Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μήνυμα προς τους αγρότες όλης της χώρας η καταδικαστική απόφαση αγροτών για τις κινητοποιήσεις του 2007

Μήνυμα προς τους αγρότες για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να διαδηλώνουν υπέρ αυτών, θεωρεί ο γνωστός Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, την 8μηνη καταδίκη (με αναστολή) για παρακώλυση συγκοινωνιών στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Μάρτιο του 2007 που επιβλήθηκε σε αυτόν και άλλους δύο συνδικαλιστές. Ειδικότερα, οι Θανάσης Κοκκινούλης, Χρήστος
Σιδερόπουλος και Τάκης Τσικόπουλος, ήρθαν χθες αντιμέτωποι με μια απρόσμενη απόφαση. Σύμφωνα με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κρίθηκαν κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί για παρακώλυση συγκοινωνιών στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Μάρτιο του 2007 και τους επιβλήθηκε 8μηνη καταδίκη.




Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα και επέβαλε (με αναστολή) την παραπάνω ποινή, η οποία χαρακτηρίστηκε από τους αγροτοσυνδικαλιστές «πολύ σκληρή, καθώς στο παρελθόν τα «αγροτοδικεία» κατέληγαν με την αθώωσή τους ή με την επιβολή 2-3 μηνών το μέγιστο».


«Μετά από 3 χρόνια έχουμε την πρώτη μεγάλη ποινή», δήλωσε στον ΑγροΤύπο, ο κ. Χ. Σιδηρόπουλος. Και πρόσθεσε: «Συνήθως οι ποινές ήταν μικρότερες και περισσότερο πηγαίναμε στην λογική της απαλλαγής. Ξαφνικά χθες ο Εισαγγελέας πρότεινε 8 μήνες και λογικά μετά η πρόεδρος στην απόφασή της το άφησε στους 8 μήνες με το δικαίωμα της αναστολής. Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια όσες ποινές έχουμε συγκεντρώσει από ανάλογες κινητοποιήσεις τώρα μπορούν να μας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα. Για παράδειγμα αναφέρω ότι αν λάβω μια κλήση θα υποχρεωθώ να πληρώσω και αυτούς τους 8 μήνες (ο κάθε μήνας μεταφράζεται σε 400 ευρώ) συν ότι άλλο έχω πάρει σε ποινή. Αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους και όχι μόνο για μένα».


Και καταλήγει: «Είναι μια απόφαση η οποία θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς τους αγρότες. Ένα μήνυμα που στην ουσία λέει να μην αντιδρούν διότι υπάρχει και αυτή η διαδικασία. Όλοι οι δικηγόροι που βάζουμε στα δικαστήρια από το 1995 και μετά είναι από την ΕΑΣ. Από το 1995 μέχρι και σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλά δικαστήρια. Το κόστος αυτό είναι της ΕΑΣ Λάρισας και θα συνεχίσουμε να έχουμε δικηγόρο για τους παραγωγούς. Ωστόσο αυτό δεν παύει να είναι μια ταλαιπωρία. Αυτό που θέλω να προσθέσω καταλήγοντας είναι ότι δεν θα πρέπει να φοβηθούν οι αγρότες και ποτέ κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος». Να αναφερθεί, τέλος, πως οι αγροτοσυνδικαλιστές άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου