Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στα χέρια των ενόρκων το μέλλον του Στρος Καν


Στα χέρια των ενόρκων το μέλλον του Στρος Καν 

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ πέρασε την πρώτη νύχτα σε διαβόητη φυλακή

Το σώμα των ενόρκων που θα απαρτίζεται από 16 έως 23 ενόρκους είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες ή όχι στον Ντομινίκ Στορς Καν, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση σε μια υπάλληλο ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ πέρασε την πρώτη νύχτα του στη φυλακή Rikers της Νέας Υόρκης.

Το Σώμα των ενόρκων θα συνεδριάσει «εντός τριών ημερών, αρχίζοντας από τη Δευτέρα, σύντομα, μυστικά, απουσία δικαστή, για να ακούσει τα αποδεικτικά στοιχεία της κατηγορούσας αρχής και να αποφασίσει αν θα τον παραπέμψει σε δίκη».

«Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει εξέταση κατ' αντιπαράσταση. Ο κατηγορούμενος δε μπορεί να καλέσει μάρτυρες» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράντολφ Τζόνκαϊτ, καθηγητής στη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης.

Αν το Σώμα των ενόρκων παραπέμψει τον Στρος-Καν, απαγγέλοντάς του και επίσημα κατηγορίες, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστού στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης για να του ανακοινωθεί επισήμως το κατηγορητήριο.

Μάλιστα, η απόφαση του Σώματος των ενόρκων δεν απαιτείται να είναι ομόφωνη.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του ο Ντομινίκ Στρος Καν θα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον του. Οι δικηγόροι του σκοπεύουν επίσης να εφεσιβάλουν την απόφαση περί προφυλάκισής και θα ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

«Κανονικά, η δίκη θα διεξαχθεί σε χρονικό διάστημα τριών μηνών έως ενός έτους» πρόσθεσε ο Τζόνκαιτ.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, 62 ετών, μεταφέρθηκε την Δευτέρα το βράδυ στην τεράστια φυλακή Rikers, σε ένα νησί του East River, βορειοανατολικά του Μανχάταν και τοποθετήθηκε μόνος του σε ένα κελί.

«Δεν είναι σε επαφή με τους άλλους κρατουμένους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της φυλακής. «Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα μένει πάντα στο κελί του. Όταν θα βγαίνει, θα συνοδεύεται πάντα από ένα φρουρό» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου