Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Τα «κάγκελα της αγανάκτησης» στον Αγνωστο Στρατιώτη


 Οι τουρίστες που επισκέπτονται το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη μέχρι τις 6 το απόγευμα δεν διαπιστώνουν κάτι περίεργο. Σίγουρα αντιλαμβάνονται τη βοή της Κάτω Πλατείας και βλέπουν διάφορα πανό στο γύρω χώρο, ωστόσο το σημείο που βρίσκονται οι εύζωνες είναι προσπελάσιμο όπως πάντα.
Ωστόσο, λίγο μετά τις 6, όταν μαζεύονται οι πρώτοι διαδηλωτές, τα αναρίθμητα περιστέρια χτυπάνε τα φτερά τους και φεύγουν.

Συνεργασία των πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Σορβόνης


Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με απόφαση της Συγκλήτου, δημιουργεί διεθνείς συνεργασίες, προχωρώντας στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με το γαλλικό πανεπιστήμιο της Σορβόνης.
 Τα δύο πανεπιστήμια αποφάσισαν να δημιουργήσουν το απαραίτητο πλαίσιο που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές που διαθέτουν τα προβλεπόμενα από τις νομοθεσίες

Διάγγελμα Πρωθυπουργού για το νέο πρόγραμμα- μνημόνιο


 Σε διάγγελμα για το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικήςμνημόνιο, προχώρησε χθες ο Πρωθυπουργός, εμμένοντας στην όσο το δυνατόν ευρύτερη πολιτική συναίνεση.
Το διάγγελμα, που καθυστέρησε περίπου πέντε ώρες, καθώς

Κλωνοποίηση: Αγελάδα παράγει γάλα ίδιο με το μητρικό


Μία αγελάδα διαφορετική από τις υπόλοιπες γεννήθηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικής Τεχνολογίας στην Αργεντινή. Η εν λόγω αγελάδα, που βαφτίστηκε «Ροζίτα ΙΣΑ», φέρει ανθρώπινα γονίδια και μπορεί να παράξει γάλα ισάξιας διατροφικής αξίας με το μητρικό
 «Πρόκειται για το πρώτο βοοειδές που διαθέτει δύο ανθρώπινα γονίδια τα οποία φέρουν τις πρωτεΐνες που περιέχονται στο μητρικό γάλα», ανέφερε το Ινστιτούτο.

Επείγουσα εγκύκλιος του Ο.Γ.Α.


Σε ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους των οφειλών των αυτοτελώς απασχολούμενων αγροτών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ο.Γ.Α., σε εφαρμογή του άρθρου 48 του Ν.3943/2011, προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού.
 Στους οφειλέτες που υπάγονται στη ρύθμιση και τηρούν τους όρους αυτής, χορηγούνται βιβλιάριο υγείας και βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, διάρκειας έως έξι μηνών.

Δυστυχώς εκλεισαν το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Τίτλοι τέλους για το site iliatora.gr. H τελευταία του ανάρτηση είναι η εξής:

"Εννιά μήνες αγκομαχάει η ταλαίπωρη η μάνα για να φέρει στον κόσμο το παιδί. Εννιά μήνες πάλεψε και μια μήτρα ηλεκτρονική για να φέρει στον κόσμο τα δικά της παιδιά.
Ήταν Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου του 2010 όταν έμεινε έγκυος. Θα 'ναι Δευτέρα 13 Ιουνίου του 2011 όταν θα γεννήσει. Και το

Σημαντική διείσδυση του επώνυμου ελληνικού κρασιού στην αγορά της Αμερικής


«Έξω πάτε καλά» είπαν με μια φωνή στους οινοπαραγωγούς της χώρας μας πάνω από 30 Αμερικανοί, Καναδοί και Ρώσοι επαγγελματίες που βρέθηκαν στην Ελλάδα για να επισκεφθούν τον ελληνικό αμπελώνα και να συμμετάσχουν σε ημερίδα που οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 στο Ναύπλιο η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση

Οι δίαιτες γιο-γιο χαρίζουν χρόνια στη ζωή!

Χρόνια τώρα οι ειδικοί μας λένε ότι είναι επιζήμιο για την υγεία να χάνουμε βάρος και μετά να το ξαναπαίρνουμε. Μια νέα μελέτη, όμως, υποδηλώνει πως καλύτερα είναι να χάνουμε και να… ξαναβρίσκουμε τα περιττά μας κιλά, παρά να μην τα χάσουμε ποτέ!
Την μελέτη πραγματοποίησαν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν πως η γρήγορη απώλεια και ανάκτηση του σωματικού βάρους, ωφελεί στην

«Παράθυρο» για τον συνδικαλισμό στρατιωτικών


«Παράθυρο» για τον συνδικαλισμό όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ανοίγει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρεοπαγίτες, σε διάσκεψή τους, τάχθηκαν υπέρ του συνδικαλιστικού δικαιώματος των στρατιωτικών, επιτρέποντάς τους να συστήνουν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συλλόγους (πολιτισμικούς, οικολογικούς κ.λπ.), υιοθετώντας εν μέρει την εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαρ. Δημάδη.

Νέες μέθοδοι για την ανάλυση των εδαφών    


ImageΣυνεχίζεται το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάλυσης Εδάφους και Φυλλοδιαγνωστικής που γίνεται στα Χανιά από 5-10 Ιουνίου, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 150 επιστήμονες από 36 χώρες.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει τις νέες μεθοδολογίες ανάλυσης εδάφους και φυτικών ιστών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συντελεστών παραγωγής και την προστασία του περιβάλλοντος, να προάγει την έρευνα για την βελτίωση και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και να επεκτείνει την χρήση των αναλύσεων εδάφους, νερού και φυτικών ιστών για την αριστοποίηση της χρήσης των αγροχημικών (λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, κλπ) και την παραγωγή ποιοτικών και

Ψωμί; Κάντε το όπως οι αρχαίοι!


Τα αρχαία άλευρα τα πιο υγιεινά

Έχετε ακουστά την κινόα, τον αμάρανθο, το φαγόπυρο και την όλυρα ή αγριοσίταρο; Ανήκουν σε μια ομάδα τροφίμων που ονομάζονται εκλαϊκευμένα «αρχαία δημητριακά», καθώς αποτελούν συστατικό της διατροφής του ανθρώπου από αρχαιοτάτων χρόνων. Μια νέα τάση τα θέλει να αντικαθιστούν στην παρασκευή ψωμιού το καλαμπόκι, το ρύζι και τις σύγχρονες ποικιλίες σιταριού, γιατί λέγεται ότι ξεχειλίζουν από φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Επίσης υποτίθεται ότι είναι ασφαλή για ανθρώπους με δυσανεξία στη γλουτένη ή αλλεργία στο σιτάρι. Ομως, ποιες από αυτές τις θεωρίες ευσταθούν;

Ενα αρκετά ριζοσπαστικό ελληνικό σχέδιο για το χρέοςΟ ένας από τους δύο αρχιτέκτονες της ριζοσπαστικής ιδέας Γιάννης Βαρουφάκης.
 Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είχε ένα αρκετά

Καλύτερη χώρα στον κόσμο η Αυστραλία!


H όπερα του Σίδνεϊ, ένα κτίσμα αναφορά για την Αυστραλία
Το µέσο ετήσιο εισόδηµά τους είναι περίπου 27.000 δολάρια.
Το ποσοστό των ανθρώπων που έµειναν χωρίς δουλειά για περισσότερο από έναν χρόνο είναι µόλις 1%. Το 95% των πολιτών πήγαν να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές. Το προσδόκιµο ζωής τους φτάνει τα 81,5 χρόνια. Ποιοι είναι οι τυχεροί; Οι Αυστραλοί. Δηλαδή, εμείς εδώ!
Αυτό τουλάχιστον δείχνει πρόσφατη µελέτη του Οργανισµού για την Οικονοµική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ). Ο Οργανισµός, εξετάζοντας 11 παράγοντες, µεταξύ των οποίων είναι η υγεία, η

Πώς να γλυτώσετε από έναν λευκό καρχαρία


H μουσική των AC/DC ηρεμεί ακόμα και καρχαρίες
Ας πάρουμε ως πραγματικότητα ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά σενάριο. Κολυμπάτε αμέριμνοι και δέχεστε την επίθεση ενός λευκού καρχαρία. Πιθανότατα δεν θα γλυτώσετε αλλά αν έχετε μία ελπίδα αυτή είναι οι AC/DC.
Σύμφωνα, λοιπόν, με επιστήμονες από την Αυστραλία, οι λευκοί καρχαρίες συμπεριφέρονται πολύ πιο ήρεμα, όταν ακούν συγκεκριμένα τραγούδια.
Ο Matt Waller, ιδιοκτήτης σκάφους στη Νότια Αυστραλία, ξεκίνησε

Οργή λαού, φωνή θεού
Ο αρμόδιος υπουργός Joe Ludwig, ανακοίνωσε τη διακοπή της εξαγωγής ζωντανών μοσχ
Ο αρμόδιος υπουργός Joe Ludwig, ανακοίνωσε τη διακοπή της εξαγωγής ζωντανών μοσχαριών και βοδιών στην Ινδονησία μέχρι να βελτιωθούν οι μέθοδοι σφαγής των ζώων στα σφαγεία της χώρας
8 Jun 2011
Οργή λαού, φωνή θεού. Η κυβέρνηση Γκίλαρντ υπέκυψε στη λαϊκή πίεση και απαγόρευσε την εξαγωγή ζωντανών βοοειδών στην Ινδονησία.
Ο αρμόδιος υπουργός Joe Ludwig, ανακοίνωσε τη διακοπή της

Οι «Anonymous» επιτέθηκαν σε τουρκικές ιστοσελίδες


Σε επιθέσεις σημαντικών κρατικών ιστοσελίδων στην Τουρκία προχώρησε η οργάνωση «Anonymous» από τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Η οργάνωση είχε προαναγγείλει την εξής ενέργεια, η οποία έρχεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή στις 22 Αυγούστου και προβλέπουν τον περιορισμό της πρόσβασης.

Η Τουρκία υποδέχθηκε 2.500 Σύρους πρόσφυγες


Άλλοι εξακόσιοι πρόσφυγες από τη Συρία που εγκατέλειψαν τη χώρα τους, λόγω της καταστολής των ειρηνικών διαδηλώσεων των πολιτών από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έφθασαν σήμερα στην Τουρκία, ανεβάζοντας στους 2.500 τον συνολικό αριθμό των Σύρων προσφύγων που έχουν αφιχθεί στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.