Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Νέο Δ.Σ για το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας

   Νέο  Δ.Σ για το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας,  πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Κλειδέρης. Αντιπρόεδρος ο Ηλίας Κατσικάς, γραμματέας ο Άγγελος Κολόσακας και ταμίας ο Δημήτρης Παναγιωτάρας.
   «Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε το Σύλλογο σε πρωταγωνιστή στα τοπικά κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα. Την περσινή χρονιά υπολειτουργούσε, φέτος όμως είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να δώσουμε λύσεις σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα που έχουν ανακύψει και παράλληλα να προχωρήσουμε σε νέες δράσεις», δήλωσε  ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας.
 Καλή επιτυχία στο έργο σου Παναγιώτη .

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα Ι.Χ.


       Σε νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, που αρχίζουν από το 5% αλλά ενδεχοµένως να φτάσουν και το 15%, προχωρούν µέσα στον ∆εκέµβριο ή µε το νέο έτος, η µία µετά την άλλη, οι ασφαλιστικές εταιρείες. 
      Πρόκειται για νέες επιβαρύνσεις που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, τις οποίες αποδίδουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην αναπροσαρµογή από την 1η Ιανουαρίου 2011 των κατωτάτων ορίων για τις αποζηµιώσεις σωµατικών βλαβών (από 500.000 σε 750.000 ευρώ), που ίσχυσε πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2009, σύµφωνα µε τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
     «Κατά µέσο όρο οι αυξήσεις θα έχουν µονοψήφιο ποσοστό, κάτι που σηµαίνει ότι πιθανώς κάποιες εταιρείες θα προβούν σε υψηλότερες».
    Οι αυξήσεις των ασφαλίστρων παρότι συνδέονται για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά µε τις υψηλές αποζηµιώσεις που επι δικάζουν τα δικαστήρια µετά την αναπροσαρµογή των ορίων, παράλληλα αναδεικνύουν τα τεράστια ελλείµµατα που έχει συσσωρεύσει ο πλέον προβληµατικός κλάδος της ασφάλισης. Από τις 34 ενεργές εταιρείες, οι 15 ανήκουν στις λεγόµενες πολύ χαµηλού ασφαλίστρου, µε τιµές αρκετά κάτω από τον µέσο όρο της αγοράς.

Μονάδα νευρομυϊκών παθήσεων απέκτησε η Πάτρα


  Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μονάδας φροντίδας για τους πάσχοντες από νευρομυϊκές παθήσεις στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.
   Η μονάδα προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα στους ασθενείς και ήδη περίπου 60 ασθενείς έχουν  ενταχθεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα.
   Η συγκεκριμένη μονάδα θα καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου. Κατασκευάστηκε με χορηγία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και παραδόθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου από το Σωματείο MDA Ελλάδας.
   Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Παναγιωτάκης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές, τόνισε ότι «η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να είμαστε υπερήφανοι, για τις υπηρεσίες που προσφέρει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο».
   Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Γκούμας, δήλωσε ότι νοιώθει περήφανος και συγκινημένος και αυτό οφείλεται «αφενός στο σημαντικό έργο που μας παραδίδει το Σωματείο MDA Ελλάς και αφετέρου το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που πιστοποιεί μια βαθειά ελληνική παράδοση που είναι η χορηγία».
   Τέλος ο διοικητής του νοσοκομείου Απόστολος Λέτσιος τόνισε ότι «το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” συνεχίζει να μας στηρίζει, προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό για την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων».

Στο απροχώρητο η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πάτρα


Μετά από έγγραφο αίτημα των Συλλόγων της περιοχής γύρω από την Ξερόλακα, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή του ΧΥΤΑ και στις 10 - 11 - 2010 έστειλαν προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (με κοινοποίηση στη Νομαρχία Αχαϊας, τον Δήμο Πατρέων και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου) απάντηση με θέμα:
Εισήγηση επιβολής προστίμου στο Δήμο Πατρέων, όπως εκπροσωπείται νόμιμα για τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση Ξερόλακκα της περιοχής Ανω Συχαινά τον Δήμου Πατρέων
Σύμφωνα με το έγγραφο, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος διαπίστωσαν σωρία παραβάσεων στην Ξερόλακα και για το λόγο αυτό « εισηγούνται την επιβολή προστίμου ύψους ΟΓΔΟΝΤΑ ΟΚΤΩ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΥΡΩ (88.200 ΕΥΡΩ) στο Δήμο Πατρέων όπως εκπροσωπείται νόμιμα, για τη λειτουργία τον Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση Ξερόλακκα της περιοχής Άνω Συχαινά του Δήμου Πατρέων, διότι παραβίασε ισχύουσες διατάξεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
Συγκεκριμένα:
Παράβαση 1η: Μη τήρηση όρων λειτουργίας - Διάθεση λυματολάσπης στο ΧΥΤΑ χωρίς παρακολούθηση της υγρασίας της
Δεν εξασφαλίζεται η τήρηση του ορού 2.3 λειτουργίας τον ΧΥΤΑ, «ο ΧΥΤΑ δεν θα δέχεται απόβλητα με υψηλό ποσοστό υγρασίας ή υγρών», διότι δεν απεστάλησαν στο απολογητικό υπόμνημα μετρήσεις που να τεκμηριώνουν την τήρηση του όρου όσον αφορά την παρακολούθηση της υγρασίας της διατιθέμενης λυματολάσπης για την περίοδο έως και 01/12/2009, ούτε αποδεικτικά μη αποδοχής της λυματολασπης για την περίοδο 01/12/2009 έως και σήμερα, ούτε παραδόθηκε πρόγραμμα καθιζήσεων κατά παράβαση του όρου Α3.12, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος στα κύτταρα που διατίθεται η λάσπη και υποβάθμισης το» περιβάλλοντος.
Το εισηγούμενο πρόστιμο για την παράβαση είναι δεκατέσσερις χιλιάδες τετρακόσια ευρώ.
Παράβαση 2η: Απουσία περίφραξης σε τμήματα της περιμέτρου
Δεν εξασφαλίζεται η αποτελεσματική περίφραξη του χώρου, ούτε προσκομίστηκε εγκεκριμένη μελέτη περίφραξης που να αντιμετωπίζει την αδυναμία περίφρασης σε τμήμα της περιμέτρου
Το εισηγούμενο πρόστιμο για την παράβαση είναι Δέκα οκτώ χιλιάδες ευρώ.

Παράβαση 3η: Ανεπαρκής αντιπυρική ζώνη
Δεν υπάρχει αντιπυρική ζώνη και η δήλωση του φορέα ότι σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία λαμβάνονται μέτρα, δεν τεκμηριώνεται με εγκεκριμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας του χώρου ταφής απορριμμάτων, με αποτέλεσμα την εν δυνάμει υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Το εισηγούμενο πρόστιμο για την παράβαση είναι δεκατέσσερις χιλιάδες τετρακόσια ευρώ.
Παράβαση 4η: Μη ενεργειακή αξιοποίηση του παραγόμενου βιοαερίου
Σύμφωνα με τον όρο Α6 της (13) σχετικής Απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων θα πρέπει να αξιοποιείται το παραγόμενο βιοαέριο με καύση, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια και ανάκτηση θερμότητας. Ο όρος αυτός δεν τηρείται. Δεδομένου ότι ο όρος τίθεται για την προστασία του περιβάλλοντος, η μη τήρηση του συνεπάγεται επιβάρυνση του περιβάλλοντος (ρύπανση αέρα - μη επεξεργασία αλλά καύση των δύσοσμων αερίων του βιοαερίου).
Το εισηγούμενο πρόστιμο για την παράβαση είναι είκοσι επτά χιλιάδες ευρώ.

Παράβαση 5η: Έλλειψη συστηματικής παρακολούθησης ατμοσφαιρικού και ακουστικού περιβάλλοντος
Δεν υπάρχουν κινητές μονάδες για τη συστηματική παρακολούθηση του ατμοσφαιρικού και του ακουστικού περιβάλλοντος κατά παράβαση του όρου Α 3. 4 της ΑΕΙΓΟ «να εξασφαλιστεί η Λειτουργία κινητών μονάδων μέτρησης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού και ακουστικού περιβάλλοντος...», και των άρθρων 8 και 14 του νόμου 1650/86. Κατά τον έλεγχο, σύμφωνα με την (15) σχετική έκθεση ελέγχου διαπιστώθηκε ότι η δραστηριότητα δεν διαθέτει κινητές μονάδες για τη συστηματική παρακολούθηση του ατμοσφαιρικού και τον ακουστικού περιβάλλοντος.
Το εισηγούμενο πρόστιμο για την παράβαση είναι δεκατέσσερις χιλιάδες τετρακόσια ευρώ.
Οι Σύλλογοι της περιοχής γύρω από την Ξερόλακα δηλώνουν δικαιωμένοι καθώς οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος βεβαιώνουν αυτά που τόσα χρόνια φωνάζουν και στα οποία όπως υποστηρίζουν "οι Δημοτικοί άρχοντες συστηματικά κωφεύουν έχοντας φέρει την κατάσταση με τα απορρίμματα της Πάτρας στο απροχώρητο".
Επίσης -όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους- διαψεύδεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας ο οποίος τον τελευταίο καιρό επικαλούνταν έκθεση Επιθεωρητών Περιβάλλοντος σύμφωνα με την οποία ο ΧΥΤΑ Ξερόλακας πληρούσε τις προϋποθέσεις ορθής λειτουργίας του.
Κατόπιν λοιπόν της ανωτέρω πρόσφατης εισήγησης-καταπέλτη των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τη μη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ, καλείται ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας να τερματίσει τη λειτουργία της εγκατάστασης σύμφωνα με το ΦΕΚ 1909/22-12-2003, άρθρο 9, επειδή «η εν λόγω εγκατάσταση μπορεί να παρουσιάζει κινδύνους για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».

Πηγή: dete.gr

Η Ρηγίλλης επενδύει στον κομματικό φανατισμό


Μετά από ένα 24ωρο σιωπής η Ντ. Μπακογιάννη απάντησε στις αιχμές της Ρηγίλλης κάνοντας λόγο για "κομματικό φανατισμό" . Κατηγορεί τον Αν. Σαμαρά ότι επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας για μικροκομματικό όφελος.

Απάντηση στις αιχμές που αφήνουν στελέχη της ΝΔ για τη "Δημοκρατική Συμμαχία", δόθηκε με ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αδιέξοδα κομμάτων και άγονες αντιπαραθέσεις,που δεν αφορούν τους πολίτες - που αγωνιούν για το μέλλον - και δεν συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης.

"Το ίδιο συμβαίνει με τις κορώνες και τις θεωρίες συνωμοσίας κάποιων, που αρνούνται να αποδεχθούν ότι γεννήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους ένας καινούργιος πολιτικός χώρος, με ξεκάθαρες θέσεις, όπως η μείωση των φόρων, ο περιορισμός του πελατειακού και κομματικού κράτους, η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του συνδικαλισμού, η ανανέωση του πολιτικού δυναμικού", επισημαίνει η "Δημοκρατική Συμμαχία".

Παράλληλα τονίζει ότι το κόμμα αγωνίζεται να γίνει καταλύτης ώστε να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.

"Απευθυνόμαστε στη σιωπηρή, αγανακτισμένη πλειοψηφία των Ελλήνων, που λαχταρούν να νιώσουν ξανά υπερήφανοι για την Ελλάδα - και θέλουν να κάνουν κάτι γι'αυτό. Όσοι επενδύουν ανεύθυνα στον κομματικό φανατισμό, αντί να συμβάλλουν στην εθνική συνεννόηση για να αντιμετωπιστεί η δραματική κατάσταση που βρισκόμαστε και όσοι περιμένουν να χρεοκοπήσει η Ελλάδα για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη, κάνουν λάθος. Οι πολίτες έχουν κρίση, μνήμη και προπαντός ένστικτο αυτοσυντήρησης",καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή: Real. gr

κλιμακίων του ΣΔΟΕ στη λαϊκή αγορά του Πύργου


Πανικός επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο σημείο όπου στήνεται η λαϊκή αγορά του Πύργου, κατά την είσοδο κλιμακίων του ΣΔΟΕ για έλεγχο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα από τα κλιμάκια πραγματοποίησαν έλεγχο σε έναν πωλητή οπωροκηπευτικών και του επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 800 ευρώ διότι δεν έκοψε απόδειξη είσπραξης για ένα ματσάκι μαϊντανού!

Ο πωλητής εκνευρίστηκε και επιτέθηκε φραστικά στα στελέχη του κλιμακίου, τα οποία αποχώρησαν λίγο αργότερα, χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει αρκετούς ελέγχους εξαιτίας της αντίδρασης των πωλητών.

Πηγή: zougla gr

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ | Ιδέες από την Ισπανία για το λάδι


ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ | Ιδέες από την Ισπανία για το λάδι
Η ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία πενθήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στους ελαιώνες της Ισπανίας από τις 15 έως τις 20 Νοεμβρίου 2010. Η ενέργεια αυτή είχε σαν στόχο την ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών..

“Κανόνι” στα δάνεια αυτοκινήτου-7 στα 10 δεν εξοφλούνται


8 δισεκατομμύρια είναι η αξία των δανείων που έχουν δώσει οι τράπεζες τα τελευταία χρόνια για την αγορά αυτοκινήτων στη χώρα μας και από αυτά

τα περισσότερα είναι “στο κόκκινο” σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας το 'Βήμα”. Οι περισσότερες τράπεζες είναι ένα βήμα πριν γίνουν... μάντρες αυτοκινήτων δείχνουν τα στοιχεία. Αυτό καθώς οι τιμές των Ι.Χ. έχουν πέσει τόσο πολύ που είναι ασύμφορο για τον δανειολήπτη να συνεχίσει να πληρώνει το δάνειο προτιμώντας... την κατάσχεση!
Για παράδειγμα κάποιος που αγόρασε πριν από 15 μήνες ένα αυτοκίνητο αξίας 20.000 με δάνειο για έξι χρόνια αυτή τη στιγμή έχει ένα αυτοκίνητο αξίας μόλις 8.000 ευρώ ενώ το υπόλοιπο του δανείου του είναι πάνω από 16.000 ευρώ.
πηγή:Newsit

30% αύξηση στους μισθούς των δημάρχων



  Ο “Καλλικράτης” προβλέπει αυξήσεις στις αποδοχές των δημάρχων ως και 30%, ποσοστό που εν μέσω κρίσης και με τους μισθούς όλων των υπολοίπων Ελλήνων να μειώνονται ή να παγώνουν (στην καλύτερη περίπτωση) ακούγεται ... εξωπραγματικό.


   Για παράδειγμα ένας δήμαρχος δήμου με 10.000 ψυχές παίρνει πλέον μισθό 3.300 ευρώ μικτά, από 2.000 που ήταν ως τώρα, ενώ ο αντίστοιχος μισθός σε δήμο άνω των 100.000 κατοίκων ανέρχεται στα 5.500 μικτά.

  Καλοπληρωμένοι θα πείτε, όμως οι δήμαρχοι δεν συμφωνούν. Θέλουν κι άλλα! Ναι, φαίνεται ότι, όπως και στην περίπτωση των εθνοπατέρων, κάποιοι δεν έγιναν δήμαρχοι για να προσφέρουν...

  Έτσι το πρώτο θέμα που έθεσαν, έστω και σε πηγαδάκια, όχι επίσημα, είναι αυτό του ασυμβίβαστου. Οι νέοι δήμαρχοι λοιπόν δεν θέλουν να έχουν το ελεύθερο να συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμά τους για να μπορούν να ... ενισχύουν το εισόδημά τους.

πηγή: ilianet.gr

Αποχώρησε από τη Ν.Δ. ο Γ. Κοντογιάννης


 Αναβρασμός στην ΚΟ της Ν.Δ. Ο Βουλευτής Γ.Κοντογιάννης αφού τοποθετήθηκε στην βουλή ζητώντας εθνική συναίνεση κατέθεσε την αίτηση ανεξαρτητοποίησης του από την Κ.Ο της Ν.Δ. Η τοποθέτηση του σε απόκλιση από την επίσημη γραμμή της Ν.Δ. θα μιλά για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης πέρα και έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες ,με μόνο γνώμονα την σωτηρία της χώρας. Συγκεκριμένα, σαφείς αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία χάραξε πριν από λίγα λεπτά ο βουλευτής Ηλείας του κόμματος Γιώργος Κοντογιάννης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι θα προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίησή του, "κλείνοντας το μάτι" στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.


«Η Ν.Δ. δίνει δεκανίκι στο ΠΑΣΟΚ», κατήγγειλε και κάλεσε την ηγεσία του κόμματός του «να καλέσει την κυβέρνηση για εθνική συναίνεση και να αφήσει τους λεονταρισμούς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν ταυτίζομαι με τακτικές και πρακτικές της αυτοαποκαλούμενης νέας Νέας Δημοκρατίας».

«Η σιωπή για όσα διαδραματίζονται θα σημαίνει συνενοχή κι εγώ συνένοχος δεν προτίθεμαι να γίνω, προτιμώ να μείνω πιστός στο ότι ο βουλευτής έχει το δικαίωμα της απεριόριστης έκφρασης», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοντογιάννης είχε δώσει από χθες στίγμα των προθέσεών του, καθώς ήταν ο μόνος από τη Ν.Δ. που στεκόταν επί ώρα χθες στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη και είχε τετ α τετ διαρκείας μαζί της στο καφενείο της Βουλής.

Με λακωνική επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Κοντογιάννης επισφράγισε την ανεξαρτητοποίησή του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μετά τη σημερινή ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής σας ενημερώνω για την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ».

Η επιστολή είχε ήδη φτάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής την ώρα που ο Γιώργος Κοντογιάννης μιλούσε από το βήμα της Ολομέλειας γεγονός που αποδεικνύει πόσο συνειδητή και προειλημμένη απόφαση ήταν αυτή του Βουλευτή Ηλείας.
 
πηγή: Newsbeast .gr