Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" το Τραγανό


   Δυνατός ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" το  Τραγανό  προκαλώντας πανικό και σπέρνοντας τον τρόμο. Απο τον ανεμοστρόβιλο, που είχε ταχύτητα ανέμων 100 χλμ την ώρα,  κινδύνευσαν άνθρωποι καθώς ξηλώθηκαν στέγες από οροφές κτιρίων και από αποθήκες που έπεφταν με δύναμη στο έδαφος και ξεριζώθηκαν μεγάλα δέντρα. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στα θερμοκήπια. Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα


Μήνυμα ενότητας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα" λέει ο Κάρολος Παπούλιας.

«Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τους μεταλλωρύχους της ΕΛΜΙΝ, στα Δυο Βουνά της Λαμίας, όπου βρέθηκε το μεσημέρι, στη δοξολογία για την προστάτιδα τους Αγία Βαρβάρα, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτός από τις ευχές ζήτησε «απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον» καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είναι αυτό που πρέπει να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές».

Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας, ο μητροπολίτης σε σύντομο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε: «είστε ο στυλοβάτης όλων μας, σε αυτές τις κρίσιμες μέρες που διανύουμε. Κρατάτε γερά γιατί από σας παίρνουμε κουράγιο…».

Η Αγία Βαρβάρα τιμήθηκε σε ένα μικρό εκκλησάκι στο οποίο τελέστηκε για πρώτη φορά θεία λειτουργία. Το εκκλησάκι, που έχει κατασκευαστεί από τους μεταλλωρύχους της ΕΛΜΙΝ, βρίσκεται πολύ κοντά στις εισόδους των στοών των μεταλλείων Βωξίτη.

Καθώς το αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας βρισκόταν εν κινήσει προς την μικρή εκκλησία, πλησίασε ομάδα εκπροσώπων οικολογικών κινήσεων. Το αυτοκίνητο του προέδρου της Δημοκρατίας σταμάτησε για λίγο και ο κ. Παπούλιας είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους. Οι εκπρόσωποι των οικολογικών κινήσεων, οι οποίοι ζητούν τον τερματισμό της εξορυκτικής δραστηριότητας στην Οίτη και την ανάπτυξη της περιοχής σε διαφορετική κατεύθυνση, επέδωσαν ψήφισμα και ενημερωτικό υλικό στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ