότι στη Δημοκρατική Συμμαχία δεν υπάρχει επετηρίδα και ότι δύναμη του κινήματος είναι οι ιδέες και οι προτάσεις του.

Ο Αστέρας επέστρεψε στις νίκες

 Ο Αστέρας επέστρεψε τελικά στις νίκες με  σκόρερ τον Σταύρο Γκέρτσο, σε φάση του 84ου λεπτου  του αγώνα, όταν σουτ του Βλαχόπουλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των “ερυθρόλευκων” και στην επαναφορά της μπάλας, ο δεινός σκόρερ του Αστέρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον αγαπημένο του τρόπο, με κεφαλιά! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Δʼ Εθνικής, κέρδισαν σε όλες τις αναμετρήσεις οι γηπεδούχοι, με εξαίρεση τον μοναδικό αγώνα Εράνη – Διαγόρας που έληξε με λευκή ισοπαλία.

Tο Πολεμικό Ναυτικό γιορτάζει τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο

Ο Άγιος Νικόλαος έζησε τον 4ο αιώνα στα Μύρα της Λικίας, διετέλεσε Επίσκοπος Τριμυθούντος, ενώ για τη σημαντική προσφορά του και την αμετακίνητη θέση στην ορθόδοξη πίστη, βασανίστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Ο ίδιος συμμετείχε στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο και αποκαλείται θαυματουργός και μυροβλήτης, διότι επιτέλεσε θαύματα ενώ ακόμα βρισκόταν εν ζωή, ενώ κατά την κοίμησή του το σκήνωμά του μυρόβλησε.


Κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου το Πολεμικό Ναυτικό γιορτάζει τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο.

Πτώση της θερμοκρασίας

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και ψύχρα τις πρωινές ώρες περιμένουμε για σήμερα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Βόρειο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις θα έχουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Νότιο Ευβοϊκό νωρίς το πρωί μέτριοι.

Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.