Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά και ενισχυμένους νοτιάδες στα πελάγη αναμένονται για την Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και παροδικά ισχυροί.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 με 16 ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί.

Μείωση παραγωγής και καλλιεργούμενης έκτασης στη βιομηχανική ντομάτα



Συνεχή μείωση φθάνοντας το 2007 τους 640.000 τόνους, από 1.200.000 τόνους το 2004, παρουσιάζει η παραγωγή βιομηχανικής ντομάτας μετά το 2004, ενώ οι καλλιεργούμενες εκτάσεις βαίνουν κι αυτές μειούμενες, καθώς το 2004 καλλιεργήθηκαν 198.000 στρέμματα, ενώ το 2009 μόλις 87.000 στρέμματα. Τα ενδιαφέροντα αυτά στοιχεία αναφορικά με τις τιμές και την παραγωγή ντομάτας, μεταξύ άλλων, καταγράφει σχετική έκθεση των υπηρεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Όσον αφορά στις τιμές, τα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ δείχνουν μεγάλες αποκλίσεις από περιοχή σε περιοχή της Ελλάδας, με «οροφή» στα 70 λεπτά του ευρώ για το 2010, σημαντικά μειωμένες τιμές στην κεντρική Μακεδονία και καθυστερήσεις εκ μέρους των βιομηχανιών στις πληρωμές, ανάλογα με την περιοχή και τις εταιρείες και πάλι.

Εν όψει εορτών διαφοροποιούν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς

Ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από τον εμπορικό κόσμο και το επιβατικό κοινό οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν να διαφοροποιήσουν μερικώς τη στάση τους.

Έτσι, την προσεχή Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, όλα τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατεβεί για ψώνια στο κέντρο της Αθήνας.
 Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί

Μειώνουν τις τιμές οι Έλληνες ξενοδόχοι

Πτώση στις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων παρατηρείται το μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με το διαδικτυακό τόπο σύγκρισης τιμών της Trivago, με την πτώση να φτάνει το 5%. Στην Αθήνα οι ξενοδόχοι μειώνουν αυτό το μήνα τις τιμές των δωματίων κατά πέντε τοις εκατό, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι τιμές κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 97 ευρώ ανά βραδιά.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2009 οι τιμές στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 7%. Η διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της Αθήνας κοστίζει το φετινό Δεκέμβριο κατά μέσο όρο 81 ευρώ (μείωση 9% από τον περσινό Δεκέμβριο) και στη Θεσσαλονίκη

Έχει γενέθλια!

Η εβδομάδα των Χριστουγέννων ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Άννα Βίσση καθώς σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, έχει γενέθλια.

Διανύοντας άλλη μια δημιουργική φάση στην επαγγελματική της ζωή και περνώντας τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου στο κατάμεστο «Αθηνών Αρένα», η Άννα Βίσση θα γιορτάσει τα γενέθλιά της με τον καλύτερο τρόπο. Η κόρη της, Σοφία Καρβέλα, είναι δίπλα της, καθώς ήρθε στην Ελλάδα για τις γιορτές.
 Η Άννα Βίσση ανήκει στην κατηγορία των διάσημων ανθρώπων που δεν

Τελικά η Φουρέιρα πάει Eurovision;

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό mou», η Ελένη Φουρέιρα αναφέρθηκε στη φημολογούμενη συμμετοχή της στην Eurovision και ξεκαθάρισε την κατάσταση.
 Αποκάλυψε πως δεν της έχει γίνει ακόμη επίσημη πρόταση, δεν έκρυψε όμως την επιθυμία της να μας εκπροσωπήσει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.
 «Μόλις μου γίνει επίσημη πρόταση, θα σας πω. Η αλήθεια είναι ότι το έχω ακούσει και εγώ, μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η ιδέα, θέλω να το σκεφτώ πάρα πολύ σοβαρά, θέλω να νιώθω πολύ έτοιμη και να βρω το καταλληλότερο τραγούδι που υπάρχει για εμένα, για να μπορέσω και εγώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Παίζουνε πάρα πολλά ρόλο» είπε η

Φάρμακο για τον καρκίνο των πνευμόνων

Ελπίδες για χιλιάδες καρκινοπαθείς δημιουργούνται πλέον, καθώς επιστήμονες από τη Μελβούρνη ανακάλυψαν ένα νέο φάρμακο, το οποίο ενδέχεται να μετατρέψει τον καρκίνο των πνευμόνων σε μια κατάσταση που θα είναι εύκολο να ελεγχθεί. Φυσικά, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια ακόμα, αφού οι ερευνητές θα αρχίσουν τις πρώτες δοκιμές το 2011, στο νοσοκομείο St. Vincent's της Μελβούρνης, σε άτομα τα οποία έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο των πνευμόνων, ώστε να πιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

Αν διαπιστωθεί ότι το φάρμακο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, η θεραπεία θα είναι διαθέσιμη σε

Kρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

Πολύ κοντά σε πολιτική συμφωνία για την δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας τείνουν να καταλήξουν οι 27 ηγέτες στην Σύνοδο Kορυφής. Προς το σκοπό αυτό αναμένεται πως θα εγκρίνουν την περιορισμένη αναθεώρηση της συνθήκης ώστε η νέα αναθεωρημένη συνθήκη να τεθεί σε εφαρμογή τη 1η Ιανουαρίου του 2013 και ο μελλοντικός μόνιμος μηχανισμός να είναι επιχειρησιακός από τον Ιούλιο του ιδίου χρόνου. Σε ότι αφορά στο περιεχόμενο και τους όρους λειτουργίας του νέου μηχανισμού η σύνοδος θα δώσει εντολή στους

Η ιστορία της βασιλόπιτας

Η ιστορία της βασιλόπιτας, είναι μια ιστορία που συνέβει πριν από 1500 χρόνια περίπου στην πόλη Καισαρεία της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία. Ο Μέγας Βασίλειος ήταν δεσπότης της Καισαρείας και ζούσε αρμονικά με τους συνανθρώπους του με αγάπη, κατανόηση και αλληλοβοήθεια. Κάποια μέρα όμως, ένας αχόρταγος στρατηγός - τύραννος της περιοχής, ζήτησε να του δοθούν όλοι οι θησαυροί της πόλης της Καισαρείας, αλλιώς θα πολιορκούσε την πόλη για να την κατακτήσει και να την λεηλατήσει.

Ο Μέγας Βασίλειος ολόκληρη τη νύχτα προσευχόταν να

Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΠΑΑ

“Το πρόγραμμα πληρωμών του ΥΠΠΑΤ εξελίσσεται ομαλά και για πρώτη φορά οι αγρότες πληρώνονται έγκαιρα την ενιαία ενίσχυση. Έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Π.Α.Α. και ότι μέσα στο 2011 θα υλοποιηθούν δράσεις ύψους 2,3 δις. €” τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στην

Πάμισος – Αστέρας 2-2 με πολλά παράπονα για την διαιτησία

Πολλά παράπονα για την διαιτησία του κου Μανιάτη έχουν οι ιθύνοντες του συλλόγου της Αμαλιάδας, όσον αφορά την τελική έκβαση του σκορ της εκτός έδρας αναμέτρησης του Αστέρα με τον Πάμισο. Στο “βυσσινί” στρατόπεδο “βράζουν” με τις αποφάσεις του ρέφερι απ’ την Αρκαδία, λόγω δύο αυστηρών αποβολών. Για άλλη μια φορά ο Αστέρας εντός χρονικού διαστήματος πέντε λεπτών ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ 1-0 σε 1-2, αλλά οι γηπεδούχοι

Ολική έκλειψη Σελήνης τη μεγαλύτερη νύχτα του έτους

Το φετινό χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου, η μικρότερης διάρκειας μέρα του έτους συμπίπτει με ολική έκλειψη της Σελήνης. Η έκλειψη, που θα αρχίσει στις 6:33 (ώρα GMT), θα διαρκέσει περίπου τρεισήμισι ώρες, ενώ η σκιά της Γης θα καλύψει πλήρως το δορυφόρο της από τις 7:41 (ώρα GMT) και για τα επόμενα 72 λεπτά, σύμφωνα με τη NASA. Στην Ελλάδα το φαινόμενο θα συμβεί ουσιαστικά στη «δύση» του φεγγαριού, συνεπώς δεν θα είναι ορατό.

Η σεληνιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα όταν η

Στους λογαριασμούς των παραγωγών η ενιαία ενίσχυση 2010 – μέσα στην εβδομάδα η εξισωτική και υπόλοιπα 2008 και 2009

Από το περασμένο Σάββατο και σε ορισμένες περιπτώσεις από την Κυριακή είναι διαθέσιμο για τους παραγωγούς της χώρας το υπόλοιπο των χρημάτων (50%) για την ενιαία ενίσχυση του 2010. Όπως διαβεβαιώνουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και οι αγρότες προσέρχονται στα τραπεζικά ιδρύματα, για να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των πληρωμών παρέχει

Χρυσό βραβείο καινοτομίας 2011 στην John Deere

To χρυσό βραβείο καινοτομίας 2011 κέρδισε η John Deere από την έκθεση SIMA. Το βραβείο δόθηκε στην εταιρία για "Το σύστημα επικοινωνίας ISOBUS για αυτόματες λειτουργίες συγκομιδής" που αφορά τον εξοπλισμό που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης παρελκομένων .

Η Αυτοματοποίηση Παρελκομένων του Τρακτέρ επιτρέπει στις διάφορες λειτουργίες του τρακτέρ να ελέγχονται αυτόματα από το

Έγκρίσεις μικρών σχεδίων βελτίωσης

Την υπογραφή των Αποφάσεων ένταξης 41 Επενδυτικών Σχεδίων δικαιούχων κτηνοτρόφων, στο πλαίσιο της δράσης των Επενδύσεων Μικρού Κόστους στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (Μικρά Σχέδια Βελτίωσης) του μέτρου 121 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013, προϋπολογισμού 1.740.836 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 908.915 ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών /Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ.
Η δράση «Μικρά Σχέδια Βελτίωσης» για δικαιούχους

Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί ο νόμος-πλαίσιο με τους βασικούς άξονες για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Με βάση αυτό το νομοσχέδιο επιφέρονται δραματικές αλλαγές σε χιλιάδες επαγγελματίες.
Στόχος του νομοσχεδίου για τα αποκαλούμενα κλειστά επαγγέλματα είναι η εναρμόνιση με τις επιταγές του μνημονίου της τρόικας, το οποίο ρητά αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει άνοιγμα των επαγγελμάτων.
Το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου θα περιγράφει την απελευθέρωση των επαγγελμάτων του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του αρχιτέκτονα και του ορκωτού λογιστή, ενώ στο δεύτερο μέρος θα αναφέρονται οι κατηγορίες περιορισμών που θα αρθούν για συνολικά 150 επαγγέλματα.

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λίγες βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 12 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 10 ως 18 - 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 ως 18 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 18 – 19 στα νησιά του Αιγαίου και τοπικά στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι από νότιες – νοτιοανατολικές διευθύνσεις σταδιακά όμως θα ενισχυθούν σημαντικά σε εντάσεις μέχρι 7 μπ. Ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν

Τελευταία μέρα για τη ρύθμιση οφειλών στον ΕΛΓΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΛΓΑ Ειδικότερα η ρύθμιση αφορά:

α) Τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οφειλές στις Δ.Ο.Υ., από την ειδική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, του άρθρου 5α του νόμου 1790/1988.
β) Τα ποσά των εισφορών, που έχουν παρακρατήσει έμποροι, συνεταιρισμοί ,ομάδες παραγωγών κλπ από αγρότες του ειδικού κατ' αποκοπή καθεστώτος του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) και δεν τα έχουν αποδώσει

Διανύουν χιλιόμετρα με τα πόδια για να πάνε στο σχολείο

Το δικό τους «Γολγοθά» ανεβαίνουν καθημερινά νεαροί μαθητές λόγω της «δίψας» τους για μάθηση.

Περισσότεροι από 25 μαθητές διασχίζουν χιλιόμετρα με τα πόδια, στο πλέον επικίνδυνο σημείο της Εθνικής Οδού, ανάμεσα στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας, προκειμένου να φτάσουν στην πρώτη στάση του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας για να μεταβούν στο σχολείο τους, στο ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας.
Οι μαθητές στο σύνολό τους είναι κάτοικοι Βάρδας, Παλαιάς και Νέας Μανολάδας αλλά και Λεχαινών.