Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Bροχές και καταιγίδες αύριο Παρασκευή

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/12/2010

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ. ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.ΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 9 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ  

Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία στην Πελοπόννησο

Ακόμα ένα ατύχημα με αμαξοστοιχία του ΟΣΕ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, όταν εκτροχιάστηκε τρένο στην περιοχή Αχλαδόκαμπος Αργολίδας. Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 1426 που εκτελούσε το δρομολόγιο Άργος - Τρίπολη.
Στο σημείο σπεύδει η Πυροσβεστική προκειμένου να απεγκλωβίσει 4 άτομα από τα συνολικά 7 που επέβαιναν στο τρένο.

Tην Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 21:15, o Αγώνα Κατά της Φτώχειας» Φίλοι Ζιντάν, Ρονάλντο - All Stars ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο ΣΚΑΪ και η NOVA θα μεταδώσουν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 21:15, τον «8ο Αγώνα Κατά της Φτώχειας» Φίλοι Ζιντάν, Ρονάλντο - All Stars ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, μεταφέροντας το πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα που θα προσφέρουν οι μεγάλοι παίκτες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, όχι μόνο σε κάθε γωνία της χώρας μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο στην διεξαγωγή του κορυφαίου φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού

Άνοιξε διάπλατα η πόρτα για απολύσεις στο δημόσιο με δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας

Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Επίκαιρα”, απάντησε ορθά κοφτά για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο : "Πρέπει να αποκτήσουμε ποιοτικό δημόσιο τομέα και στο σωστό μέγεθος. Αν για να το πετύχουμε αυτό γίνουν και απολύσεις, αυτό θα είναι ένα κόστος ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Θα είναι ασφαλώς και δίκαιο έναντι όλων των Ελλήνων. Γιατί τα βάρη της κακής λειτουργίας τα πληρώνουμε όλοι και αυτό δεν αντέχεται πλέον”.

McLaren F1

ο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε με το τολμηρό όραμα να προσεγγίσει το απόλυτο και να δημιουργήσει νέα, απλησίαστα για τους υπόλοιπους όρια…
 Στις 28 Μαίου 1992, στα πλαίσια του Grand Prix στο Μονακό, ο κόσμος είδε για πρώτη φορά το όχημα που κατασκευαζόταν με τη φιλοδοξία να είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Ήταν η πρώτη φορά που η ΜcLaren προέβαινε σε τέτοιο εγχείρημα. Παρότι

Υπό το βλέμμα του Όλι Ρεν το ψαλίδι στους μισθούς


Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ευρωπαίου επιτρόπου για τις νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά από νομοσχέδια που περικόπτουν μισθούς και εισοδήματα και καταβαραθρώνουν το μέσο βιοτικό επίπεδο της ζωής των Ελλήνων.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ως μείζονος σημασίας κίνηση, που θα δημιουργήσει τις αναπτυξιακές συνθήκες στη χώρα για την έξοδο στο απώτερο μέλλον από την

Σκανδαλίδης: Στους αγρότες θα στηριχθεί η ανασυγκρότηση της χώρας

Με συμμετοχή πλήθους συνεταιριστικών στελεχών – μελών της Συνομοσπονδίας, αντιπροσώπων των ΕΑΣ, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη και εκπροσώπων κομμάτων πραγματοποιείται σήμερα η 58η Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, στο ξενοδοχείο Κάραβελ στην Αθήνα.
Στη Γενική Συνέλευση που ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και ενόψει των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο με αφορμή τις συζητήσεις για την Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2013 παραβρέθηκαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών πάνω από 200 προέδρους και στελέχη Ενώσεων.

Διπλάσιος θα είναι ο αριθμός των φαρμακείων που θα μένουν ανοικτά τα Σαββατοκύριακα

Διπλασιάζονται τα φαρμακεία που θα παραμένουν ανοικτά στο κοινό κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στο λεκανοπέδιο, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη το απόγευμα, μετά από συνεννόηση του Συλλόγου με το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα για να υλοποιηθεί η απόφαση, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα ελέγχει ηλεκτρονικά τις εφημερίες, ώστε η κατανομή να ικανοποιεί τις ανάγκες της εκάστοτε περιοχής και να μην σημειώνονται παρατυπίες.

Η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης είναι η Ελλάδα


Μπορεί να έχουμε κρίση αλλά οι αυξήσεις στα προϊόντα παραμένουν αυξήσεις! Έτσι, για ακόμα μια φορά η Ελλάδα αναδείχθηκε...πρωταθλήτρια στην ακρίβεια τον μήνα Οκτώβριο, καθώς σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορά τις χώρες της Ευρωζώνης, η χώρα μας κατέχει σταθερά τις πρώτες θέσεις στις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα είναι πρώτη στον πληθωρισμό με 5,2%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,9%.

Σήμερα συνάντηση Ντόρας με ΓΣΕΒΕΕ

Η πρόεδρος της Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί σήμερα στις 14:30 με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Πότε θα καταβάλει ο ΟΑΕΔ το δώρο;

Επτασφράγιστο μυστικό» παραμένει η ημερομηνία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων στους ανέργους, αφού παρά το γεγονός ότι διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ο ΟΑΕΔ δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ηλείας πήρε ο Αστέρας

Άνετη πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ηλείας πήρε ο Αστέρας, ο οποίος επικράτησε με σκορ 1-5 του Πανωλενιακού...

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στα Γιάννινα Πανηπειρωτική σύσκεψη για τη ΔΩΔΩΝΗ

Πανηπειρωτική σύσκεψη για να εκφραστεί η θέση των Ηπειρωτών στην πιθανή πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», συγκαλεί το ερχόμενο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στα Γιάννινα (11 π.μ στα «Λιθαρίτσια») η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, ως δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος μετά την Αγροτική Τράπεζα. Στη σύσκεψη καλούνται ήδη να μετέχουν οι δευτεροβάθμιες Συνεταιριστικές Οργανώσεις - μέτοχοι της«ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ», οι κτηνοτρόφοι δια των οργάνων τους, οι βουλευτές της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης και οι Περιφερειακές παρατάξεις, οι Δήμαρχοι, οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Ηπείρου, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

9η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της διαφθοράς

Η 9η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2003 ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της διαφθοράς, με πρωτοβουλία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στα μηνύματά τους, με αφορμή τον εορτασμό αυτής της ημέρας, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, όσο και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, επισημαίνουν τη σοβαρότητα και τις επιπτώσεις της κλοπής του δημόσιου χρήματος και
τονίζουν την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Δώρον Αντίδωρο» το δώρο Χριστουγέννων

«Δώρον  Αντίδωρο» θα είναι για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αλλά και δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΔΕΚΟ το δώρο Χριστουγέννων, αφού για πρώτη φορά σε πολλούς δεν θα καταβληθεί καθόλου ή σε άλλους θα δοθεί με περικοπές. Στους συνταξιούχους όλων των Ταμείων θα καταβληθεί επίδομα δώρου, ύψους 400 ευρώ, εφόσον ο συνταξιούχος έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό της μηνιαίας καταβαλλόμενης σύνταξης δεν υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ.

Δεν αυτοκτονούν οι Έλληνες...


   Μπορεί να είμαστε από τους πιο παχύσαρκους Ευρωπαίους, αλλά από την άλλη είμαστε κι αυτοί που αυτοκτονούμε σπάνια.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τίτλο «Υγεία με μια Ματιά: Ευρώπη 2010» που ερευνά την κατάσταση της υγείας των 27 της Ε.Ε. αλλά και των Ιρλανδών, των Νορβηγών, των Ελβετών και των Τούρκων.
Ωστόσο σε όλη την Ε.Ε. το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί σε έξι χρόνια από τα 72 έτη (1980) στα 78 έτη (2007). Μάλιστα οι θάνατοι από καρδιαγγειακά προβλήματα έχουν μειωθεί, αν και αυτά είναι ακόμη η κυριότερη αιτία θνησιμότητας και ευθύνονται για το 40% των θανάτων στην Ευρώπη. 

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο


Θυελλώδεις βοριάδες που θα αγγίζουν τα 10 μποφόρ, χιόνια στα πεδινά και ισχυρές καταιγίδες ανά περιοχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από τα ξημερώματα της Παρασκευής έως τουλάχιστον το βράδυ του Σαββάτου. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτη ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για έντονα φαινόμενα που θα αρχίσουν από τα βόρεια και δυτικά και βαθμηδόν θα καλύψουν όλη την επικράτεια.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ αναμένεται να επιδεινωθεί από τη νύχτα κυρίως από τα βόρεια. Στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.