Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι «ταπεινές» διακοπές της Kate Moss

Ο φετινός πρωτοχρονιάτικος προορισμός για το επιτυχημένο μοντέλο είναι η Ταϊλάνδη, όπου είχε ξαναβρεθεί για τις γιορτές εκεί. Μαζί της θα είναι ο αγαπημένος της, Jamie Hince, αλλά και η μικρή της κόρη.

Φυσικά, διακοπές χωρίς έξοδα και πολυτέλεια δε γίνονται, αλλά φαίνεται ότι η Kate του έχει δώσει να καταλάβει! Έχει νοικιάσει για τις εφτά μέρες παραμονής της στην Ταϊλάνδη ένα γιοτ, ώστε να κάνει μια μεγάλη κρουαζιέρα, το οποίο από μόνο του κοστίζει 100 χιλιάδες λίρες! Τις έχει τις οικονομίες της…

Μέτρα ενόψει της εξόδου των Χριστουγέννων λαμβάνει η τροχαία


Αυξημένα θα είναι τα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο ενόψει των Χριστουγέννων με τους εκδρομείς των εορτών να ταξιδεύουν με βροχή, η οποία θα δυσκολέψει λίγο την έξοδό τους από το κλεινόν άστυ.Τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής ενώ θα διαρκέσουν μέχρι την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, την εορταστική περίοδο απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις Εθνικές Οδούς.

*Την Παρασκευή

Το αμάξι που έσπασε το φράγμα των 2.200 ίππων

Μια άγνωστη στο ευρύ κοινό βρετανική φίρμα βάζει φωτιά στην κατηγορία των supercar με ένα μοντέλο με δύο κινητήρες και απόδοση 2.200 ίππων! Η εταιρία είναι η Keating, το μοντέλο το ZKR και η πρεμιέρα του θα γίνει στο Top Marques Monaco, τον Απρίλιο του 2011.

Όλα τα μοντέλα της βρετανικής εταιρίας είναι κατασκευασμένα στο χέρι και η παραγωγή τους γίνεται μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Η φιλόδοξη βρετανική εταιρεία κατασκευής supercar, λοιπόν, η Keating Supercars, έκανε την

Προειδοποίηση για επικίνδυνες πράσινες πιπεριές

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) της Ε.Ε. ότι σε πράσινες πιπεριές τουρκικής προέλευσης, που διακινήθηκαν στην Αυστρία μέσω Γερμανίας, ανιχνεύθηκαν υπολείμματα των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (φυτοφαρμάκων) thiophanate methyl και carbendazim σε επίπεδα υψηλότερα των ανώτατων επιτρεπτών ορίων. Το φορτίο των πιπεριών εντοπίστηκε στην αγορά της Αυστρίας και σύμφωνα με την

Η παραγωγή ελάτων στη Χαλκιδική καλύπτει το 50% της κατανάλωσης


Σήμερα το 90% σχεδόν του ενεργού πληθυσμού των κατοίκων του ορεινού Τοπικού Διαμερίσματος του δήμου Πολυγύρου, ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα ή συμπληρωματικά με την καλλιέργεια των όμορφων κωνοφόρων. Τα ζωντανά έλατα, όχι μόνο δεν βλάπτουν τη φύση, αλλά τη βοηθούν. Στη θέση ενός δέντρου που κόβεται, οι κάτοικοι του Ταξιάρχη φυτεύουν τουλάχιστον δύο νέα.
Οι περισσότεροι Ταξιαρχιώτες ασχολούνται με την παραγωγή των ελάτων και τα φυτώρια στον Ταξιάρχη δημιουργούνται από τους ίδιους τους

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Με τη φωταγώγηση του ψηλότερου φυσικού δέντρου της Πλατείας Συντάγματος ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η επιλογή της φωταγώγησης του υψηλότερου φυσικού δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις συνδυάζει το μήνυμα της

Καταλήψεις σε επτά διόδια – Θα επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων χωρίς αντίτιμο


Οι γνωστές πλέον επιτροπές αγώνα των πολιτών διαφόρων περιοχών ενάντια στα διόδια ανακοίνωσαν μια σειρά κινητοποιήσεων σε επτά σημεία

των εθνικών οδών με αποκλεισμό των ταμείων των διοδίων ώστε να περνούν ελεύθερα τα οχήματα χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο οι οδηγοί.

Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση κατά την κορύφωση της χριστουγεννιάτικης εξόδου (Παρασκευή 24/12) οι επιτροπές αγώνα θα αποκλείσουν τα παρακάτω διόδια:

Ελευσίνας: ώρα 16:00
Αττικής Οδού, Ελευσίνα: ώρα 18:00
Αφιδνών: ώρα 19:00
Τραγάνας: ώρα 16:00
Μώλου: ώρα15:00
Μοσχοχωρίου: ώρα 16:00
Πολύμυλου Κοζάνης: ώρα 16:00

Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο


Με παραδοσιακούς εορτασμούς

Η Πελοπόννησος είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς ειδικά για την περίοδο των γιορτών.

Παρά την οικονομική κρίση, οι παραδοσιακοί εορτασμοί και οι εκδηλώσεις δεν λείπουν.

Πάρτε μερικές ιδέες για τις διακοπές των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Αρκαδία
Στην Τρίπολη, σημείο αναφοράς αποτελούν οι

Νεκρός 28χρονος σε τροχαίο στη Βάρδα


Ένα ακόμη νέο παλικάρι από τη Νέα Μανωλάδα προστέθηκε τα ξημερώματα στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ασφάλτου, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην παλαιά εθνική οδό, στα τελευταία σπίτια της Βάρδας.

«Δεν θα χρεοκοπήσουμε»

Πιο αποφασισμένος από ποτέ δηλώνει ο πρωθυπουργός
«Πάλεψα και παλεύω για την πατρίδα χωρίς να υπολογίζω πολιτικό κόστος. Δηλώνω απερίφραστα ότι είμαι πιο αποφασισμένος από ποτέ να αλλάξω τη χώρα».
Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός επιχείρησε να απαντήσει κατηγορηματικά σε όσους κάνουν λόγο για χρεοκοπία, ενώ την ίδια στιγμή απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης και ενότητας, δηλώνοντας: «Είμαστε όλοι αποφασισμένοι και δεν λυγίζουμε. Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε κανένα κερδοσκόπο».
Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τη βεβαιότητα ότι το 2012 η Ελλάδα θα

Πέρασε ο προϋπολογισμός με 156 ψήφους

Καμία έκπληξη στην ψηφοφορία

Χωρίς καμιά διαφοροποίηση, όπως και αναμενόταν ολοκληρώθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού με 156 ψήφους υπέρ και 146 ψήφους κατά.
Η Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισε μονάχα τις δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον βουλευτή της, Πάνο Καμμένο, που καταψήφισε το

Στα δικαστήρια επειδή έκανε θόρυβο στο κρεβάτι

Η Stefanie Mueller, 24 ετών αντιμετώπισε την ποινή επιβολής προστίμου, μετά από μια νύχτα ηχηρού πάθους που είχε με τον Lucas Zetsch, 25 ετών.
Αξιωματούχοι της γερμανικής αστυνομίας, δήλωσαν πως …δέχτηκαν δέκα καταγγελίες από γείτονες του ζευγαριού, στην προαστιακή πόλη του Lichtenberg. Το ζευγάρι συνελήφθη για διατάραξη της κοινής ησυχίας αλλά αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο.
Αυτό οδήγησε στην παραπομπή τους σε ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Βερολίνου, όπου η Mueller, η οποία εργάζεται σε ξενοδοχείο, υποστήριξε ότι δεν προκάλεσαν μεγάλη φασαρία.
Τότε ο δικαστής απάντησε ότι ”ίσως όχι εσείς αλλά το κρεββάτι σας, μάρτυρες αναφέρουν ότι το τρίξιμο του ακουγόταν σε όλη τη γειτονιά για παραπάνω από τρεις ώρες.”

Κατέθεσε μηνύσεις η Μαρίνα Τσιντικίδου


Εναντίον όσων την ενέπλεξαν στο κύκλωμα ναρκωτικών

Ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε για την εξιχνίαση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται γνωστά πρόσωπα της showbiz, το γνωστό πρώην μοντέλο Μαρίνα Τσιντικίδου κατέθεσε σήμερα μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον 3 blogs που ενέπλεξαν το όνομά της σε αυτό.

Όπως ισχυρίστηκε η ίδια στο Star πρόκειται για ανακρίβειες. «Όσοι ενέπλεξαν το όνομά μου με αυτήν την ιστορία θα το πληρώσουν πολύ ακριβά». 

Προσλήψεις δημοσιογράφων και προσωπικού στην ΕΡΤ


Και επισήμως η Έλλη Στάη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Την πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου (1 έτος) επτά δημοσιογράφων ενέκρινε το ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ. Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη, Π. Γαβρά, Ιω. Ευσταθίου, Θ. Μιχόπουλου, Σ. Μπιζόγλη, Μ. Σαράφογλου και Π. Σπηλιόπουλου.

Επίσης εγκρίθηκε η συνεργασία με την δημοσιογράφο Ελλη Στάη για το

Το ποντίκι που κελαηδά!


Ιάπωνες ερευνητές που προσπαθούν να προσομοιώσουν τη διαδικασία της εξέλιξης παρουσίασαν ένα μεταλλαγμένο ποντίκι που τιτιβίζει σαν πουλί -το παράξενο ζώο, ελπίζουν, θα μπορούσε να δώσει στοιχεία για τον εγκέφαλο των πτηνών, αλλά και για την ιστορία της ανθρώπινης γλώσσας.

Το ποντίκι που «κελαηδάει» δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα, στο πλαίσιο του φιλόδοξου «Προγράμματος Εξελιγμένου Ποντικού». Πρόκειται για μια ερευνητική προσπάθεια βασισμένη σε γενετικά τροποποιημένα πειραματόζωα, τα οποία έχουν

Στα πόδια της 23χρόνια μετά!


Συγκλονιστικές στιγμές για τη Delia Knox που περπάτησε ξανά μετά από 23 χρόνια - Δείτε το συγκλονιστικό και συγκινητικό video τη στιγμή που κάνει την υπέρβασή της και δείχνει το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής
Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν στο θεραπευτικό πνευματικό κέντρο «Bay of the Holy Spirit Revival» στο Mobile της Alabama, για την 46χρονη σήμερα Delia Knox, που τα τελευταία 23 χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής της. Η αμερικανίδα ήταν αναγκασμένη να κινείται μόνο

Διεύρυνση της "ψαλίδας" τιμών παραγωγού – καταναλωτή για τα βασικά είδη διατροφής «δείχνει» έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ


Διευρύνεται η "ψαλίδα" τιμών παραγωγού - καταναλωτή σε μία σειρά βασικών προϊόντων διατροφής, όπως προέκυψε από πρόσφατη έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ. Σύμφωνα με στοιχεία της κορυφαίας Συνομοσπονδίας, προκύπτει εξαιρετικά μεγάλη διαφορά τιμών στα δημητριακά (από 500 έως 1550%), στα ζυμαρικά (760%), στο κρασί (750%), στο ρύζι (660%) και ακολουθεί μία σειρά προϊόντων με άνοιγμα "ψαλίδας" από 170 έως 530%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο του 2010, σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα το Νοέμβριο του

40 εκατ.βαρέλια πετρελαίο για 30 χρόνια μπορεί να παράγει η Ελλάδα


Οι έρευνες όλα δείχνουν ότι ξεκινούν - επιτέλους – σε ένα με ενάμισι χρόνο. Το νομοσχέδιο μπαίνει σε διαβούλευση ως τις 15 Ιανουαρίουκαι από κει και μετά μπαίνει στην τελική του ευθεία το σχέδιο για την ανάθεση ερευνών και στη συνέχεια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων.Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από το ίδιο το υπουργείο τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν κοιτάσματα προς άμεση εκμετάλλευση τα οποία μπορούν να εξασφαλίσουν το 1/3ο των αναγκών της χώρας που σήμερα εκτιμάται στα 120 εκατομμύρια βαρέλια το

Διακίνηση ναρκωτικών στην φυλακή από αστυνομικούς

Από αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους έως γιατρούς, δικηγόρους, νοσηλεύτριες και καθαρίστριες περιλαμβάνει η ομάδα των «69» που δρούσε τους τελευταίους μήνες στα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας με αντικείμενο «εργασίας» την εμπορία ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων.Την πολυμελή σπείρα εξάρθρωσε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία ρόλο έπαιξε και ο «σούπερ» κοριός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ενδεικτικό του μεγέθους και της έκτασης του κυκλώματος είναι ότι οι αστυνομικοί χρειάστηκαν περισσότερες από 3.900 σελίδες για να περιγράψουν τη δράση των 69 εμπλεκομένων ενός κυκλώματος που είχε απλώσει τα

Για μία ακόμη χρονιά οι οδηγοί καταθέτουν τις πινακίδες διότι αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας

Χιλιάδες συμπολίτες μας για άλλη μια φορά αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στις εφορίες και να καταθέτουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.Οι πολίτες που επιλέγουν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους είναι κυρίως κάτοχοι αυτοκινήτων δεκαετίας και πάνω, τα οποία δεν μπορούν να τα πουλήσουν αφού η αξία τους είναι πολλές φορές μικρότερη από τα τέλη που πρέπει να πληρώσουν.

Από την άλλη οι περικοπές και το ψαλίδι στα δώρα δεν τους επιτρέπουν να πληρώσουν τα τσουχτερά τέλη και η μόνη λύση είναι η κατάθεση πινακίδων.
Τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο εντείνεται και όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους, να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα ρεκόρ της κατάθεσης 150.000 πινακίδων.
Πώς γίνεται η κατάθεση
Για να καταθέσει κάποιος τις πινακίδες του οχήματός του, απαιτείται αντίγραφο του

Πώς μπορεί κάποιος να μεταναστεύσει στην Αυστραλία;


Αυξάνονται τον τελευταίο καιρό τα μηνύματα που λαμβάνουμε στον «Νέο Κόσμο» από Έλληνες επαγγελματίες με ερωτήσεις για το πώς μπορούν να έρθουν στην Αυστραλία για να εργαστούν. Με την ίδια συχνότητα φθάνουν ανάλογα μηνύματα. 
Από τις ερωτήσεις τους, προκύπτει η αγωνία για το πώς θα εξασφαλίσουν μία εργασία, έστω και τόσο μακριά, μία αγωνία που μοιράζονται με χιλιάδες άλλους συντοπίτες τους και που μάρτυρές της γινόμαστε και εμείς οι Έλληνες της Αυστραλίας, μέσα από την

Πλοία του πολεμικού ναυτικού μετέφεραν ναρκωτικά!


Το Αυστραλιανό Πολεμικό Ναυτικό συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις ότι πλοία του μετέφεραν κοκαΐνη και ηρωίνη στην…  Αυστραλία!
Τόσο η αυστραλιανή κυβέρνηση όσο και το Γενικό Επιτελείο Στρατού επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι διεξάγονται έρευνες για διανομή ναρκωτικών από τη ναυτική βάση του Garden Island του Σίδνεϊ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη βάση αυτή βρέθηκαν

Ορκίστηκε περιφερειάρχης Πελοποννήσου o Τατούλης

Ορκίστηκαν χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, παρουσία οικονομικών, κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και θεσμικών παραγόντων της Πελοποννήσου, καθώς και πλήθους κόσμου, ο νέος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες και το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Στην ομιλία του ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ανέφερε ότι

Κληρονόμοι της χώρας

Στη χθεσινή συνάντηση των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μάθαμε οτι ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου διαμαρτυρήθηκε στον υπουργό επειδή, λέει, σε 5000 περιπτώσεις τα παιδιά των φαρμακοποιών σπουδάζουν φαρμακοποιοί και θα πρέπει να κληρονομήσουν τρόπον τινά τις αδειες των πατέρων η των μητέρων τους.
Οι δύο πλευρές - όπως ανέφεραν οι πληροφορίες με κάθε σοβαρότητα μετά την συνάντηση - θα κάνουν ο,τι μπορούν ώστε να βρεθεί μια μεταβατική λύση, πχ. να παίρνουν τις άδειες οι σύζυγοι των τεθνεώτων φαρμακοποιών, λες και η άδεια εργασίας είναι οικογενειακό δικαίωμα ωστε να πιάσουν τόπο οι σπουδές των ...παιδιών.
Αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης σε μία χώρα της

Παραμένει αισιόδοξος για το 2011 ο Ιερώνυμος


Το μήνυμα του αρχιεπισκόπου για τα Χριστούγεννα

«Ας αφήσουμε το φως των Χριστουγέννων να πλημμυρίσει την ύπαρξή μας και τα χείλη μας ας ψάλλουν το χαρμόσυνο μήνυμα: Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία», προτρέπει με το μήνυμα που απευθύνει για τα Χριστούγεννα 2010 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου Ιερωνύμου έχει ως εξής: