Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αυξήσεις – «φωτιά» στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων


Σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας παραπέμπει το υπουργείο Οικονομικών για την αύξηση έως 60% των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στο Δήμο Ψυχικού η οποία θεωρείται από παράγοντες της αγοράς πρόκριμα για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε όλη σχεδόν τη χώρα στα επίπεδα των αγοραίων.
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνει ότι η απόφαση του Συμβουλίου αφορούσε στη ζώνη Β΄ του Δήμου Ψυχικού Νομού Αττικής.
Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η απώλεια εσόδων για το κράτος και η αναστάτωση που προκλήθηκε σε φορολογούμενους και φορείς από τη ακύρωση της τιμής αποφασίστηκε να επισπευστεί η αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών σε όλο το Δήμο Ψυχικού.
Να σημειωθεί πως μετά την ακύρωση της τιμής της Β’ Ζώνης Ψυχικού τα ακίνητα αυτά υπολογίζονται με τις τιμές που ορίσθηκαν από 1/1/2006, ενώ τα ακίνητα του υπόλοιπου Δήμου υπολογίζονται με τις τιμές που ορίστηκαν από 1/3/2007.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεδρίασε κατά προτεραιότητα για το Δήμο Ψυχικού η αρμόδια Επιτροπή νομού Αττικής του άρθρου 41 του ν.1249/1982 που είχε ήδη συγκροτηθεί, για να εισηγηθεί τιμές ακινήτων στο πλαίσιο της επικείμενης αναπροσαρμογής αντικειμενικών αξιών.
Ωστόσο, η Υπουργική Απόφαση όρισε χαμηλότερες τιμές από αυτές της επιτροπής, ώστε να μην ισοπεδώσει την αγορά ακινήτων. Με αυτό τον γνώμονα άλλωστε θα γίνει και η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις αρχές του β’ εξαμήνου 2011, λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον και την ιδιομορφία κάθε περιοχής, όπως άλλωστε συνέβη και με την επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, όταν έγινε ένταξη νέων περιοχών εντός σχεδίου πόλης ή οικισμού που βρίσκονται σε 25 νομούς της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου