Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Tετ α τετ με τη Χίλαρι


ΠΑΡΙΣΙ. («ΑΠΕ»). Δείπνο παρέθεσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, στην αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι, με προσκεκλημένους τους πολιτικούς ηγέτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΟΟΣΑ, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Ένας θρίαμβος για τη διεθνή δικαιοσύνη η σύλληψη Μλάντιτς»


Η σύλληψη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, είναι «ένας θρίαμβος για τη διεθνή δικαιοσύνη», αναφέρει σήμερα σε δήλωση του ο διεθνής αστυνομικός οργανισμός Interpol.
 «Η σύλληψη από την σερβική αστυνομία του Ράτκο Μλάντιτς, του φερόμενου ως οργανωτή της ανθρώπινης σφαγής και των μαζικών δολοφονιών, είναι ένας θρίαμβος για τη διεθνή δικαιοσύνη»,

Ξέσπασμα Γιώργου: «Αφήστε μας ήσυχους να δουλέψουμε»


ΠΑΡΙΣΙ. («ΑΠΕ»). «Αφήστε μας ήσυχους, ξέρουμε ότι έχουμε προβλήματα, αφήστε μας ήσυχους να δουλέψουμε» ξέσπασε σε ομιλία του ο Ελληνας Πρωθυπουργός, προκαλώντας το έντονο χειροκρότημα του ακροατηρίου, καθώς όλοι αντελήφθηκαν ότι η φράση του αφορούσε τους δημοσιογράφους, τους αναλυτές και όλους αυτούς που σκορπίζουν φήμες, δημιουργώντας ένα

Αυτομόλησε ο πρεσβευτής της Λιβύης στην Ε.Ε.


Ο πρεσβευτής της Λιβύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις χώρες του Benelux, Χαντέιμπα Αλχάντι, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι αυτομόλησε μαζί με όλους τους συναδέλφους του προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καταπίεση του λαού από τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι.
 «Μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες αιματοχυσίας του

Συνολικά 175 εκατ. δολάρια για την «αραβική άνοιξη»


Η Βρετανία αποδέσμευσε από τον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό ένα ποσό ίσον με 175 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (δηλαδή 110 εκατομ.στερλίνες), για να έχουν υλική υποστήριξη οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις στα αραβικά κράτη, στα οποία έχει εκδηλωθεί μία δημοκρατική μεταβολή, ανέφερε σήμερα στη Ντοβίλ (Γαλλία) ένας εκπρόσωπος του

Η απρόσεκτη Μάχη Νάκου…


.. σε ένα πιο light upskirt - Απολαύστε την

Μπράβο είσαι η καλύτερη


Η νικήτρια του «The 100 Hottest Bodies 2011», Άλις Γκούντγουιν μας αποδεικνύει γιατί απέσπασε το παραπάνω βραβείο

Ο... κερατάς το μαθαίνει πάντα τελευταίος


Ο Arnold Schwarzenegger και η Mildred Patricia Baena θα πρέπει να παραδώσουν μαθήματα για το πώς μπορεί ένα παράνομο ζευγάρι να κρατήσει τη σχέση του κρυφή! Δεν ήταν μόνο η Maria Shriver που δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν μέσα στο ίδιο της το σπίτι για χρόνια, αλλά και ο σύζυγος της Beana, Rogelio.

Ρουμπινί: Ελεγχόμενη αναδιάρθρωση δεν θα παραλύσει το τραπεζικό σύστημα


. Μία ελεγχόμενη αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους, η οποία είναι αναγκαία και αναπόφευκτη, δεν θα παραλύσει το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης, επισημαίνει ο καθηγητής Οικονομικών στο New York University.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «ΑΡ», όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο κ. Ρουμπινί, μία ελεγχόμενη αναδιάρθρωση μπορεί να προλάβει χειρότερα προβλήματα. Κατηγορεί μάλιστα την ΕΚΤ για λανθασμένη «δογματική» άρνηση στο ενδεχόμενο αυτό, και τονίζει πως το χρέος της Ελλάδας είναι μη διαχειρίσιμο.

Απαγχονίστηκαν 11 άνθρωποι στο Ιράν


Συνολικά 11 άνθρωποι απαγχονίστηκαν σήμερα στο Ιράν, οι πέντε εκ των οποίων δημοσίως, αφού καταδικάστηκαν για διάφορα εγκλήματα, από φόνο μέχρι διακίνηση ναρκωτικών, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
 Ένας από αυτούς που απαγχονίστηκαν δημοσίως ήταν κατά συρροήν δολοφόνος, ο οποίος καταδικάστηκε για την δολοφονία πέντε γυναικών της μέσης ηλικίας στην πόλη Καζβίν, δυτικά της πρωτεύουσας της Τεχεράνης.

Αρχίζει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τον ΟΓΑ


Ξεκινά από την 1η Ιουνίου το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.
 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπ. Υγείας, «από 1η Ιουνίου 2011 θα λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας καθώς και στα Περιφερειακά Ιατρεία όλης της χώρας».   

«Οι Ευρωπαίοι να καλύψουν την Ελλάδα»


   Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα αν δεν μπορέσει το ΔΝΤ τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Όπως δήλωσε οι Ευρωπαίοι πρέπει να καλύψουν το κενό αν το ΔΝΤ δεν μπορέσει να εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την χώρα μας.
«Εάν οι Ευρωπαίοι λάβουν γνώση ότι η εκταμίευση του ΔΝΤ στις 29 Ιουνίου δεν είναι λειτουργικά δυνατή, τότε το ΔΝΤ αναμένει από τους Ευρωπαίους να μπουν στη θέση του ΔΝΤ και να αναλάβουν αυτοί τη δόση του» δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέδριο στο Λουξεμβούργο.

Φορολογικές παραβάσεις στην περιουσία του Τσοχατζόπουλου


   Όπως αναφέρει έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων, η τιμή της αγοράς του γνωστού πλέον ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι μικρότερη σε σχέση με την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, η τιμή που αναγράφεται στο συμβόλαιο για την αγορά του σπιτιού είναι 1.100.000 ευρώ, ενώ η

«Σενάριο τρόμου» η αναδιάρθρωση για την ΕΚΤ


 «Σενάριο τρόμου», αποτελεί για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη της Γαλλίας, Κριστιάν Νόιερ, ο οποίος, με την τοποθέτηση αυτή, επιβεβαιώνει την κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ πολιτικών ηγετών της ΕΕ και των αξιωματούχων της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του «ελληνικού ζητήματος».
Η επισήμανση του κ. Νόιερ, έγραψε η «WSJ», επισημαίνει πως η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, που ξεκινά από την Ελλάδα, έχει μπει σε μία πιο επικίνδυνη φάση.

FTD: Αναγκαστική παύση για τη δημοκρατία στην Ελλάδα


Η συναίνεση στην Ελλάδα για τα νέα μέτρα λιτότητας, θα επιβληθεί αναγκαστικά από την τρόικα ώς το 2015, ακόμη και αν την αρνείται η αντιπολίτευση, επισήμανε χθες η γερμανική έκδοση της «FT».
Χαρακτηριστικός άλλωστε ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος, «Αναγκαστική παύση για τη δημοκρατία», αλλά και ο υπότιτλος:

Τι ακριβώς θα συμβεί, μόλις η Ελλάδα καταρρεύσει;


Όταν μιλάμε για τη κρίση στην Ελλάδα, όλοι πλέον γνωρίζουν τα ψέματα των Ευρωπαίων πολιτικών, και των τραπεζών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάσταση ελέγχεται.
Στη πραγματικότητα όμως, η Ελλάδα θα καταρρεύσει(σ.σ αντιντπ: θα καταρεύσει για λίγο καιρό. παρά τη μονιμη καταρευση που της επιβάλουν τωρα). Το αν θα καταρρεύσει αύριο (που θα ήταν και η πιο έξυπνη λύση για όλους), ή σε ένα χρόνο (όταν δηλαδή τελειώσουν τα λεφτά της διάσωσης), είναι....
άσχετο. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μόλις φτάσουμε σε αυτό το σημείο και αναγκαστούμε να
αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα.
Ιδού μια λίστα του τι πρόκειται να συμβεί, μόλις πτωχεύσει η Ελλάδα:

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για το θέμα «ευρώ-δραχμή»



Το γραφείο Τύπου του Κ.Κ.Ε. με ανακοίνωσή του κάνει το εξής σχόλιο για τα περί ευρώ ή δραχμής.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Αυτό που αφορά το λαϊκό συμφέρον δεν είναι το δίλημμα “ευρώ ή δραχμή”, αλλά το “έξω από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία, την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία”. Αυτό θέτει η ζωή και ο λαός πρέπει

«Αφήστε την Ελλάδα να πτωχεύσει»


   Κατηγορηματικός ήταν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, ο οποίος σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos», δήλωσε:
«Οι χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση», εννοώντας φυσικά την Ελλάδα.

Οι αγανακτισμένοι του Πύργου


Στο κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών της Ελλάδας που εκφράζουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές αποφάσεις και στα κόμματα γενικότερα συμμετείχε και ο Πύργος.
Σε συντονισμό με πολλές πόλεις της Ελλάδας Πυργιώτες βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας ειρηνικά.

Wikileaks: Εντονος αντιαμερικανισμός σε διάσημη στρατιωτική σχολή του Πακιστάν


ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΤΝ. («ΑΠΕ»). Αξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν σε διάσημη στρατιωτική σχολή του Πακιστάν, η οποία ενισχύει τις προκαταλήψεις τους κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wikileaks, γεγονός που υπογραμμίζει την ανησυχία για την έκρηξη αντιαμερικανικού αισθήματος στη χώρα σε μία εποχή

Η Μαριέττα και ο φαντάρος


Με μια ζεστή αγκαλιά κι ένα τρυφερό φιλί υποδέχθηκε ο Λέων Πατίτσας την όμορφη Μαριέττα Χρουσαλά, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα.
 Μαζί της ήταν η μητέρα της και τα πεθερικά της. Το τεράστιο «δέσιμο» του ζευγαριού είναι γνωστό και, κατά τη διάρκεια της τετραήμερης άδειάς του μετά την ορκωμοσία, ο Λέων δεν έκρυψε

«Μαϊμού οι ενημερότητες Ολ. Βόλου και Πανιωνίου»


   Σε σοβαρές καταγγελίες εις βάρος των Ολ. Βόλου και του Νέου Πανιωνίου προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας, με δηλώσεις του στον «FM 100».
   Ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής τόνισε πως οι δύο ομάδες έχουν καταθέσει πολλές «μαϊμού» φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες.

«Αν ψάξουν διαχρονικά τον Βόλο και τον Πανιώνιο, θα βρουν

Οι προπονητές της Εθνικής και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα, μίλησαν για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος


   Για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μίλησαν οι Φερνάντο Σάντος και Ζεσουάλδο Φερέιρα σε Μέσα της πατρίδας τους.
«Σαφώς, οι άνθρωποι ανησυχούν. Πιστεύω σε αυτούς τους ανθρώπους και νομίζω ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα βρουν τη λύση σε αυτό το θέμα», δήλωσε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, για να συνεχίσει λέγοντας: «Η ομοσπονδία είδε τον προϋπολογισμό της να μειώνεται κατά

Μας… σπρώχνουν στη δραχμή

Για σενάρια απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς και για μεθόδευση των σεναρίων αυτών κάνει λόγο η Ευρωπαία επίτροπος Μαρία Δαμανάκη. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι, καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να

Προϊόντα και υπηρεσίες που θα επηρεάσει η αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23%

Μεγάλες επιβαρύνσεις αναμένεται να προκαλέσει στο κόστος ζωής των Ελλήνων πολιτών η αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες.
Αναλυτικά η αύξηση του ΦΠΑ θα επηρεάσει:
Τα τρόφιμα (γάλα, τυρί, κρέας, αβγά, ψωμί, ψάρια, φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, κονσέρβες, τοματοπολτοί, γλυκά, λάδι, ξίδι, αλάτι κ.λπ.).
Οι λογαριασμοί κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου.

Ξεκινά πρόγραμμα για «Πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες»

Ένα νέο πρόγραμμα μηδενικών εκπομπών και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης για τις πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες παρουσιάστηκε στις 24 Μαΐου σε συνάντηση που είχαν η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Μάνθος Σανταμούρης με

Ενημερωτική εκδήλωση για κτηνοτρόφους

«Προγράμματα εξυγίανσης των αιγοπροβάτων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην εφαρμογή τους» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης για τους κτηνοτρόφους που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Λουτρό του Δήμου Λαρισαίων. Εισηγητές θα είναι ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Δρ. Αθανάσιος Γκουντέλας, καθώς και ο κτηνίατρος Χριστόδουλος Δρίσβας.

Τα αυτοκίνητα της Ford θα προειδοποιούν για καρδιακό επεισόδιο

Όπως έγινε γνωστό, οι άνθρωποι της Ford εξελίσσουν ένα πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο θα προειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενο καρδιακό επεισόδιο. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά μην νομίζετε ότι τα σενάρια… επιστημονικής φαντασίας απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
Η εξέλιξη αυτού του συστήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού

Διευκρινήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα του ΟΣΔΕ

Στις περιπτώσεις που ο γεωργός δεν επιθυμεί να κάνει καμιά τροποποίηση στα στοιχεία της ενιαίας αίτησης που υπέβαλε το 2010, δεν απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού, δεδομένου ότι τα απαραίτητα έγγραφα τηρούνται στον φάκελο του γεωργού και είναι διαθέσιμα στους ελεγκτές για οποιονδήποτε έλεγχο. Ειδικώς όσον αφορά τα ενοικιαστήρια αγροτεμαχίων, δεν απαιτείται προσκόμιση νέων, εφόσον η διάρκεια των προηγούμενων ενοικιαστηρίων καλύπτει και την

Απροστάτευτος ο Αμαζόνιος…έλεω Ολυμπιακών Αγώνων


Η βουλή της Βραζιλίας ενέκρινε χθες την αναθεώρηση του δασικού κώδικα του 1965, ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που χαλαρώνει την προστασία του δάσους του Αμαζονίου και των άλλων τεράστιων εκτάσεων τροπικού δάσους της χώρας. Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο θα μειωθεί το ποσοστό των δασών που οι αγρότες θα πρέπει να διαφυλάσσουν, ενώ θα

Τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη σύνοδο της G8


Τα βασικά θέματα που θα εξεταστούν στην ολομέλεια ή στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G8, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ντοβίλ της Βορειοδυτικής Γαλλίας και φέρει τον τίτλο «Μια νέα ώθηση για τις ελευθερίες και τη δημοκρατία», είναι τα ακόλουθα:

Τη συνέλαβαν επειδή τόλμησε να οδηγήσει!


Μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία συνελήφθη με την κατηγορία ότι «παρακίνησε τις γυναίκες να οδηγούν», δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο Διαδίκτυο, στο οποίο εξηγούσε τη δική της ανάγκη που την ώθησε στο να πιάσει το τιμόνι.
 Στη Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πολλά ταμπού, μερικά από αυτά είναι το δικαίωμα της ψήφου, της οδήγησης, της επιλογή συζύγου ακόμη και της λήψη αντισυλληπτικών μέτρων.

Bric vs Ε.Ε με φόντο τη Λαγκάρντ


Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο χαιρέτισαν με θέρμη την ανακοίνωση της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος-Καν ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού στις ΗΠΑ.
 Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης και υπουργός

Αυξάνονται οι νεκροί από τους τυφώνες στις Η.Π.Α.


Τουλάχιστον 12 άνθρωποι (επτά σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο) βρήκαν τον θάνατο από τους τυφώνες που έπληξαν στη διάρκεια της νύκτας τις νοτιοδυτικές Πολιτείες Άρκανσο και Οκλαχόμα, δύο ημέρες μετά τον σαρωτικό τυφώνα που ισοπέδωσε την πόλη Τζόπλιν στο Μισούρι, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, αναπαράγοντας δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων.

Θρήνος για το 24ο θύμα της Αυστραλίας στο Αφγανιστάν

Η Αυστραλία θρηνεί τον 24ο νεκρό της στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Τελευταίο θύμα ο Μπρεντ Γουντ που σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας, ενώ περιπολούσε. Από την ίδια έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι δυο Αυστραλοί στρατιώτες.
Σύσσωμη η αυστραλιανή πολιτική ηγεσία εξέφρασε την βαθειά της θλίψη για το θάνατο του Γουντ που στο παρελθόν είχε τιμηθεί με μετάλλιο ανδρείας.
Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Στίβεν Σμιθ, προειδοποίησε την κοινή