Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Προειδοποιήσεις δέχεται η Τουρκία για τη λογοκρισία στο διαδίκτυο


Προειδοποιήσεις δέχεται η Τουρκία για τη λογοκρισία στο διαδίκτυο 

Οι τουρκικές αρχές ενόψει μιας νέας ρύθμισης που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, δέχθηκαν κριτική για τη έντονη λογοκρισία στο διαδίκτυο και τους ζητήθηκε να τη περιορίσουν.
Η εκπρόσωπος τύπου, Νατάσα Μπάτλερ, για θέματα που αφορούν τις υποψήφιες προς ένταξη χώρα στην ΕΕ δήλωσε: «Παρακολουθούμε από πολύ κοντά και, κατ' αρχήν, υπογραμμίζουμε ότι οποιοσδήποτε περιορισμός στο περιεχόμενο του διαδικτύου πρέπει να είναι στοχευόμενος και πρέπει να ακολουθεί μία νομική διαδικασία».

Στην Τουρκία προβαίνουν στο κλείσιμο ιστοσελίδων όταν αυτές περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις, για τις οποίες υπάρχει ολόκληρη λίστα, που ακριβώς σχολιάστηκε ότι υπάρχει πιθανότητα να πλήξει την ελευθερία της έκφρασης.

Την Κυριακή , πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και πολυπληθής μάλιστα, σε διάφορες τουρκικές πόλεις για να υποστηρίξουν τη ύπαρξη και διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο. Η πρόσβαση σε διάφορες ιστοσελίδες, που στην πλειονότητά τους είναι σεξουαλικού περιεχομένου ή περιέχουν σεξουαλικές αναφορές, ή ιστοσελίδες με προσβλητικές αναφορές για τη πολιτική ζωή της χώρας είναι απαγορευμένη.

Η επερχόμενη ρύθμιση, που θα ενεργοποιηθεί στις 22 Αυγούστου, πραγματεύεται την εφαρμογή 4 φίλτρων, ένα από τα οποία θα είναι υποχρεωτικο για όλους τους χρήστες. Επίσης θα απαιτεί από τους παρόχους να επιτρέπουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο, αφού πρώτα προμηθευτούν συγκεκριμένο όνομα χρήστη και κωδικό, ουσιαστικά θα φακελώνεται και επίσημα όλη η δραστηριότητα, από άποψη επισκεψιμότητας ιστοσελίδων, των Τούρκων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου