Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Στην διεθνή έκθεση ANUGA 2011 στην Κολωνία της Γερμανίας προβάλλεται το κρητικό ελαιόλαδο

Το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, που μετέχει στην κρητική αποστολή στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA 2011 έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες για συνεργασίες. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες στην Κολωνία της Γερμανίας και το περίπτερο του Δικτύου έγινε πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν τη δυνατότητα να γευθούν το κρητικό ελαιόλαδο στον ειδικό χώρο γευσιγνωσίας που θα λειτουργεί για όλη τη διάρκειά της.



Όπως ανέφερε ο Μανώλης Φραγκάκης, πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου και οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: «Όλα τα ελαιόλαδα των 17 επιχειρήσεων ελαιολάδου που μετέχουν στην έκθεση παρουσιάζονται επώνυμα στους επισκέπτες οι οποίοι τα

Αρκάδες στην Τοσκάνη, για εκπαίδευση στον "αγροτουρισμό"

Ομάδα επιχειρηματιών της Αρκαδίας, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αγροτουρισμού πραγματοποιούν εκπαιδευτική επίσκεψη σε αγροτοτουριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Τοσκάνης.

Οι επισκέψεις αυτές γίνονται με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Φλωρεντίας Ιταλίας καθώς και του δικτύου Enterprise Europe Network, στο πλαίσια του προγράμματος Leonardo Da Vinci, που αφορά την δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου και των παραδοσιακών προϊόντων.
Παράλληλα δημοτική αντιπροσωπεία της Τρίπολης με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη, θα έχει διμερής επαφές με τον δήμαρχο της Φλωρεντίας, αλλά και με το

Έρευνες για πετρέλαιο σε Πάτρα, Ήπειρο, Ηλεία

Το Κατάκολο, μία από τις περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου όπου εγκρίθηκαν για την έναρξη εργασιών εξόρυξης πετρελαίου.

Την έγκριση για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έδωσε το πρωί η Κυβέρνητική Επιτροπή. Πρόκειται για συγκεκριμένα "οικόπεδα", όπως λέγονται στη διεθνή ορολογία, στον Πατραϊκό Κόλπο, Δυτικά των Ιωαννίνων στην Ήπειρο και την περιοχή του Κατακόλου στην Ηλεία.Σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, που ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή, η επίσημη ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου του 2012, ενώ μέχρι τότε η Ελλάδα θα ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα γι' αυτή την απόφαση. "Είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο η Ελλάδα και όλα θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια", τόνισε ο κ. Μανιάτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βουλή.