Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Υπέρ των Αγανακτισμένων ο μητροπολίτης Αμβρόσιος


Στο πλευρό των “Αγανακτισμένων” πολιτών που διαδηλώνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, δηλώνει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
 Όπως επισημαίνει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο ιεράρχης, ένα πούλμαν με εφημέριους θα μεταβεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, αύριο βράδυ για να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία των πολιτών. Επίσης καλεί τους ιερείς της μητρόπολης, “να

Ο Ψωμιάδης σε ταινία!


   Τώρα που ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μένει χωρίς δουλειά, είπε να αλλάξει ρότα και να το γυρίσει στην ηθοποιία! Αφού λοιπόν δεν μπορεί να είναι πολιτικός στην πραγματικότητα, θα υποδυθεί τον πολιτικό και μάλιτα τον Πόντιο, στη νέα ταινία του Όμηρου Ευστρατιάδη. Η ταινία θα έχει τίτλο «Οι Πόντιοι next generation» (συνέχεια της ταινίας «Οι Πόντιοι» του '80) και τη συμμετοχή του

Σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών

Στη σύλληψη ενός 36χρονου άνδρα προχώρησαν χθες άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμαλιάδας, με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε η ύπαρξη εκχερσωμένης δασικής έκτασης 1,5 στρέμματος ανάμεσα στο Μπόρσι και τα Καρατουλέικα Βάρδας, όπου υπήρχαν 736 δενδρύλλια,

«FT»: Κίνδυνος για τα CDS από ήπια αναδιάρθρωση


. Η πρόταση που συζητείται στην ΕΕ για εθελοντική διακράτηση ελληνικών ομολόγων από ιδιώτες επενδυτές, ενέχει τον κίνδυνο να θεωρηθεί χρεοκοπία και να προκαλέσει την πληρωμή ασφαλίστρων ελληνικών ομολόγων (CDS) πολλών δισ. ευρώ από μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, ανέφερε χθες δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times».

Για εύθραυστη πολιτική διάσωσης κάνει λόγο η «Financial Times»


. Στην «εύθραυστη πολιτική διάσωσης στην Ελλάδα» αναφέρεται η «Financial Times», τονίζοντας ότι η Αθήνα πρέπει να αντιμετωπίσει το χρέος της, χωρίς να πιέζεται με χρεοκοπία από τον αποκλεισμό της αγοράς, ενώ διευκρινίζεται η δυσμενής θέση της ελληνικής πολιτικής και της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με δεξιότητα την πρόταση ανάθεσης της διαχείρισης της ιδιωτικοποίησης της ελληνικής περιουσίας σε ξένα χέρια.

WSJ: για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας


. Εναν κατάλογο με περίπου... 75.000 ξεχωριστές ιδιοκτησίες του κράτους προς αξιοποίηση έχει καταρτίσει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Η αμερικανική εφημερίδα θεωρεί ότι με το ευρύ πρόγραμμα

Σύσκεψη για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο


Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων επισκέφθηκαν την Τρίπολη και ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο.

Αποτύχαμε στην καταπολέμηση των ναρκωτικών

Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των ναρκωτικών έχει αποτύχει, σύμφωνα με κείμενο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και το οποίο υπογράφει επιτροπή αποτελούμενη από 19 μέλη, συμπεριλαμβανομένων αρκετών πρώην ηγετών της Λατινικής Αμερικής. Μεταξύ αυτών που αναφέρονται είναι και ο πρώην γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε., Kofi Annan καθώς και ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου.

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στο έλεος της υπερθέρμανσης


Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο, ζει σε περιοχές που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως προκύπτει από μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στο Σάο Πάολο.
 «Για πολλούς φτωχούς ανθρώπους που ζουν σε πόλεις, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι ήδη κάτι το συνηθισμένο. Η

Εκδηλώσεις για τα παιδιά την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος


Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, Κυριακή 5 Ιουνίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θέτει υπό την αιγίδα του δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος.
 Μουσεία, βιβλιοπωλεία και κέντρα πολιτισμού ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται μικρούς και μεγάλους, για να τους

Πανεργατικό Συλλαλητήριο Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε.

Πανεργατικό Συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε. διοργανώνεται το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Ομονοίας.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν:
«Συνάδελφοι,
Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώθηκαν και προωθεί η κυβέρνηση με την ταυτόχρονη παράταση του μνημονίου μέχρι το 2015 μας οδηγούν, το σύνολο των εργαζομένων και την κοινωνία, στην φτώχεια και την εξαθλίωση, την

Σαουδάραβες επισκέφθηκαν οικισμούς στη Γορτυνία


Κλιμάκιο αξιωματούχων από τη Σαουδική Αραβία, αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Πολιτισμού, τοπικούς και περιφερειακούς παράγοντες της χώρας, πραγματοποίησε επίσκεψη χθες στην περιοχή της Γορτυνίας.
 Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν να επενδύσουν στην περιοχή, αλλά να δουν από κοντά με ποιον τρόπο η ορεινή Αρκαδία έχει

Δικαίωμα στην οδήγηση ζητούν οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία


Ο βιασμός μιας γυναίκας στη Σαουδική Αραβία εντείνει τις προσπάθειες των γυναικών για τη θέσπιση του δικαιώματός τους στην οδήγηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Okaz», η επιχειρηματίας, το όνομα της οποία δεν δημοσιεύτηκε, κατήγγειλε ότι ο σοφέρ της εκμεταλλεύθηκε τη διέλευσή τους από τη βιομηχανική ζώνη της πόλης Μεντίνα, για να σταματήσει το

«Βακτήρια προκαλούν το χιόνι και το χαλάζι»

Μερικές φορές η χαλαζόπτωση φαίνεται να αρχίζει από το πουθενά, παρόλο που το χαλάζι μπορεί να έχει μέγεθος μέχρι και γροθιάς. Νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη ανακάλυψε ότι για το χαλάζι και το χιόνι μπορεί να υπάρχει ένας ένοχος που δύσκολα κανείς θα υποψιαζόταν: τα βακτήρια.
Ο ερευνητής Αλεξάντερ Μισό του πολιτειακού πανεπιστημίου της Μοντάνα, ο οποίος θεωρείται κορυφαίος ειδικός στο πεδίο της

Νέο τεστ για το βακτήριο E.coli στη Γερμανία


Τα γερμανικά εργαστήρια χρησιμοποιούν σήμερα ένα νέο τεστ, το οποίο ανέπτυξαν Γερμανοί και Γάλλοι ερευνητές, για να εντοπίσουν σε τρόφιμα το εντεροαιμορραγικό βακτήριο E.coli (Eceh), που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκαέξι ανθρώπων στην Ευρώπη.
 Το ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εκτίμησης Κινδύνων (ΒfR) ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι έθεσε το τεστ αυτό στη διάθεση των εργαστηρίων των ομόσπονδων κρατών που προσπαθούν να

Η υπερθέρμανση απειλεί ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους

Ζουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου
Τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε περιοχές που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου σε ό,τι αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Σάο Πάολο.
«Για πολλούς φτωχούς ανθρώπους που ζουν σε πόλεις, οι

Άλλα 365 άτομα έχουν προσβληθεί στη Γερμανία από το E.coli


Το γερμανικό κέντρο ελέγχου ασθενειών ανέφερε σήμερα 365 νέα κρούσματα του βακτηριδίου E.coli, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει την πηγή της θανατηφόρας μόλυνσης.
 Το ένα τέταρτο των νέων κρουσμάτων περιλαμβάνει ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο (ΟΑΣ), μια σοβαρή επιπλοκή που προκαλείται από τη μόλυνση από το E.coli, που πλήττει το αίμα