Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Στην Ηλεία το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητικής διαρροής


Το 5,4% των παιδιών στο νομό εγκαταλείπουν το σχολείο
Η Ηλεία είναι ο νομός με το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητικής διαρροής στη χώρα, σύμφωνα με απάντηση της υφυπουργού Παιδείας Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο
Παιδείας, η διαρροή μαθητών δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχεται στο 5,4% στην Ηλεία (αύξηση 1,98% σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση πέρυσι), ενώ αξιοσημείωτο ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά μαθητικής διαρροής στην Ηλεία κατά τη φοίτηση στο Δημοτικό Σχολείο, είναι στις αστικές περιοχές και όχι στις αγροτικές.






Όπως επισημαίνεται, «ως αστικές περιοχές ορίζονται οι δήμοι ή οι κοινότητες των οποίων το πολυπληθέστερο Δημοτικό ή Κοινοτικό διαμέρισμα έχει μόνιμο πληθυσμό ίσο ή μεγαλύτερο από 2.000 άτομα».






Σε κάθε περίπτωση η υφυπουργός σημειώνει ότι τα στοιχεία της τελευταίας ολοκληρωμένης έρευνας μαθητικής διαρροής από το παρατηρητήριο Μετάβασης, αφορούν το 2008, και δείχνουν ότι η μαθητική διαρροή στο σύνολο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12,81%. Η μαθητική διαρροή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι ασήμαντη (ανέρχεται σε ποσοστό 0,8-1%) και αφορά σε ειδικές κοινωνικές ομάδες.














Πηγη Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου