Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Το αιγοπρόβειο κρέας χρειάζεται στήριξη

Όπως παρατηρεί η οργάνωση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο η παραγωγή αιγοπρόβειου κρέατος φθίνει. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, η εγκατάλειψη της αιγοπροβατοτροφείας μπορεί να οδηγήσει στην ερήμωση κτηνοτροφικών περιοχών.
Το θέμα συζητήθηκε στη συμβουλευτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην τοποθέτησή του, ο Εμανουέλ Κοστ, πρόεδρος της σχετικής ομάδας εργασίας της Copa-Cogeca, προειδοποίησε: «Η
ευρωπαϊκή παραγωγή συνεχίζει να πέφτει, ενώ οι εισαγωγές προς την Ε.Ε. μειώθηκαν κατά 11% το 2010 σε σχέση με το 2007. Η καθοδική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και το 2011 (…) Αν και οι τιμές είναι αρκετά καλές και αναμένεται να παραμείνουν θετικές, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί απότομα, ασκώντας πιεση στους παραγωγούς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ζήτηση για πρόβειο κρέας αυξάνεται σε άλλα μέρη του κόσμου, ενώ η παραγωγή είναι χαμηλή, η Ε.Ε. πρέπει να διατηρήσει έναν παραγωγικό κλάδο πρόβειου κρέατος, για να προσφέρει επαρκή εφοδιασμό στους καταναλωτές».


Ο γενικός γραμματέας της Copa-Cogeca, Πέκα Πέσονεν, καλεί την Κομισιόν να διασφαλίσει ότι υπάρχουν επαρκή μέτρα στη μελλοντική ΚΑΠ, για να στηρίξουν την παραγωγή και την κατανάλωση και να ενθαρρύνουν τους νέους αγρότες να μπουν στην παραγωγή. Επίσης χρειάζεται η προώθηση της κατανάλωσης του ποιοτικού αυτού προϊόντος, καθώς η προβατοτροφεία ενισχύει την οικονομία αγροτικών περιοχών και συμβάλλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου