Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ανάληψη ευθύνης απ' όλα τα κόμματα ζητά ο Παπανδρέου


Την ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας εν όψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του
με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διεκδικήσει και θα υποστηρίξει μόνο μία λύση-πακέτο στις Βρυξέλλες.
Σεβόμαστε, είπε ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων γ αυτό και οι σημερινές συναντήσεις έχουν στόχο τη συνεννόηση για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας ενόψει της Συνόδου Κορυφής.
Χρειάζεται, τόνισε, ανάληψη ευθύνης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υποστηρίξει (στις Βρυξέλλες) ότι μόνη λύση, είναι η λύση-πακέτο. «Ο,τιδήποτε άλλο», παρατήρησε, «δεν αποτελεί λύση και εγώ σε αυτή τη βάση θα δώσω τη μάχη».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αποχώρησε από το Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις και όπως έγινε γνωστό θα κάνει δηλώσεις για τη συνάντηση στα γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού.
Tο πρόγραμμα των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς έχει ως εξής:
- 2.15 μ.μ.: Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
- 3.30 μ.μ.: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη
- 4.45 μ.μ.: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Εκτός από τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, ο Πρωθυπουργός θα έχει την Τρίτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 6:00 μ.μ., με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 7:00 μ.μ., με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου