Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Στη ΔΕΗ κάνουν ταξίδια αναψυχής


Κάθε χρόνο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ σπαταλούν 2,8 εκατ ευρώ σε διακοπές...

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες πληρώνουν τσουχτερά τα τιμολόγια για το ηλεκτρικό ρεύμα από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμολογίων, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ με την χορηγία της επιχείρησης απολαμβάνουν επιδοτούμενα πακέτα διακοπών και ταξίδια αναψυχής.

Μέσω ενός συστήματος που έχουν δημιουργήσει οι συνδικαλιστές διαχειρίζονται μερικά εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς έλεγψχο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Το σύστημα αυτό φέρει την ονομασία Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων και στα ταμεία του μπαίνουν κάθε χρόνο 2,8 εκατομμύρια ευρώ τα οποία καταβάλλονται από τη διοίκηση της Επιχείρησης. Τα χρήματα αυτά παρά τα σκληρά μέτρα φαίνεται πως βρίσκονται στο απυρόβλητο και μάλιστα σύμφωνα με συνδικαλιστές που βρίσκονται πλέον στο περιθώριο των εξελίξεων τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν μπει στα ταμεία τους ποσό που ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, τριγμούς εξακολουθεί να προκαλεί το ζήτημα του δανείου των 500.000 ευρώ που χορήγησε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, με το αρμόδιο υπουργείο να ζητά πλέον τον φάκελο της υπόθεσης των κάθε λογής επιδοτήσεων προς την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ή άλλους φορείς που λειτουργούν υπό την σκέπη της ΓΕΝΟΠ.

πηγη: Newsit.gr

48ωρη απεργία από αύριο των γιατρών του ΙΚΑ


   Οι γιατροί του ΙΚΑ, προχωρούν την Τρίτη και την Τετάρτη σε απεργία, ζητώντας την ανανέωση των συμβάσεων των υπηρετούντων ιατρών, την κάλυψη των κενών θέσεων και την εφαρμογή του επιστημονικού βαθμολογίου από το υπηρεσιακό συμβούλιο.


   Λόγω της απεργίας, την οποία στηρίζει και η διοίκηση του ΙΣΑ, οι υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Ισοπαλία για τον Αστέρα


Τον βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 1-1 κατάφερε να πάρει ο Αστέρας Αμαλιάδας μέσα στην Πάτρα επί της Αχαϊκής.

Βαθμολογία (σε 12 αγώνες)


Καλαμάτα 33

Αστέρας Αμαλιάδας 30

Σπάρτη 21

Ατρόμητος Λάππα 20

Αχαϊκή 20

Εράνη Φιλιατρών 18

Πάμισος 17

Τριταϊκός 14

Κυπαρισσία 14

Αστέρας Μαχαιράδου 12

Διαγόρας Βραχνέϊκων 12

Ζαβλάνι 11

Εθνικός Σαγέϊκων 10

Μεσσηνιακός 9

Αχιλλέας Καμαρών 9

Α.Ο. Κροκεών 8

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς 7

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ


Αρχίζει σήμερα η υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που επιχορηγεί τις ασφαλιστικές εισφορές, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων, ή μερικώς απασχολούμενων.


Την ίδια ημέρα αρχίζει η υποβολή αιτήσεων και για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, που απασχολούν έως ένα άτομο.

Σκοπός η υποστήριξη της λειτουργίας της ατομικής επιχείρησης τους, από έξι έως δεκαοκτώ μήνες, κατά το διάστημα απουσίας τους από την επιχείρηση, λόγω κυοφορίας, λοχείας ή φροντίδας παιδιών.