Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τα ταξίδια των υπουργών κόστισαν 5,8 εκατ. ευρώ

Πρόκληση εις βάρος ενός ολόκληρου λαού που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας αποτελεί το κόστος των αεροπορικών μετακινήσεων υπουργών με τα κυβερνητικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην Βουλή το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Απρίλιο του 2011, οι πτήσεις των υπουργών εντός και εκτός Ελλάδος κόστισαν 5.803.398 ευρώ.

Ανακαλύφθηκε το μυστικό που δεν μπορεί να φάει κανείς μόνο ένα πατατάκι!


Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς στον πειρασμό να φάει μόνο ένα πατατάκι και συχνά καταλήγει να καταναλώσει όλη τη σακούλα με τα τσιπς. Τώρα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν την αιτία: λιπαρές τροφές, όπως τα πατατάκια και οι τηγανητές πατάτες, «πυροδοτούν» στο σώμα την παραγωγή χημικών ουσιών, των ενδοκαναβινοειδών, που μοιάζουν πολύ με αυτές που περιέχονται στην μαριχουάνα και προκαλούν εθισμό.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια φαρμακολογίας Ντανιέλε Πιομέλι της Ιατρικής

Ατυχήσασα... καλλιέργεια φέτος η ελαιοκράμβη



ImageΑπώλειες μετράνε φέτος οι παραγωγοί της ελαιοκράμβης, μια καθόλου ευνοϊκή για την καλλιέργεια χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Agrenda, η μικρότερη από την αναμενόμενη παραγωγή, σε συνδυασμό με τις αισθητά χαμηλές αποδόσεις συνθέτουν το φετινό σκηνικό για μια από τις πολλά υποσχόμενες εναλλακτικές σπορές, που αποτελεί και ισχυρό ανταγωνιστή των εαρινών καλλιεργειών (καλαμπόκι και βαμβάκι).
Βέβαια, ακολουθώντας τη διεθνή συγκυρία των υψηλών τιμών τόσο στους ελαιούχους σπόρους όσο και στα έλαια, η ελαιοκράμβη «έπιασε» φέτος πολύ υψηλές τιμές.