Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

«Αποστασία σημαίνει να ρίχνεις κυβέρνηση»


«Ορισμένοι που μιλάνε για αποστασία, ακόμα και υψηλά ιστάμενοι, φαίνεται πως δεν ξέρουν καλά ελληνικά. Αποστασία σημαίνει να ρίχνεις κυβέρνηση. Κανείς όμως δεν έχει ρίξει κυβέρνηση».

Με τη φράση αυτή η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι στα όσα επικριτικά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για τις συνθήκες ίδρυσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Νωρίτερα, σε άλλο πηγαδάκι η κ. Μπακογιάννη είχε πει περί αποστασίας: «Η ορολογία του χτες δεν με αφορά. Με αφορά το αύριο και σε αυτό επενδύω. Τα στρατηγικά αδιέξοδα των κομμάτων δεν αφορούν την κοινωνία που πλήττεται από την κρίση».

Σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις βουλευτών από τη ΝΔ είπε ότι «οι βουλευτές δεν είναι πιόνια, δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν άλλον εκτός από τον κόσμο που τους ψήφισε».

Σχετικά με την εθνική συνεννόηση, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Είναι απαραίτητο να βρουν κοινό τόπο οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Και δεν εννοώ συμμαχικές κυβερνήσεις, μιλάω για ευρύτερη πολιτική συναίνεση, κρατώντας ο καθένας τις διαφορές του και αντιμετωπίζοντας τα θέματα από τις δικές του οπτικές γωνίες».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τους στόχους του κόμματός της δήλωσε: «Στόχος μας είναι η Δημοκρατική Συμμαχία να είναι καταλύτης στο πολιτικό σύστημα ώστε να πιέσουμε όλοι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για να δώσουμε ελπίδα στην Ελλάδα. Πρωτίστως να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Πηγη: Newsbeast. gr

Καιροί για πρίγκιπες


Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η δεσποινίς Μίντλετον αρραβωνιάστηκαν τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κένυα.Ο πριγκιπικός γάμος θα γίνει την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2011 στο Λονδίνο, ενώ το ζευγάρι θα ζήσει στη Βόρεια Ουαλία

Η Ευρώπη στους δρόµους


  Γενική απεργία στην Πορτογαλία, νέο φοιτητικό ξέσπασµα στη Βρετανία, αντιδράσεις φοιτητών και στην Ιταλία...
  Στο «ηµερολόγιο της λιτότητας» καταγράφονται καθηµερινά πλέον, µαζί µε τις εκτιµήσεις ειδικών και µη πως σύντοµα ο κατάλογος των χωρών που αναζητούν έξωθεν οικονοµική βοήθεια θα µεγαλώσει, αντιδράσεις και διαδηλώσεις πολιτών σε διάφορα σηµεία της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Στήριξη σε Σαμαρά από τον Κ. Καραμανλή


   Παρέμβαση στα εσωκομματικά της ΝΔ από τον Κώστα Καραμανλή μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

   Στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά προσφέρει ο Κώστας Καραμανλής παρεμβαίνοντας στα εσωκομματικά της ΝΔ.Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό τόνιζαν χαρακτηριστικά πως "η ΝΔ είναι το σπίτι μας και στηρίζουμε το κόμμα μας".

   Συνεργάτες του κ. Καραμανλή υπενθύμιζαν στο real.gr τη δήλωση που είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας ότι δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να αμφισβητήσει τη νέα ηγεσία του κόμματος ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εσωκομματικών εκλογών.

   Ο κ. Καραμανλής θα μετέχει αύριο στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ,που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, χωρίς, όμως, να λαμβάνει το λόγο για να τοποθετηθεί.

Κορίνθου-Πατρών -Πύργου –Τσακώνας: τα διόδια αυξάνονται


  Αρκετά έξω από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, τουλάχιστο δύο χρόνια παραπάνω, οδηγείται ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα των τελευταίων δεκαετιών, ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου -Πάτρας -Πύργου –Τσακώνας

   Παράλληλα οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διόδια για έναν κατά τα άλλα αυτοκινητόδρομο ο οποίος όχι απλά δεν υπάρχει, αλλά όπως μαθαίνουμε θα πάει άλλα δύο χρόνια πίσω.

   Όπως αναφέρθηκε από την κοινοπραξία που εκτελεί το έργο, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση κυρίως εξαιτίας των εκκρεμοτήτων για τις απαλλοτριώσεις


Το απίστευτο στην υπόθεση αυτή είναι ότι οι εργολάβοι, ενώ έχουν εισπράξει από την τσέπη του καθενός μας μέσω διοδίων από το 2008 που ξεκίνησαν τα έργα ως σήμερα 171 εκατομμύρια ευρώ, δεν έχουν κανέναν όρο, καμία ρήτρα για την παράδοση του έργου, πατώντας πάντα πάνω στην αδυναμία, λόγω γραφειοκρατίας να προχωρήσουν στις απαλλοτριώσεις!
Παράλληλα μιλάμε για ένα έργο το οποίο έχει απορροφήσει 243 εκατομμύρια ευρώ μέσω επιδοτήσεων, αλλά και πάλι ενώ είναι λεφτά των Ελλήνων πολιτών ο δρόμος... δεν υπάρχει.
   
Οι εκτιμήσεις των τεχνικών είναι ότι το έργο αρχικά ήταν να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2012 αλλά οι καθυστερήσεις το «οδηγούν» δύο χρόνια αργότερα. Η κοινοπραξία, στο μεταξύ, έχει σημαντικές απώλειες εσόδων επειδή δεν λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων που προβλέπονταν βάσει του γενικού σχεδιασμού του έργου.

Όσο για την αναστολή των εργασιών -ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- στο τμήμα Πύργος – Τσακώνα, μέρος του οποίου (περίπου 20 χλμ) διερχόταν από την περιοχή Natura της λίμνης Καϊάφα, προς στιγμήν δεν υπάρχει ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών σχετικά με τη νέα χάραξη του έργου. Το εκτιμώμενο κόστος της νέας χάραξης ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ το συγκεκριμένο τμήμα, κατά την κοινοπραξία, συνεισφέρει σε μικρό βαθμό στη συνολική «πίτα» των εσόδων του αυτοκινητοδρόμου.

Έκτακτη σύγκλιση συγκαλεί ο Σαμαράς


Με την έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. την Παρασκευή, ο Αντ.Σαμαράς θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει οριστικά το εσωκομματικό τοπίο καθώς η Ρηγίλλης πλήττεται τις τελευταίες ημέρες μετά την αποχώρηση δύο βουλευτών για το κόμμα Μπακογιάννη, από ψιθύρους των διαδρόμων που θέλουν κι άλλα στελέχη να παίρνουν το δρόμο της απομάκρυνσης.
Το κλίμα της εσωστρέφειας που αναπτύσσεται έχει ως αποτέλεσμα δύο συναντήσεις χθες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους βουλευτές Σίμο Κεδίκογλου και Θανάση Γιαννόπουλο, για τους οποίους είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για αποχώρηση, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Και οι δύο δήλωσαν εξερχόμενοι από τη Ρηγίλλης, ότι θα παραμείνουν στην Νέα Δημοκρατία και χαρακτήρισαν "αποκυήματα φαντασίας ανόητων" τα σενάρια που διοχετεύονταν από κύκλους της Ρηγίλλης για "νέα αποστασία" και τους ήθελαν να στρέφουν το βλέμμα προς το κόμμα της Ντ.Μπακογιάννη.

Ωστόσο χωρίς οι φήμες να έχουν κοπάσει (για παράδειγμα με τη βουλευτή Έλσα Παπαδημητρίου) και με τη σκληρή δήλωση του Α.Σαμαρά για δεκανίκια της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος θα επιδιώξει να θέσει ενώπιον της Κ.Ο. "δηλώσεις πίστης" των βουλευτών που την αποτελούν, να κλείσει οριστικά οποιαδήποτε αμφισβήτηση και κριτική εκ των έσω και να συσπειρώσει την Κ.Ο.σε περίοδο που κατά τον ίδιο το κόμμα δέχεται επίθεση "νέας αποστασίας" προκειμένου να ανακοπεί το ρεύμα της.

Ταυτόχρονα η Ν.Δ. θέτει θέμα ηθικού και πολιτικού ζητήματος για τις βουλευτικές έδρες των Γιώργου Κοντογιάννη και Λευτέρη Αυγενάκη που αποχώρησαν από την Κ.Ο. και ανεξαρτητοποιήθηκαν, καθώς όπως υποστηρίζει εξελέγησαν ως υποψήφιοι του κόμματος και όχι ως ανεξάρτητοι και τους καλεί να παραιτηθούν από την έδρα, αφήνοντας τις θέσεις στους επιλαχόντες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης έκανε θεαματική έξοδο από την Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, όπου από το βήμα του ομιλητή ανακοίνωσε την αποχώρησή του, δηλώνοντας ταυτόχρονα πιστός στις αρχές και τις αντιλήψεις του, εκτοξεύοντας δηλαδή έμμεση βολή προς την ηγεσία της Ν.Δ.
πηγη:ilianet

Θετικές εξελίξεις για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»

 
    Θετική χαρακτηρίζει, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, την ενέργεια για την ένταξή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Απασχόλησης.


       Συγκεκριμένα θεωρεί πως μ’ αυτό τον τρόπο, θα διασφαλιστούν 4.500 θέσεις εργασίας, θα επωφεληθούν 105.000 ηλικιωμένοι και θα συνεχιστεί η λειτουργία 1.100 δομών σε όλους τους δήμους της χώρας.

     Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά την προσχολική αγωγή, υπενθύμισε πως υπάρχει δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης όχι μόνο να συνεχιστεί το πρόγραμμα, αλλά να γίνει και αύξηση κατά 50% των θέσεων επωφελούμενων παιδιών και να αυξηθεί κατά 30% η αποζημίωση ανά παιδί.

πηγή: aftodioikisi