Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Σχέδιο για την αναβάθμιση του κέντρου


. Πολλά και άμεσα είναι τα μέτρα αναβάθμισης του αθηναίκού κέντρου, που αποφασίστηκαν χθες στη μαραθώνια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχη του Δημάρχου Αθηναίων και του Περιφερειάρχη Αττικής.

Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στοχευμένες δράσεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση, λειτουργία τριών μονάδων υποκατάστασης (χορήγηση μεθαδόνης) σε νοσοκομεία, δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, μείωση αστικών αξιών στο κέντρο της Αθήνας, μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων του κέντρου σε φοιτητικές εστίες, περιλαμβάνονται στα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, για το κέντρο της Αθήνας.
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, θα είναι ο συντονιστής των δράσεων.
Τα προβλήματα είναι κοινωνικά και η λύση πρέπει να είναι πολιτική, ανέφερε ο
Πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν τα λύνει η Αστυνομία. «Η παρέμβασή μας δεν αποσκοπεί απλώς στην αυτονόητη ασφάλεια του κέντρου, αλλά στο να ξαναβρεί η πόλη την ψυχή της», πρόσθεσε.
Πρωτοβουλία θα αναλάβει ο δήμος Αθηναίων για τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα προτείνει σχέδιο για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης.
«Οι δράσεις που ανακοινώθηκαν για την Αθήνα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δείχνουν πολιτική βούληση, διαχειρίζονται το αρνητικό κλίμα, επιμερίζουν και συντονίζουν αρμοδιότητες και πολιτικές ευθύνες, ενώ προσπαθούν να κατευνάσουν την έκρηξη βίας από τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο για τα μέτρα αναμόρφωσης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας.
Στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης αναφέρει ακόμη πως «η εικόνα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας μπορεί και πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Είναι ντροπή το κέντρο της πρωτεύουσάς μας να είναι κέντρο ανομίας, φόβου, μίσους και βίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου