Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί δεν αγοράζει ακίνητο η μεσαία τάξη

Ο Γιώργος και η Μαρία Παπ (δεν είναι τα πραγματικά τους ονόματα) φοβούνται να αγοράσουν ένα καινούργιο σπίτι. Και οι δύο είναι ευκατάστατοι και κατοικούν σε ένα άνετο σπίτι στο Γουδή, μόλις πέντε λεπτά από το νοσοκομείο όπου εργάζεται ο Γιώργος. Το σίγουρο είναι ότι αγαπά τη δουλειά του, αλλά δεν αισθάνεται αρκετή ασφάλεια στην εργασία για να αγοράσει ένα σπίτι. Η σύζυγός του έχει ένα MBA και σήμερα εργάζεται για μία τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και αυτή φοβάται...
Η οικογένεια θέλει να βελτιώσει τις στεγαστικές της συνθήκες, τα

«Όχι» στο ευρωομόλογο

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα» επέκτασης της χρηματοδότησης για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης αυτήν τη στιγμή και πως η έκδοση κοινών ευρωομολόγων δεν θα βοηθούσε.
«Για εμάς, στη Γερμανία, δεν τίθεται αυτήν τη στιγμή ζήτημα

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ | Εγκαταλείπεται το τμήμα «Πύργος – Τσακώνα»;

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ | Εγκαταλείπεται το τμήμα «Πύργος – Τσακώνα»;

Παραδίδεται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Πάτρα

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Κανελλοπούλου και Αθηνών (στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών), παραδίδεται σε χρήση την προσεχή Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.
Το κόστος του έργου ανήλθε σε 520.000 ευρώ και μέσα από τη λειτουργία του αναμένεται να υπάρξει σημαντική συμβολή στην απόκτηση κυκλοφοριακής αγωγής των κατοίκων της περιοχής και

Τετραετής παράταση στα δάνεια των κτηνοτρόφων

Με τετραετή παράταση μέχρι το 2016 και 50% επιδότηση επιτοκίου από το ελληνικό δημόσιο κλείνει τελικά το θέμα με τα δάνεια των κτηνοτρόφων, υπόλοιπου ποσού ύψους 270 εκατ. ευρώ, τα οποία χορηγήθηκαν το 2007, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, η απόφαση πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Οικονομικών και του διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας. Περισσότερες πληροφορίες βρείτε στην εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το

Πτώση 63% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Νοέμβρη

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) ανακοινώνει ότι τον περασμένο Νοέμβριο η αγορά αυτοκινήτου περιορίστηκε στις 6.771 ταξινομήσεις, κινήθηκε δηλαδή, λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα του μηνός, με ετήσιο ρυθμό της τάξης των 98.000 πωλήσεων, από 266.000 που κινούνταν κατά μέσο όρο τη περασμένη εξαετία.
Σε απόλυτους αριθμούς, η κάμψη των πωλήσεων έφθασε το -63%, ως προς το μέσο όρο των αντίστοιχων μηνών της περιόδου 2004-2009

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στα χωράφια τους, με μια μικρή επιφύλαξη, άφησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. Πρόσθεσε παράλληλα, ότι είναι ζήτημα ημερών να έχουμε την τελική καταγραφή και χαρτογράφηση του συνόλου της δυναμικότητας υποδοχής ισχύος από τον ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση

Ομάδες γαλακτοπαραγωγών και συμβάσεις με τους μεταποιητές προτείνει η Commission

Γραπτές συμβάσεις μεταξύ γαλακτοπαραγωγών και μεταποιητών, συλλογική διαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης μέσω των οργανώσεων παραγωγών ώστε να επιτευχθεί ισορροπία διαπραγματευτικής ισχύος μεταξύ των παραγωγών γάλακτος και των βασικών μεταποιητών, ειδικούς κανόνες για διεπαγγελματικές οργανώσεις και μέτρα που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας της αγοράς, προβλέπονται σε σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενέκρινε στις 9 Δεκεμβρίου και παρουσιάστηκε στην επιτροπή γεωργίας του ευρωκοινοβουλίου.
Η πρόταση έχει ως στόχο να βελτιώσει τη θέση των παραγωγών

Aπαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στις περιοχές Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Κυλλήνη Ζάκυνθος και Λυξούρι-Αργοστόλι

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη 8 με 9 μποφόρ...
απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στις περιοχές Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Κυλλήνη Ζάκυνθος και Λυξούρι-Αργοστόλι.
Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα-Ιόνια Νησιά , Βόλος-Σποράδες ,Πρίνου Καβάλας και Ηγουμενίτσα- Λευκίμης.Τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κίνητρα για την αγορά νέων αυτοκινήτων δίνει η κυβέρνηση

Κίνητρα για την αγορά νέων αυτοκινήτων δίνει η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό επαναφέρει το μέτρο της απόσυρση. Μειώνονται και τα τέλη ταξινόμησης για την αγορά νέου αυτοκινήτου.
Βάσει το σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, το μέτρο της απόσυρσης αφορά στα αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφόρησαν πριν από το 1999, έχουν δηλαδή τουλάχιστον 12ετία, ενώ προϋπόθεση είναι η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, έως το 2.000 κυβικά!
Η ρύθμιση αυτή ισχύει μόνο στην περίπτωση που για το αποσυρόμενο αυτοκίνητο παλαιάς

Επαφές Μέρκελ-Σαρκοζί

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, θα συναντηθούν σήμερα στο Φράιμπουργκ, για να προετοιμάσουν τις κοινές γαλλο-γερμανικές θέσεις ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.
Στη Σύνοδο το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στη συζήτηση για την

«Εισβολή» 150 λαθρομεταναστών σε πλοίο στην Πάτρα

«Εισβολή» 150 λαθρομεταναστών σε πλοίο στην Πάτρα
Aναζητώντας μία καλύτερη τύχη περίπου 150 λαθρομετανάστες από τους εκατοντάδες που ψάχνουν την ευκαιρία να φύγουν σε άλλες χώρες μέσω Πάτρας εισέβαλαν τη νύχτα σε πλοίο που βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι και επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα.
Το πλήρωμα αλλά και οι άνδρες του λιμενικού που ήταν παρόντες δεν

Έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτό το Σαλόνι Αυτοκινήτου

Έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτό το Σαλόνι Αυτοκινήτου στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου METROPOLITAN EXPO, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Στα περίπτερα των εταιριών, οι λάτρεις του αυτοκινήτου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν για πρώτη φορά τη δεύτερη γενιά του Saab 9-5, το νέο VW Passat, το Peugeot 508 και το νέo Nissan Micra, όπως

Σε τροχιά ολοκλήρωσης ο δρόμος Αμαλιάδας-Πηνείας - 111

Δηλώσεις Νομάρχη Ηλείας Χαρ. Καφύρα για την αίτηση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου "Βελτίωση ΕΟ Δάφνη-111 ΕΟ στο τμήμα Παράκαμψη Δάφνης- Παράκαμψη Κεραμιδιάς" 7.215.000
Μετά την ανοικτή πρόσκληση στις 2/12/2010, της ΠΔΕ για υποβολή προτάσεων στον άξονα προτεραιότητας «Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Δυτικής Ελλάδας» στην κατηγορία των ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ,η ΝΑ Ηλείας υπέβαλε εκ νέου