Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δάνεια 300 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για αγρότες


Δάνεια συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου θα δοθούν το επόμενο διάστημα στους αγρότες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει το φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Μαρτίου. Τα δάνεια θα είναι μέρος των συνολικών εγγυήσεων ύψους 3 δις ευρώ που μπορεί να παράσχει για τελευταία
χρονιά φέτος η ελληνική κυβέρνηση προς τις εμπορικές τράπεζες και αποτελούν μέρος της συμφωνίας και του γνωστού μνημονίου, που έχει υπογραφεί με την τρόικα.
Στη συγκρότηση ειδικού σώματος ελεγκτών για όλα τα στάδια παραγωγής, διακίνησης και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με νομοσχέδιο που φέρνει εντός της εβδομάδας στο υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, όπως αποκαλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό και η οποία θα βασίζεται σε τρεις κεντρικές διευθύνσεις (Γεωργίας, Κτηνιατρικής και Διαχείρισης) καθώς και στη συνδρομή των Περιφερειακών Διευθύνσεων για το ίδιο θέμα.
Ακόμα, μόνο σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας, ενημερωθείτε πως θα προκηρυχθούν τα Μικρά Σχέδια Βελτίωσης που θα αφορούν αποκλειστικά αγελαδοτρόφους γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης σε δύο δόσεις. Η πρώτη «δόση» θα προβλέπει 15-20 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση όσων αγελαδοτρόφων θέλουν να εξοπλιστούν με πιο σύγχρονα μηχανήματα και να αυξήσουν την παραγωγή τους. Η ξεχωριστή αυτή δράση θα συμπεριλαμβάνεται στην ανανεωμένη προκήρυξη των «Μεγάλων» Σχεδίων Βελτίωσης, που αναμένεται σε δύο εβδομάδες.
Αποκλειστικά στην Agrenda, διαβάστε πως μέσα σε έναν μήνα και λίγο πριν αρχίσει η περίοδος των έντονων χαλαζοπτώσεων τρέχουν και δεν φτάνουν στον ΕΛΓΑ για να ξεκινήσει επιτέλους να εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Ενεργητικής Προστασίας του 2010 και να προκηρυχθεί το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2011, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Χατζηαντωνίου στην εφημερίδα. Λεπτομέρειες στο σχετικό άρθρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου