Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τριακόσιοι μαθητές στο κόλπο της ηλεκτρονικής αντιγραφής


 Στα ηλεκτρονικά ίχνη συνολικά 300 υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκεται το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι φέρονται να ακολούθησαν τον εύκολο δρόμο… για την απάντηση των θεμάτων του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» σε εξεταστικό κέντρο του Γαλατσίου.


Η απάτη, με «εγκέφαλο» 45χρονο ιδιοκτήτη φροντιστηρίου της περιοχής-ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες-αποκαλύφθηκε από έναν μαθητή, ο οποίος πήγε στην τουαλέτα και διάβασε τις λύσεις που του είχε στείλει ο φροντιστής. Στη συνέχεια, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, καθώς η περίπτωση του νεαρού που επέλεξε, με δόλια μέσα, να αποσπάσει καλύτερο βαθμό στο συγκεκριμένο μάθημα δεν ήταν η μοναδική. Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει τα κινητά τηλέφωνα 300 μαθητών, τα οποία θα ερευνηθούν, μετά την άρση απορρήτου από τον εισαγγελέα.

Όπως ήταν φυσικό, το γραπτό του μαθητή που επιχείρησε την ηλεκτρονική αντιγραφή μηδενίστηκε, ενώ δικογραφία σχηματίζεται για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Το κόλπο των… Πανελλαδικών

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, στις 10:04 το πρωί της 18ης του μήνα, ένας μαθητής-από ένα λάθος του οποίου αποκαλύφθηκε η κομπίνα- ζήτησε να πάει στην τουαλέτα για σωματική του ανάγκη, αλλά κατά την επιστροφή του ένας από τους καθηγητές παρατήρησε ότι από την τσέπη του προεξείχε κάτι.

Όταν τον έψαξε, διαπίστωσε πως ήταν ένα κινητό τηλέφωνο. Ο καθηγητής, ανοίγοντας το τηλέφωνο, είδε ότι υπήρχε sms με τις απαντήσεις στο πρώτο θέμα του διαγωνίσματος, οι οποίες αφορούσαν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Σε ερώτηση του καθηγητή από πού εστάλη το συγκεκριμένο μήνυμα στο τηλέφωνό του, απάντησε ότι προερχόταν από το φροντιστήριο στο οποίο πήγαινε. Ως εκ τούτου, ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στην Ασφάλεια Αττικής και κατήγγειλε το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολούθως, ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, η οποία διέταξε προφορικά τη διενέργεια προανάκρισης, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδίκημα. Σήμερα, κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, ξεκίνησε έρευνα στο φροντιστήριο, όπου βρέθηκε κατάσταση μαθητών, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος μαθητής. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικοί υπολογιστές και αρχεία που θα εξεταστούν.

Σε εξέλιξη η έρευνα

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άνδρες του οποίου κάνουν λόγο για ηλεκτρονική αντιγραφή και όχι διαρροή στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε εξεταστικό κέντρο του Γαλατσίου.

Όπως διευκρινίστηκε από την αστυνομία, δεν υπήρξε διαρροή θεμάτων, διότι ούτως ή άλλως στις 09.30, τα θέματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Δήλωση Πανάρετου για την υπόθεση

«Δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα ή το παραμικρό ενδεχόμενο διαρροής των θεμάτων των πανελληνίων εξετάσεων» ξεκαθάρισε νωρίτερα και ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος. Διευκρίνισε συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα ή το παραμικρό ενδεχόμενο διαρροής των θεμάτων, καθώς, όπως είπε, τα θέματα είχαν αναρτηθεί στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας στις 9:35 και το συγκεκριμένο μήνυμα στο κινητό του μαθητή ήταν στις 10:04.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου