Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πωλητήριο στον Παρθενώνα έβαλε η Sunday Times

Προκλητικό δημοσίευμα με τίτλο «Ελλάδα: όλες οι λογικές προσφορές είναι καλοδεχούμενες», παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα «Sunday Times». Σύμφωνα με την εφημερίδα η ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων «έχει βάλει στο τραπέζι πολλά κρατικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς η χώρα χρειάζεται να συγκεντρώσει μέχρι και 126 δισ. ευρώ για να καλύψει τους λογαριασμούς της».

Η φωτογραφία που συνοδεύει το δημοσίευμα

Σεξουαλικά όργια σε φυλακές

Γυναίκες δεσμοφύλακες οι διοργανωτές

Δύο γυναίκες δεσμοφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ύστερα από ισχυρισμούς ότι διεξήγαγαν σεξουαλικά όργια με τους άντρες κρατούμενους μέσα στα κελιά τους.
Σύμφωνα με τον ξένο τύπο οι γυναίκες, μία από τις οποίες είναι και μάνα ενός μικρού αγοριού, συμμετείχαν σε «κυκλικά» ερωτικά παιχνίδια εναλλάσσοντας ερωτικούς συντρόφους, οι

Ψάχνει άντρα!!!

Η Ιμότζεν Τόμας θέλει να ξεπεράσει τον Γκιγκς και ψάχνει τον ...επόμενο

Το σκάνδαλο ...Γκιγκς φαίνεται να «ξεθυμαίνει» και έτσι μια από τις πολλές ερωμένες του Ράιαν Γκιγκς, η Ιμότζεν Τόμας, προσπαθεί να επιστρέψει στην ....κανονική της ζωή. Η «καυτή» 28χρονη λοιπόν, που είχε παράνομο δεσμό με τον Ουαλό, σε καθημερινή βάση γυμνάζεται και δείχνει να βρίσκεται σε φόρμα. «Θέλει να συνεχίσει τη ζωή της και να ξεπεράσει το δράμα. Φυσικά θέλει να βρει μια νέα αγάπη. Ψάχνει τον ...επόμενο», είπε κοντινό πρόσωπο της Ιμότζεν.

Πρωταγωνιστής σε διαφήμιση τo σκυλί- θρύλος των διαδηλώσεων πάει για... καριέρα στο εξωτερικό

Σε διαφήμιση γνωστής εταιρείας φωτογραφικών μηχανών, υπό το σλόγκαν «Εγώ είμαι η αντίσταση», είναι πιθανόν να πρωταγωνιστήσει ο Λουκάνικος, το σκυλί- θρύλος των διαδηλώσεων, που την περασμένη εβδομάδα ήταν πρώτη μούρη στο BBC.

Η εταιρεία διεξάγει διαγωνισμό για νέο της μοντέλο και ζητά από τους αναγνώστες να βγάλουν φωτογραφίες που μπορούν να δημοσιευτούν σε διαφημίσεις.

Σόιμπλε προς Αθήνα: Δώστε τον ήλιο για να πάρετε δάνειο


 Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt» που θα κυκλοφορήσει αύριο ζητεί ανερυθρίαστα να παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επιχειρήσεις της χώρας του.
«Η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας. Θα μπορούσε λοιπόν να εξάγεται η ηλιακή ενέργεια σε εμάς» δηλώνει.
Στην ίδια συνέντευξη επισημαίνει ότι η

Κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονη!

Ο 32χρονος αρνήθηκε ότι έδεσε και ασέλγησε σε βάρος της ανήλικης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της μετάβασης του στη Χάλκη, αφέθηκε ένας 32χρονος κάτοικος του νησιού που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια, παράνομη βία και παράνομη παρακράτηση σε βάρος ανήλικου παιδιού.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος του

«ΝΥΤ»: H ψήφος εμπιστοσύνης είναι μόνο το πρώτο βήμα


 Εάν η ελληνική κυβέρνηση πάρει σήμερα τα μεσάνυχτα ψήφο εμπιστοσύνης θα έχει κάνει ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα στο να περάσει το δεύτερο μνημόνιο από τη Βουλή, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να πάρει τα χρήματα δίνοντας προσωρινή ανακούφιση στη χώρα αλλά και στην λοιπή Ευρώπη.
Αυτή η εξέλιξη είναι το εύκολο μέρος. Με τη δόση των 12 δισ. ευρώ η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη που λήγουν μέχρι το Σεπτέμβριο. Μετά η Ελλάδα, και εκεί αρχίζει η δυσκολία, είναι να

Στη γεωργία, το μέλλον της ελληνικής ανάπτυξης

Η γεωργία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων και αναγκαίων εξελίξεων, ενώ η επιστροφή στη γεωργία δεν είναι επιστροφή στο παρελθόν, είναι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της νέας ανάπτυξης επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ανανέωση της ψήφου

Ένα κλιματιστικό έσωσε τρίχρονο αγοράκι!

Ένα αγοράκι έπεσε στο κενό, αλλά σφήνωσε ανάμεσα στον τοίχο και σε μια εξωτερική μονάδα κλιματιστικού

Τυχερό μέσα στην ατυχία του ήταν ένα 3χρονο παιδί από την Κίνα. Το παιδί είχε μείνει μόνο του σε ένα διαμέρισμα στο Πεκίνο, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και έπεσε από τα κάγκελα. Την πορεία του όμως ανέκοψε μια εξωτερική μονάδα κλιματιστικού! Το παιδί σφήνωσε ανάμεσα στο κλιματιστικό και στον τοίχο. Οι περαστικοί που άκουσαν τα κλάματά του και τις φωνές του,

Με αιματηρές περικοπές το πρόγραμμα βοήθειας στους απόρους της Ε.Ε. για το 2012

Το συνολικό ύψος των χρημάτων που διατίθενται για το πρόγραμμα παροχής τροφίμων στους απόρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το 2012, ορίσθηκε στα 113 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων στην Ελλάδα αντιστοιχούν 2.682.689 ευρώ. Πρόκειται για αιματηρή περικοπή σε σύγκριση με τα 500 σχεδόν εκατομμύρια ευρώ που παραχωρούνταν πρόσφατα κατ’ έτος, επειδή μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τον Απρίλιο ορίζει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό τα

Γιορτή Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών


Η 1η Γιορτή Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών στο Αμάρι Ρεθύμνου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2011,από τον Σύλλογο «Φίλοι του Αμαρίου» υπό την αιγίδα του δήμου Αμαρίου.

Η γιορτή κεντρική θεματική της οποίας φέτος είναι «Της Αγάπης τα Ταξίδια», θα απλωθεί στα χωριά Φουρφουράς, Απόστολοι, Νίθαυρη, Μέρωνας, Γερακάρι, Άνω Μέρος, Πλάτανος, Βισταγή και Νεφς Αμάρι, όπου δεκατέσσερις αφηγητές και μουσικοί, όλοι καταξιωμένοι στον

Σήμερα τοποθετείται το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων


Σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ή του Έφιππου Πολεμιστή, όπως το αποκαλούν επισήμως οι Αρχές της ΠΓΔΜ) στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, μεταδίδουν τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. της χώρας, επικαλούμενα πηγές του περιφερειακού δήμου των Σκοπίων «Κέντρο», στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν οι εργασίες ανάπλασης και μνημειοθέτησης του κέντρου της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ.
 Η συναρμολόγηση του αγάλματος ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα και αρχικά από τον

Οι χρωματιστοί λόφοι της Κίνας


Η πόλη Zhangye είναι μέρος της επαρχίας Gansu στη βορειοδυτική Κίνα και έχει γίνει διάσημη για τους πολύχρωμους λόφους της, αποτέλεσμα οξείδωσης των ιζημάτων της περιοχής. Ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, που έχει κάνει τους λόφους έργα τέχνης!
Το ασυνήθιστο αυτό γεωλογικό φαινόμενο είναι γνωστό σαν «σχηματισμός Danxia» και οφείλεται στη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ψαμμίτη και άλλων ιζημάτων στην επιφάνεια του εδάφους. Τα ιζήματα αυτά με την πάροδο εκατομμυρίων χρόνων οξειδώνονται

Για 4η μέρα η ελληνική κρίση στα Αυστραλιανά ΜΜΕ


Το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης της Αυστραλίας καλύπτει και σήμερα εκτενέστατα τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Αφενός σημειώνεται ελαφρά άνοδος στις αγορές, οι οποίες τηρούν στάση αναμονής ενόψει της επικείμενης σύσκεψης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, παρά την εντεινόμενη αβεβαιότητα και ανησυχία για την τελική έκβαση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, ευελπιστώντας ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και ότι η νέα κυβέρνηση θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να μπορέσει να θέσει σε ισχύ τα νέα οικονομικά μέτρα.

Στρίμωγμα της Γκίλαρντ από τους γκέι


Τα «μαλλιά της κεφαλής τους» πλήρωσαν δύο οργανισμοί ομοφυλόφιλων προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να στριμώξουν την πρωθυπουργό της χώρας, να τους δώσει την…  άδεια γάμου.
Συγκεκριμένα, στον ετήσιο χορό που γίνεται στο Press Gallery, οι οργανισμοί ομοφυλόφιλων GetUp! και Australian Marriage Equality πλήρωσαν $31.100 στη διάρκεια της λαχειοφόρου αγοράς, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα δείπνο για τρία ζευγάρια ομοφυλόφιλων στο Lodge, την κατοικία της πρωθυπουργού. To εν λόγω δείπνο συνήθως κερδίζουν –πληρώνοντας αδρά– μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αδαείς οι νέοι για τις καταστροφικές συνέπειες της μαριχουάνας


Οι νέοι της Αυστραλίας πιστεύουν ότι η μαριχουάνα είναι μια αβλαβής ουσία η οποία δεν μπορεί να επενεργήσει πάνω τους σημαντικά. Από τους 1.000 Αυστραλούς που έλαβαν μέρος σε έρευνα πανεθνικής κλίμακας, το ένα τρίτο χρησιμοποιεί την κάνναβη, ενώ οι μισοί από αυτούς υποτιμούν τις επιδράσεις που θα μπορούσε να έχει η χρήση της στην υγεία τους. Η εύκολη πρόσβαση των νέων σήμερα στα λεγόμενα «λάιτ» ναρκωτικά και η μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται για  παραισθησιογόνες ουσίες ακόμα και από μικρότερα παιδιά, οδήγησαν στη διενέργεια της εν λόγω έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας «χτυπούν συναγερμό».
Η έρευνα έδειξε ότι οι νέοι Αυστραλοί, ηλικίας 25-34 ετών, ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου όσον αφορά τη χρήση της κάνναβης, αλλά και εκείνη που υποτιμάει περισσότερο τις

Τα Ελληνικά Αρχεία μένουν στο La Trobe


Αίσιο τέλος είχαν οι επίπονες διαπραγματεύσεις της Εταιρείας Ελληνικών Μελετών και Έρευνας (Society for Hellenic Studies & Research) με το Πανεπιστήμιο La Trobe για την τύχη των Ελληνικών Αρχείων (Αρχεία Δαρδάλη).
Οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες κυριάρχησε το ενδιαφέρον για το μέλλον του αρχειακού υλικού που η ομογένεια είχε εμπιστευθεί στο Εθνικό Κέντρο Ελληνικών Μελετών και Έρευνας (ΕΚΕΜΕ), ολοκληρώθηκαν με συμφωνία η οποία εξασφαλίζει την παραμονή των αρχείων στο πανεπιστήμιο, την αξιολόγηση και τη μελλοντική ψηφιοποίησή τους.

Ξαφνική αναβολή της 5ης δόσης μέχρι να εγκρίνει η Βουλή τα νέα μέτρα


 Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απρόσμενα ανέβαλαν σήμερα την έγκριση της 5ης δόσης, μέχρι τον Ιούλιο, απαιτώντας πρώτα να ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα - μνημόνιο. Αυτή την απόφαση πήραν στο Λουξεμβούργο οι Ευρωπαίοι μετά από έξι ώρες διαβουλεύσεων, γεγονός από αποκαλύπτει την αδυναμία τους να διαχειριστούν μία πιθανή καταστροφική χρεοκοπία από την Ελλάδα.

Ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς στο Mουσείο Ακρόπολης


 Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν πριν από δύο ώρες ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάικλ Ντάγκλας και η σύζυγός του, επίσης ηθοποιός Κάθριν Ζέτα Τζόουνς μαζί με τα δύο τους παιδιά. Με τουριστική ενδυμασία, απλοί και διακριτικοί, έφθασαν στο μουσείο χωρίς να το γνωρίζει κανείς, ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους από ξεναγό, η οποία τους συνόδευε αλλά και στην ανασκαφή που βρίσκεται στον υπαίθριο χώρο κάτω από το κτίριο. Εκαναν

Η τρόικα πάλι στην Αθήνα


 Το πρώτο τετ-α-τετ με την τρόικα θα έχει την Τετάρτη ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος ο οποίος πιέζεται από τους δανειστές μας και το χρόνο να "κλειδώσει" τα μεγέθη και τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αλλά κυρίως όσο και στα μέτρα που θα στηρίξουν την προβλεπόμενη αύξηση των εσόδων και τις περικοπές δαπανών που είχαν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση στον τελευταίο έλεγχο.
Κατά την επίσκεψη των κκ. Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ, Ματίας Μόρς της ΕΕ και Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ, θα μπούν στο μικροσκόπιο όλες οι αλλαγές που παρουσίασε στη Βουλή ο προκάτοχος του κ. Βενιζέλου και πιο

Δημοσιεύθηκε ο Κανονισμός που ορίζει τον τρόπο αποζημίωσης στους παραγωγούς κηπευτικών που υπέστησαν ζημιά από την επιδημία του βακτηρίου E.coli

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Εφαρμοστικός Κανονισμός αριθμ. 585/2011, που αναφέρεται στη θέσπιση μέτρων στήριξης για τον τομέα οπωροκηπευτικών και αφορά την καταβολή 210 εκατ. ευρώ για τα κηπευτικά της Ε.Ε. καθώς και στον τρόπο που θα δοθούν οι αποζημιώσεις. Έκτακτη στήριξη παρέχεται για την περίοδο από τις 26 Μαΐου 2011 έως τις 30 Ιουνίου 2011 και σε σχέση με τα ακόλουθα προϊόντα του τομέα των οπωροκηπευτικών που προορίζονται για νωπή κατανάλωση:

Η δικαιοσύνη εξετάζει τα μέσα που χρησιμοποιούν οι εισπρακτικές εταιρείες προκειμένου να αναγκάσουν τους οφειλέτες να πληρώσουν τις δόσεις τους

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται οι εισπρακτικές εταιρείες, ενώ διαστάσεις, οι οποίες γίνονται ανεξέλεγκτες κάτω από την οικονομική κρίση, προσλαμβάνουν οι πιέσεις αλλά και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν ορισμένες εισπρακτικές εταιρείες, προκειμένου να αναγκάσουν τους μικροφειλέτες του «πλαστικού χρήματος» (κάρτες αγορών), δανείων που καθυστερούν τις δόσεις τους να πληρώσουν και οι εταιρείες να λάβουν την προμήθειά τους. Ήδη σε δύο περιπτώσεις

Επιδειξίας αναστατώνει την Πάτρα

Ένας επιδειξίας Αφγανικής καταγωγής έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος για γυναίκες ακόμα και μικρά παιδιά στο θεατράκι της Μαρίνας, στην Πάτρα, ενώ το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου τον... πήραν στο κυνήγι άνδρες περαστικοί προσπαθώντας να τον λιντσάρουν!

Πρόκειται για έναν από τους εκατοντάδες μετανάστες που μένουν στην Πάτρα και εκτός των άλλων γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει (επιβίωση κ.λπ.), αποφάσισε να επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα σε

Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για το ελληνικό ζήτημα


 Οι ΗΠΑ προέτρεψαν εκ νέου τις χώρες της ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν γρήγορα το ελληνικό ζήτημα, το οποίο αναφερόταν στη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με δημοσίευμα της «WSJ».

Με τίτλο «H Ευρώπη διαπληκτίζεται για την Ελλάδα», το δημοσίευμα έγραφε ότι το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G7 -ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία-, για να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα.

«ΝΥΤ»: Παλεύοντας για την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα


 Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επενδυτές στην Ελλάδα, ακόμη και στον τομέα της «πράσινης ανάπτυξης», που αποτέλεσε προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρθηκε δημοσίευμα της «NYT».

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Γιώργου Περιστέρη, εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας «Gek Terna», ο οποίος ήθελε να επενδύσει σε ένα πρόγραμμα εκμετάλλευσης αιολικής ενέργειας. Πίστευε ότι η κυβέρνηση θα τον υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες. Ωστόσο, έγινε το

Προετοιμάζονται για επιπλέον κυρώσεις κατά της Συρίας


H Eυρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι προετοιμάζεται να επεκτείνει τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει κατά της Συρίας σε απάντηση στην επιδείνωση της κατάστασης και της κλιμάκωσης της βίας κατά των αντικαθεστωτικών που ζητούν την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.
 «Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται ενεργά να επεκτείνει τα απαγορευτικά μέτρα της κατά της Συρίας με στόχο να επιτευχθούν οι θεμελιώδεις πολιτικές αλλαγές από την ηγεσία της χώρας, χωρίς καμία καθυστέρηση»,

Ενίσχυση 10,2% του τζίρου στη βιομηχανία, τον Απρίλιο


 Αύξηση κατά 10,2% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Απριλίου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2010, έναντι αύξησης 1,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 2010 - Απριλίου 2011, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2009 -

Από άστεγος, εκατομμυριούχος

Ο άστεγος Μαξ Μέλιτζερ θα θυμάται το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου για όλη του τη ζωή. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, που τον εντόπισε σε πάρκο τoυ Salt Lake City να σπρώχνει ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ με όλα του τα υπάρχοντα, είχε μια καλή είδηση να του πει: είχε κληρονομήσει σχεδόν μια περιουσία. Ο αδελφός, του, ο οποίος είχε πεθάνει πρόσφατα, του είχε αφήσει ένα

Αποκάλυψη-σοκ για όργια διαφθοράς στην Κίνα

Δεκάδες χιλιάδες αξιωµατούχοι του κινεζικού καθεστώτος έχουν πλουτίσει κατά πολλά δισ. ευρώ, είτε κλέβοντας τα κρατικά ταµεία είτε ζητώντας µίζες από τους πολίτες, σύµφωνα µε έκθεση της Τράπεζας της Κίνας. Το γεγονός ότι η έκθεση αναρτήθηκε κατά λάθος στο Διαδίκτυο αποτελεί µάλλον λεπτοµέρεια, σε σύγκριση µε το µέγεθος της διαφθοράς που µαστίζει το καθεστώς.

Περισσότερα από 120 δισεκατοµµύρια ευρώ έχουν κάνει «φτερά» τα τελευταία 15 χρόνια από κυβερνητικούς αξιωµατούχους που